جراحی کاهش وزن می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد، اما تحقیقات جدید یک مورد غیرمنتظره را نشان می‌دهد؛ انجام این جراحی با ۴۰ درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان خون مرتبط است.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، اضافه وزن یا چاقی یک عامل خطر برای چندین نوع سرطان است و زنان چاق بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلاء به سرطان هستند.

در این مطالعه، محققان از داده‌های مطالعه سوئدی افراد چاق در دانشگاه گوتنبرگ شامل بیش از ۲۰۰۰ نفر که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته بودند، استفاده کردند. آنها این افراد را با بیش از ۲۰۰۰ نفر دیگر که چاق بودند اما عمل جراحی انجام نداده بودند مقایسه کردند.

در طول دوره پیگیری، ۳۴ نفر از بیماران گروه جراحی به سرطان خون مبتلا شدند و همچنین کاهش وزن قابل توجهی داشتند. در گروه کنترل، ۵۱ نفر به سرطان خون مبتلا شدند اما چاق ماندند.

بیشتر سرطان‌های خونی که در این مطالعه مشاهده شد، لنفوم بودند. هنگامی که این موارد به طور جداگانه مورد مطالعه قرار گرفتند، در گروهی که تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفته بودند، خطر ابتلاء به لنفوم ۵۵ درصد کاهش یافت.

محققان دریافتند زنانی که در ابتدای مطالعه قند خون بالایی داشتند بیشترین سود را از جراحی چاقی می‌برند.

به گفته نویسندگان، آنچه که برای ایجاد ارتباط بین چاقی و سرطان خون اتفاق می‌افتد، پیچیده است. ممکن است شامل التهاب مزمن و یک نوع عامل خطر ژنتیکی مرتبط با سرطان خون باشد.

به گفته محققان، بهبود متابولیک که پس از جراحی چاقی رخ می‌دهد، از جمله کاهش التهاب، ممکن است خطر ابتلاء به سرطان را کاهش دهد.