سوادکوه- مدیرکل بازرسی کاز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمار بازرسان کار را در کشور ۸۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: سالانه ۴۲۰ هزار بازرسی از کارگاه های کار انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا پرنده شامگاه سه شنبه در حاشیه بازرسی از کارگاه‌های پرخطر در بازرسی از معدن پیشرو معادن سوادکوه، با بیان اینکه تعداد بازرسان کار کشور ۸۰۰ نفر است، بر لزوم فرهنگ سازی برای حفظ نیروی صیانت از کار تأکید کرد.

مدیرکل بازرسی کار وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد بازرسی سالیانه از کارگاه‌های کار در سطح کشور را ۴۲۰ هزار مورد برشمرد و افزود: ۳۶۰ ابلاغیه نیز توسط همکاران ما برای رفع نواقص صادر شده است.

وی با بیان اینکه برای تأمین شرایط ایمن محیط کار، تهیه تجهیزات ایمنی، آموزش کارگران و تهیه وسایل حفاظت فردی و ایمنی بر عهده کارفرماست، افزود: کارگرانی هم که شرایط ایمن برای آنها فراهم شده و آموزش دیده اند باید از این لوازم و موارد استفاده کنند و دستگاه‌های ذیربط نیز باید نظارت بر این امور را داشته باشند.

این مسئول با بیان اینکه علاوه بر این موارد ما از ظرفیت مشارکت کارفرما و کارگران تحت عنوان کمیته‌های حفاظت و ایمنی و بهداشت کار استفاده می‌کنیم، تعداد این کمیته‌ها را ۲۳ هزار مورد برشمرد و گفت: به دنبال این هستیم که کارگاه‌های بالای ۲۵ نفر باید دارای کمیته حفاظت و ایمنی باشند و کارگاه‌های زیر این تعداد، آنهایی که پر خطرتر هستند باید یک کمیته ایمنی و مسئول ایمنی داشته باشند.

پرنده در پیشنهاد به وزارت علوم گفت: رشته‌های فنی و مهندسی در حوزه ایمنی کشور کم داریم و اگر صدهزار کارگاه مشمول می‌شوند تا کمیته حفاظت داشته باشند، اکنون ۲۳ هزار کمیته حفاظت داریم و بسیاری از مسئولان ایمنی در این کارگاه‌ها مشترک هستند و می‌طلبد که در این حوزه دانشجو جذب شود تا ایمنی تخصصی ارائه شود.

وی با بیان اینکه از ۷ هزار و ۹۵۰ حادثه در سطح کشور در سال گذشته، ۳۸ درصد در حوزه ساختمان، ۳۷ درصد در بخش صنعت و ۲ درصد در بخش معدن است، ایمنی معادن را دارای اهمیت ویژه برشمرد و تصریح کرد: چراکه امداد ونجات در حوزه معدن کار بسیار سختی است و اگر ایمنی رعایت نشود شدت ضریب حادثه بالا می‌رود و می‌طلبد که برای حفظ و صیانت نیروی کار کشور تلاش کنیم.

این مسئول با بیان اینکه کارفرما باید شرایط ایمنی را برای کارگر فراهم کند، افزود: هرچند ۸۰۰ بازرس ما در کل کشور به نسبت یک میلیون ۴۰۰ هزار کارگاه در سطح کشور کم است اما نهایت تلاش خود را در این عرصه انجام می‌دهیم و اگر موارد غیرایمنی کارگاهی رفع نشود به مراجع دادگاهی مراجعه می‌کنیم که این موارد را در حوزه ساختمان در مازندران داشته ایم.