امیر نعمتی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه استان زنجان افزون بر یک میلیون نفر جمعیت دارد، ابراز کرد: در شهر زنجان دو سینمای فعال داریم که هر کدام با دو سالن در حال خدمترسانی هستند و فضاهای سینما و تعداد صندلیها به تناسب جمعیت با استانداردها همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه باید این ظرفیتها را با توجه به استقبال خوب مردم بالا ببریم، عنوان کرد: در بحث ورود سرمایهگذاران اقدامات خوبی انجام شده و بخش خصوصی برای ساخت سینما و پردیسها کارهایی را انجام داده است.
نعمتی یک بخش از کار سینما را مربوط به فضای فیزیکی و بخش دیگر را مربوط به تولید فیلمها دانست و گفت: اگر فیلم خوبی نداشته باشیم، توسعه فضاهای فیزیکی با شکست مواجه خواهد شد؛ چراکه ابتدا باید تولید فیلمها را به لحاظ مفهومی و تکنیکی ارتقا دهیم و خواستههای هنر سینما را مردمیتر کنیم.
وی یادآور شد: در دورههایی شاهد تعدد سینما بودیم در حالی که به دلیل نبود فیلم خوب و مخاطب، سینما خالی و زیانده بود و هزینههای جاری را تأمین نمیکرد، در چنین حالتی توسعه فضاهای فیزیکی صرفه اقتصادی ندارد؛ چراکه ساخت سالن سینما هزینه میلیاردی نیاز دارد و اگر سینما ساخته شود و خاک بخورد، سرمایهگذار متضرر میشود.
رئیس حوزه هنری استان زنجان به نگاه منطقی و ایجاد توازن بین تولید آثار سینمایی در طول سال، تعداد اکران و میزان استقبال مردم تأکید کرد و افزود: با در نظر گرفتن این شرایط باید سودده بودن ساخت سینما را بررسی کرد.
وی با اشاره به اینکه سینما در کشور یک صنعت محسوب میشود، خاطرنشان کرد: اگرچه کارکرد فرهنگی سینما مهمتر از بعد مالی است اما نباید از این موضوع غافل شد که سینما باید روی پای خود بایستد و محتوای خوب عرضه کند.
نعمتی با بیان اینکه سینماهای موجود فعلاً پاسخگوی مردم ما هست، تصریح کرد: در حال حاضر طوری مدیریت و برنامهریزی شده که مردم زنجان میتوانند از تولیدات روز سینمای ایران استفاده کنند اما با وجود اینکه فضاهای موجود پاسخگوی نیاز مخاطبان هست اما نمیتوان از ضرورت توسعه فضاهای فرهنگی در سالهای آتی چشمپوشی کرد.
وی مکانیابی و موقعیتشناسی در ایجاد فضاهای فرهنگی را مهم خواند و گفت: سینما با تولید فیلمهای خوب در ارتقای فرهنگ جامعه مؤثر است و باید سهولت دسترسی همه اقشار و طبقات اجتماعی در همه نقاط شهر به مجتمعهای فرهنگی و هنری برای کاهش بار ترافیکی و تمرکززدایی از مرکز شهر وجود داشته باشد.
رئیس حوزه هنری استان زنجان با اشاره به اینکه بخش اصلی مدیریت و گرداننده سینما در سطح کشور سازمان سینمایی است، اظهار کرد: پیگیر ساماندهی سینما قدس زنجان هستیم و با سرمایهگذاران رایزنی شده اما تا این زمان محقق نشده است.
اعتبارات دولتی در حدی نیست که بتوانیم فرهنگسرا و سالن سینما احداث کنیم
وی با بیان اینکه باید فضاهای فرهنگی را در استان توسعه دهیم تا کودکان و نوجوانان دسترسی راحتتری برای پرورش استعدادها داشته باشند، عنوان کرد: اعتبارات دولتی در حدی نیست که بتوانیم فرهنگسرا و سالن سینما احداث کنیم اما با هزینه کمتر برای تغییر کاربری در برخی مکانها میتوانیم آنها را به فضای فرهنگی و هنری تبدیل کنیم.
نعمتی با تأکید بر رعایت عدالتمحوری بیان کرد: تمرکز فعالیتها در مرکز استان است در حالی که باید به رشد اقتصاد هنر در همه مناطق کمک کنیم تا هنر بتواند سرپا بایستد و مجموعه پردیسها بتواند خودکفا و درآمدزا باشد که این کار مستلزم ورود بخش خصوصی است و اگر درست اقدام شود بازدهی و خروجی اقتصادی خوبی هم خواهد داشت.
وی در مورد مسئولیت اجتماعی صنایع خاطرنشان کرد: این امکان و دغدغه وجود دارد که صنایع به حوزه فرهنگ و هنر ورود پیدا کنند و خود نیز از زبان هنر برای معرفی محصولات تولیدی بهرهمند شوند که در سالهای گذشته رایزنی کردیم و متأسفانه تا امروز محقق نشده است.