ارومیه- رئیس اداره تبلیغات اسلامی ارومیه بر لزوم همکاری بانک ها در اعطای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری تاکید کرد.

حجت الاسلام حسن محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مشوق هایی که در مسئله ازدواج آسان و جمعیت وجود دارد از جمله اعطای وام تسهیلات کم بهره توسط بانک ها به درستی اجرا نمی شود و بانک ها ترجیح می دهند به جای کمک به مسئله جمعیت به بنگاه داری و افزایش سرمایه خود اقدام کنند و در اعطای وام های ازدواج و فرزندآوری به دلیل اینکه سود کمتری دارد استنکاف می کنند و افراد را ماه ها و گاهی تا یک سال در نوبت نگه می دارند و در اعطای وام نیز برخی بانک ها اصل سود ۱۸ ماه را در لحظه واریز به حساب فرد، برداشت می کنند که این مسئله هم خلاف قانون است و هم خلاف شرع و چطور می شود فردی که از پول استفاده نکرده باید به بانک سود بدهد؟.

وی ادامه داد: در مسئله حمایت از خانواده و جمعیت یا با فقدان قانون محکم مواجه هستیم و یا اگر قوانینی هم وجود دارد توسط متولیان امر به درستی اجرا نمی شود و لازم است در این زمینه قوانین قابل اجرا تصویب و به اجرای آن نظارت درست صورت گیرد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی ارومیه تصریح کرد: باید بانک ها به مسئله وام های کم بهره فرزندآوری و ازدواج ملزم باشند و بنیاد مسکن و وزرات راه و دیگر مجموعه ها در مسئله اعطای مسکن و تسهیلات در این زمینه باید همکاری لازم را انجام بدهند.

وی گفت: مساجد و هیئات مذهبی از ظرفیت بالایی برای تریج ازدواج آسان و تکثیر نسل برخوردار هسستند اما مسئولین بدان اهتمامی ندارند و سعی می کنند جلسات در این زمینه را در تالارهایی که بر اساس سیستم غربی طراحی شده است برگزار کنند و این برنامه ها هم صرفاً برای گزارش و.... انجام می شود و پیوست فرهنگی ندارد.

حجت الاسلام محمدی با انتقاد از عدم اجرای درست و دقیق مشاوره های قبل از ازدواج در مجموعه های مربوطه گفت: عملاً در بسیاری از مجموعه ها مشاوره های قبل از ازدواج صورت نمی گیرد و با هماهنگی روحانیت ارومیه برخی از مساجد محوری شهر ارومیه از جمله مسجد یازهرا (س)، امام خمینی (ره) شهرک شهریار، حر، حضرت قاسم (ع)، امام حسین (ع) دیگاله و … در مسئله ارائه محتواهای تخصصی جمعیت و فرزند آوری، مشاوره های ازدواج و مهارتهای سبک زندگی فعالیت خواهند نمود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی ارومیه خاطرنشان کرد: در بحث مردمی سازی، تربیت انبوه کنشگر به صورت مخاطب محور و تخصصی به تفکیک آحاد مردم از نظر طیف های فرهنگی و نوع نقش آفرینی اجتماعی آنان، نادیده گرفته شده است و در سطوح مدیران کل و مدیران عالی استان انگیزه و اراده قوی برای آشنایی با مرّ قانون جوانی جمعیت و نحوه پیاده سازی کار به صورت جهادی وجود ندارد.

وی گفت: بودجه های موجود به سمت و سوی ناصحیح می رود و در برنامه هایی که در خصوص جوانی اجرا می شود اقشار مختلف در نظر گرفنه نمی شود و هیچ گونه قرارگاه رصد مردمی جهت گرفتن بازخورد از میدان، تاسیس نشده است و هنور شبکه نفوذ و مافیای غربالگری فعال است.