به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایونینگ استاندارد، محققان دانشگاه کمبریج و شرکت DIOSynVax با استفاده از نوعی آنتی ژن( مادهای که سبب میشود سیستم ایمنی بدن آنتی بادی بسازد) موفق شده اند واکسنی بسازند که در برابر طیف وسیعتر ویروسها کرونا در آینده مقاوم خواهد بود.
واکسن مذکور محافظتی در مقابل تمام شاخههای شناخته شده کووید ۱۹ و همچنین ویروسهای کرونای دیگر از جمله مواردی که به اپیدمی SARS در ۲۰۰۲ منجر شدند، فراهم میکند. جالب آنکه واکسن مذکور در اوایل ۲۰۲۰ میلادی و قبل از ظهور شاخههایی مانند اومیکرون و دلتا طراحی شده بوده است.
محققان متوجه شدند واکسن مذکور با هدف گرفتن بخشهایی از ویروس که برای تکثیر لازم هستند، یک واکنش ایمنی قدرتمند در موشها، خرگوشها و خوکچههای هندی ایجاد میکند. آزمایشهای انسانی نیز هم اکنون در ساوث همپتون و کمبریج در حال اجرا است.
به گفته محققان این واکسن به پاشنه آشیل ویروسهای کرونا حمله میکند و به جای هدف گرفتن پروتئینهای اسپایک، دیگر مناطق حساس ویروس را هدف میگیرد که برای تکمیل چرخه حیات آن ضروری هستند.
جاناتان هینی از دانشگاه کمبریج و محقق ارشد پژوهش در این باره میگوید: این روش به ما اجازه میدهد واکسنی بسازیم که تأثیری وسیع داشته باشد.