دکتر احد بنار در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دانشگاههای علوم پزشکی به منظور ارائه خدمات در آستانه سال تحصیلی جدید، بهسازی و تکمیل تجهیزات خوابگاههای دانشجویی را به انجام رساندهاند و به روز رسانی تجهیزات به اتمام رسیده است.
وی گفت: بهسازی خوابگاههای دانشجویی و سایر فضاهای دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی از رنگ کاری تا کارهای اساسی تأسیسات و موتورخانهها، تعویض موکتها و خریداری یخچال را شامل می شده است. در این زمینه اتفاقات خوبی در حوزه بهسازی خوابگاههای علوم پزشکی در تابستان ۱۴۰۲ انجام شد.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: خوابگاههای دانشجویی به امکانات و تجهیزات ورزشی مجهز شدند و در حال حاضر هیچ خوابگاهی نداریم که اتاق ورزش یا تجهیزات ورزشی اختصاصی نداشته باشد. به این ترتیب تلاش شد تمام دانشگاههای علوم پزشکی دارای محیط خوابگاهی بانشاط باشند.
هزینه غذای دانشجویی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ گران نمیشود
وی با تاکید بر موضوع تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید گفت: پیش از این هم تاکید کرده بودیم که هزینه غذای دانشجویی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ گران نمیشود و صبحانه، ناهار و شام همان ۱۲ هزار تومان خواهد بود.
بنار خاطرنشان کرد: امسال مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد تومان به ردیف بودجه غذای دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی اضافه شد. این ۱,۵۰۰ میلیارد تومان برای بودجه تغذیه در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفتهاند اما دانشگاههای علوم پزشکی حدود ۴ هزار میلیارد تومان به صورت سالانه برای تغذیه دانشجویی هزینه میکنند. در واقع حدود یک سوم هزینه دانشگاهها قابل تأمین است.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه امسال به وزارت بهداشت کمک کرد و مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه غذای دانشجویی را تاکنون در چهار مرحله به دانشگاهها واریز شده است. دانشگاههای علوم پزشکی باقیمانده این مبلغ را از درآمد اختصاصی خود تأمین کردهاند، البته به دلیل گرانی مواد اولیه مشکلاتی دارند که سعی دارند آن را حل و فصل کنند.
کمک ۳۰۰ میلیارد تومانی وزارت بهداشت در حوزه تغذیه دانشجویی
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: به مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی یک کمک ۳۰۰ میلیارد تومانی از منابع وزارت بهداشت به صورت اضافه در حوزه تغذیه دانشجویی در یک ماه گذشته پرداخت شده است. این کمک به دلیل بدهی انباشته هزار میلیارد تومانی دانشگاههای علوم پزشکی از سال گذشته بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تمرکز اصلی در حوزه غذای دانشجویی کیفیت مناسب غذا است و به دانشگاهها اعلام کردهایم که تغذیه دانشجویان باید کیفیت مناسب داشته باشند. در اجلاس مدیران دانشجویی و اجلاس معاونان دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی بر این موضوع تاکید شده است که دانشگاهها با توجه به تزریق بودجه باید از اقلام با کیفیت استفاده کنند. به دانشگاه توصیه شده است ترجیحاً از برنج ایرانی و گوشت گرم استفاده کنند.
بنار یادآور شد: دانشگاهها موظف هستند که نظارتها بر پخت، توزیع و سلامت غذای دانشجویی را به صورت ویژه گسترش دهند. به دانشگاهها توصیه شده است که دو منویی بودن غذا را به صورت جدی پیگیری کنند. نیم پرس رایگان هم در دستور کار دانشگاهها قرار گرفته است و هر دانشجویی که علاقمند باشد وعده غذایی کمتری را مصرف کند به خصوص وعده شام، میتواند از نیم پرس رایگان استفاده کند.