به گزارش خبرنگار مهر، فاز نخست توسعه میدان گازی توس کلید خورد، رشد ۱۳ درصدی حجم آب سدهای کشور نسبت به سال گذشته و پاداش ۲۲۰۰ میلیارد تومانی بخش خانگی در تابستان از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
تکمیل ۹۰ درصد مخازن نیروگاهی کشور برای زمستان
مرتضی عابدینی مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: هماکنون بیش از ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت در نیروگاهها ذخیره شده که این عدد یک میلیارد و ۴۱ میلیون لیتر بیش از ذخیرهسازی نیروگاهی در سال گذشته و معادل ۹۰ درصد ظرفیت مخازن نیروگاهی کشور است.
وی با اشاره به اینکه حمل روزانه سوخت به باقی نیروگاهها نیز در حال انجام است، افزود: برخی مخازن ذخیرهسازی نیروگاهها در شرایط تعمیر و نگهداری به سر میبرند که از وزارت نیرو خواستیم هر چه زودتر این تعمیرات را انجام دهند تا بتوانیم در فرصت باقیمانده، این مخازن را نیز تکمیل کنیم.
مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تأکید کرد: از ابتدای سال تا پایان مردادماه یک میلیارد و ۲۵۸ میلیون لیتر نفتگاز بیشتر در مخازن نیروگاهی ذخیره شده که حاکی از رشد ۵۰ درصدی ذخایر نفتگاز نیروگاهی در سال جدید است. امیدواریم با ذخیرهسازی مناسب انجامشده، کمبودی نداشته باشیم و آماده هستیم در سختترین شرایط نیاز نیروگاهها را تأمین کنیم.
فاز نخست توسعه میدان گازی توس کلید خورد
محسن خجستهمهر، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در مراسم رسمی آغاز به کار توسعه فاز اول میدان توس اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههای شرکت ملی نفت ایران جهت پایداری گاز در شمال شرق کشور، توسعه میدان گازی توس است که این خبر مسرت بخش برای مردم عزیز استانهای خراسان و به ویژه مردم شمال شرق است و با مصوبه هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران، توسعه میدان گازی توس را به طور رسمی را با تولید روزانه سه میلیون متر مکعب شروع کردیم.
وی در رابطه با میزان سرمایه گذاری و حفاری چاههای این میدان افزود: برای توسعه این میدان در فازهای اول و دوم در مجموع هشت حلقه چاه جدید با هزینه ۲۰۰ میلیون دلار حفاری میشود و میزان تولید روزانه گاز در فاز دوم به پنج میلیون متر مکعب میرسد.
رشد ۱۳ درصدی حجم آب سدهای کشور نسبت به سال گذشته
فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب ایران با بیان اینکه وضعیت مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۱ شهریور ماه با افزایش ورودی به مخازن همراه بوده است، گفت: بر این اساس، ورودی سدهای کشور از ۳۰.۷۹ میلیارد متر مکعب در سال گذشته به ۳۹.۳۱ میلیارد متر مکعب افزایش یافته است.
قاسمزاده اشاره به اینکه این میزان نشان از رشد ۲۸ درصدی ورودی سدهای کشور دارد، خاطرنشان کرد: در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ میزان کل حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور معادل ۲۱.۷۲ میلیارد مترمکعب بوده است.
سخنگوی صنعت آب ایران در خاتمه عنوان کرد: ارتفاع کل ریزشهای جوی بر اساس شبکه ایستگاهی مبنای وزارت نیرو نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت، ۱۳ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
پاداش ۲۲۰۰ میلیارد تومانی بخش خانگی در تابستان
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور درباره چالشهای تابستان امسال به رشد ۵.۷۷ درصدی اوج بار و افزایش تعداد روزهای اوج بار شبکه از ۱۷ روز در تابستان ۱۴۰۱ به بیش از ۳۵ روز در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: برخی روزها بیش از ۸ هزار مگاوات به مصرف شبکه افزوده شد، اما با تلاش همکاران صنعت برق در بخشهای دولتی و خصوصی و همکاری مردم، شبکه به طور پایدار اداره شد.
رجبی مشهدی وضعیت عرضه تولیدات صنعتی در بورس را حاکی از افزایش عرضه تولیدات صنعتی نسبت به تقاضا و ایجاد ثبات در بازار عنوان کرد و افزود: امسال به برکت مدیریت مصرف برق، در بخش صنعت کشور ۳۰۰ واحد بزرگ و انرژی بر نسبت به سال گذشته رشد ۵.۵ درصدی و در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد ۱۹.۶ درصدی مصرف برق را تجربه کردند که تأثیر مستقیم بر رشد تولید این صنایع داشته است.
به عبارت دیگر امسال با وجود افزایش بی سابقه دما، ناترازی شدید تولید و مصرف و افزایش تعداد مشترکان به ۳۱ میلیون مشترک، علاوه بر عدم اعمال خاموشی در بخش خانگی، برق تحویلی به صنایع نسبت به سال ۱۴۰۰ معادل ۲۶ درصد افزایش یافت و بهره مندی ۴۰ درصد مشترکان خانگی از ۲,۲۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی از موفقیت سیاست برد -برد وزارت نیرو در پیاده سازی طرح سراسری پاداش صرفه جویی برق خانگی در کشور حکایت دارد.
رشد ۱۶ درصدی گازرسانی به نیروگاهها در نیمه نخست سال
مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: مطابق آمار رسمی گاز رسانی به نیروگاهها و صنایع در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال روند افزایشی داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: از ابتدای امسال تا پایان تابستان مقدار گازرسانی به نیروگاهها نسبت به پارسال ۱۶ درصد افزایش داشته که این عدد رکورد قابلتوجهی است. متقابلاً با افزایش گازرسانی به نیروگاهها مصرف سوخت مایع کاهش داشته که این امر تأثیر قابلتوجهی در بهبود کیفیت محیط زیست داشته است.
چگنی تصریح کرد: برنامههای توسعهای که در ۲ سال گذشته در زمینه گازرسانی به شهرها، روستاها، نیروگاهها و چندین هزار صنعت صورت گرفته سبب شده تا طیف بیشتری از مشترکین تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار بگیرند و در گزارشی که بهتازگی از سوی وزیر نفت به رئیسجمهوری ارائه شد، عملکرد شرکت ملی گاز ایران در این زمینه موفقیتآمیز ارزیابی شد.
نقش محوری صنعت نفت در تقویت منافع مشترک اقتصادی ایران و عربستان
جواد اوجی وزیر نفت گفت: جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی دو قدرت بزرگ منطقهای بهشمار میروند که همکاری آنها در گسترش امنیت، رونق اقتصادی و شکوفایی فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام و شکلدهی به تعاملات بینالمللی و انرژی اثر گذار خواهد بود و در این راه صنعت نفت میتواند نقش محوری در تقویت منافع مشترک اقتصادی دو ملت ایفا کند.
وزیر نفت با بیان اینکه خوشبختانه مناسبات جمهوری اسلامی ایران و عربستان در حال طی کردن روند رو به رشد و مثبتی است، اظهار کرد: ظرفیتهای فراوان همکاری نزد مقامها و مسئولان دو کشور در تهران و ریاض در حال نمایان شدن است.