آستارا- مشاور جوان ریاست سازمان مدیریت بحران گفت: بیش از ۴۰ گروه جهادی و مردم نهاد در سیل آستارا خدمات رسانِ سیل زدگان بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، امیررضا غلامی امروز در دوشنبه نشست قرارگاه مردم‌یاری بحران در شهرستان آستارا اظهار کرد: با توجه به اخطار سطح نارنجی اعلام شده، از ظرفیت شبکه نیروهای مستقر در نوار ساحلی (غریق نجات‌های محلی، بازارچه‌های ساحلی، نیروهای بومی و…) برای اعلام وضعیت خطر، به مسافران جهت عدم اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و جاده‌ها هشدار جدی و عملیاتی داده شد که جزو اقدامات موفق مدیریت بحران پیش از وقوع سانحه بود.

غلامی افزود: بکارگیری امکانات و تجهیزات مردمی اعم از قایق‌ها و شناورهای بادی، لودر، بیل‌مکانیکی، وسایل‌نقلیه و… با هماهنگی و برآورد فرمانداری آستارا در کنار هماهنگی عملیاتی گروه‌های مردمی با ستاد بحران شهرستان و حضور نمایندگان گروه‌ها در جلسات اصلی پاسخ به بحران با دعوت مستقیم فرمانداری، باعث شناخت صحیح و توان هماهنگی و بکارگیری ظرفیت مردمی شناسایی در منطقه شده است.

مشاور ریاست سازمان مدیریت بحران به حضور شبکه روحانیت به عنوان پیشران‌های اجتماعی در محلات شهر و روستاها اشاره کرد و گفت: دعوت و بکارگیری عموم مردم و مشارکت آنها در امدادرسانی و شستشوی منازل، انتقال سریع مردم درگیر در سیل در شهر لوندویل و روستاهای اطراف به نقاط امن توسط گروه‌های مردمی و انتقال ۲۰ نفر از مصدومین در همان ساعات اولیه بحران از مهم‌ترین اقدامات این شبکه یاد کرد.

غلامی به سازماندهی و تقسیم‌کار بین گروه‌های جهادی توسط ستاد بحران شهرستان پرداخت و افزود: با پشتیبانی و محوریت گروه‌های مردمی، مایحتاج اولیه مواد غذایی از جمله: ۱۵۰۰۰ بسته نان لواش، ۲۴۰۰۰ هزار وعده غذای گرم، ۳۵۰۰۰ بسته آب معدنی به صورت متمرکز، با کمک نیروهای سازماندهی شده در شهر و روستاهای درگیر سیل تأمین و توزیع شد.

وی گفت: اسکان اضطراری ۱۳۰ خانوار در سه مسجد و خدمت‌رسانی به آنها توسط گروه‌های جهادی بسیج، هلال‌احمر و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، تشکیل ۳۵ تیم‎ لایروبی از بین گروه‌های مردمی و حضور سریع و تجهیز شده آنان در منازل مردم و مغازه‌های تجاری برای لایروبی با استفاده از تانکرهای آتش‌نشانی و تانکرهای خودروهای انتقال آب؛ از دیگر اقدامات گروه‌های مردمی در صحنه بود.

نقش نیروهای مردمی در مدیریت بحران کم نظیر بود

«محمدرضا شهاب زاده» فرماندار آستارا در این نشست گفت: لایروبی رودخانه‌های داخل شهر توسط شهرداری آستارا و بخشی زیادی از رودخانه‌ها و آبندان‌های استیل و دربند آستارا توسط آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی، قبل از بحران انجام شده که باعث شد در این بحران تلفات جانی نداشته باشیم.

وی ادامه داد: حجم بارش ۳۲۰ میلیمتر در ۶ ساعت بوده که خود حکایت از شدت بارش‌ها را داشته که از همان ساعت اولیه با دریافت گزارش‌های لحظه‌ای از ایستگاه‌های بارش در شهرستان، اقدامات تأمینی انجام شد و در ادامه با توجه قطع گسترده آب و برق اعزام تانکرهای آب رسان از شهرستان‌های استان و استان‌های هم جوار اردبیل و زنجان، بسته‌های آب معدنی از حوزه صمت؛ هلال احمر و ستاد اجرایی حضرت امام و… تأمین شد و با کمک نیروهای مردمی در اختیار مردم قرار گرفت.

فرماندار آستارا افزود: حضور وزیر محترم کشور و هیأت همراه باعث قوت قلب مردم شد که بحمدالله تمهیدات لازم در جلسه ستاد بحران استان با تدابیر ایشان اتخاذ شد و نقش دستگاه‌های در بازسازی کامل راه شهری و روستایی و مشخص گردید.

شهاب‌زاده اضافه کرد: نقش نیروهای مردمی در مدیریت بحران کم نظیر بود و مطمئناً بدون حضور و سازماندهی آنان نمی‌توانستیم به این زودی از وضعیت بحرانی خارج شویم و آرامش امروز آستارا مدیون تلاش‌های بی وقفه این عزیزان است.

گفتنی است، در این نشست نمایندگانی از گروه‌های مردمی و جهادی به بیان نکات و تجربیات خود از بحران سیل آستارا پرداختند و با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی و همگرایی نیروهای مردمی، آمادگی خود را برای بازسازی و باز توانی منطقه اعلام کردند.