بیرجند- رزمنده سال‌های دفاع مقدس خاطرات و اندرزهایی از شهیدان همت و طهرانی مقدم، هادی و سرداران جنوب خراسان و همچنین حججی و سیاهکالی را بازگو می کند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: پر از قصه و خاطره است. از آن دست خاطراتی که انسان را به تأمل وا می‌دارد و درس انسانیت را برای انسان مرور می‌کند. مقصود خاطرات هشت سال دفاع مقدس است که امروزه باید آن را از زبان رزمندگان و راویان بشنویم و در چشمه سار یاد شهدا روحمان را شست و شو دهیم.

نمونه این رزمندگان و مأنوسان با شهدا آقای حسن اندرزگو است که خاطرات شیرین و درس آموزی از آن سال‌ها دارد.

این رزمنده سال‌های دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: من زمانی که وارد جبهه شدم ۲۳ سال سن داشته و عضو رسمی سپاه پاسداران بودم.

اندرزگو با بیان اینکه سال ۶۱ وارد جبهه شده و تا سال ۷۰( حتی بعد از قبول قطعنامه) در میدان رزم بوده است، بیان‌کرد: خاطرم است اولین عملیاتی که در آن شرکت کردم عملیات رمضان بود که در واقع اولین عملیات برون مرزی ما محسوب می‌شد.

جبهه‌ای که استعداد جوان ایرانی را شکوفا کرد

این رزمنده سال‌های دفاع مقدس گفت: جبهه بی اغراق برای ما رزمندگان یک دانشگاه بود که در آن درس ایثار و فداکاری آموختیم و از جنبه دیگر استعداد و توان جوان ایرانی به شکوفایی رسید که نمونه آن شهید حسن باقری است.

اندرزگو ادامه داد: شهید حسن باقری خبرنگار و دانشجوی رشته حقوق بود ولی وقتی وارد جبهه و میدان رزم شد بعد از دو سال تبدیل به یک استراتژیست برجسته در حوزه نظامی و در نهایت از طراحان عملیات‌های مختلف دفاع مقدس شد.

خاطره‌ای از پدر موشکی ایران

رزمنده سال‌های دفاع مقدس با بیان اینکه در دوران دفاع از میهن با بزرگانی چون شهید همت و شهید طهرانی مقدم ارتباط داشته و از محضر آنان بهره مند شده است، ادامه داد: رسته خدمتی من توپخانه و موشک بود و در اوایل جنگ در آبادان همراه با شهید طهرانی مقدم آموزش توپخانه- موشک دیدیم.

اندرزگو با بیان اینکه شهید حسن طهرانی مقدم فردی با استعداد، مخلص و با ایمان بود، افزود: ایشان در حوزه موشکی آنقدر تلاش و پیشرفت کرد که در نهایت به پدر موشکی ایران مشهور شد.

امام بر آسیب نرسیدن به مردم عادی عراق تأکید داشتند

وی با اشاره به یکی از خاطرات خود از سال‌های دفاع مقدس ادامه داد: به یاد دارم در سال ۶۱ در عملیاتی شهر بصره عراق را با گلوله‌های منور روشن کردیم که این اتفاق یک پیام مهم برای جهانیان و رسانه‌ها داشت و از این جهت اهالی رسانه اهواز را نیز با خود همراه کرده بودیم.

پیشکسوت دفاع مقدس بیان کرد: این اقدام رزمندگان ما این پیام را داشت که بُرد موشک‌های ما به بصره عراق می‌رسد ولی از آنجایی که طبق گفته امام (ره) نمی‌خواهیم به مردم عادی آسیبی برسد، شهر را موشک باران نمی‌کنیم.

اندرزگو با تأکید بر اینکه در یک عملیات در سال ۶۶ قرار بود موشکی به باشگاه افسران عراق شلیک شود، گفت: موشک را به محلی که قرار بود شلیک شود بردیم، بعد دعای توسل خوانده شد و شهید طهرانی مقدم با خدا راز و نیاز کرد که ای خدا ما نمی‌خواهیم به مردم عادی آسیب برسد و مقصود نظامیان و متجاوزان است.

وی ادامه داد: بعد از شلیک موشک منتظر نتیجه ماندیم که رادیو اعلام کرد که چندین افسر عراقی کشته شدند.

هنرمندی شهید ابراهیم هادی در فتح یک ارتفاع

پیشکسوت دوران دفاع مقدس با بیان اینکه یکی از شهدای نام‌آور ما در دوران دفاع مقدس شهید ابراهیم هادی است، بیان‌کرد: در یکی از عملیات‌ها در غرب کشور بعد از فتح دو ارتفاع، یک ارتفاع در دست دشمن باقی می‌ماند که در این شرایط شهید هادی سحر در خاکریز اذان می‌گوید.

اندرزگو ادامه‌داد: همین اتفاق باعث می‌شود که ۱۸ نفر عراقی خود را تسلیم کنند و وقتی چرایی تسلیم را از آنان می‌پرسند، می‌گویند ما شیعیان بصیره ایم و دیدیم شما مسلمان و اهل نماز و اذان هستید در حالی که به ما گفته بودند ایرانی‌ها مجوس و آتش پرست هستند.

وی افزود: این اتفاق از هنرهای بی نظیر شهید هادی بود که برای امروز ما نیز درس‌های ارزشمندی به همراه دارد.

اندرزگو بیان‌کرد: نقل است که شهید ابراهیم هادی موقعی که در کانال در محاصره بوده با سختی برای آوردن آب بر می‌گردد و تا نزدیکی نیروهای خودی می‌آید و در این شرایط می‌توانسته تشنگی خود را بر طرف کرده و به نیروهای خودی ملحق شود.

وی ادامه داد: اما رسم انسانیت و اخلاق باعث می‌شود که او به یاد دوستان محاصره شده در سنگر، مجدد برگشته و برای رزمندگان محاصره در کانال آب ببرد.

ارزش‌های دفاع مقدس در بین جوانان امروز ترویج یافت

رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: این ارزش‌ها تنها مربوط به جوانان آن دوران نیست، بلکه در بین همین جوانان دهه هفتادی و دهه هشتادی نیز تقید به این موارد را داریم.

اندرزگو با اشاره به منش شهید حججی و شهید سیاهکالی اظهار کرد: نقل است که شهید سیاهکالی و همسرشان برای اینکه در روز جشن ازدواجشان گناهی انجام نشود سه روز، روزه گرفتند و در نهایت هم ایشان در سوریه به شهادت رسید.

وی بیان کرد: موقع سفر ایشان به سوریه همسرشان اشک ریخت ولی شهید به همسر می‌گوید اشک تو قلب من را لرزاند ولی ایمان من را نلرزاند.

یادی از سرداران شهید جنوب خراسان

رزمنده سال‌های دفاع مقدس با اشاره به اینکه همه شهدای ما ستارگان آسمان معنویت، وطن دوستی و انسانیت بودند، بیان کرد: شهدای خراسان جنوبی چون شهید فایده، شهید آخوندی، شهید آهنی و شهید رحیمی از جمله بزرگان جبهه محسوب می‌شوند که می‌توان آنان را در تراز شهدای نام آشنایی چون شهید همت دانست.

اندرزگو افزود: به عنوان مثال در طریق القدس شهید آهنی از شهدای جنوب خراسان فرمانده شهید همت بود.

وی با بیان اینکه ناگفته‌های زیادی از شهدا و سرداران شهید خراسان جنوبی باقی مانده است که می‌تواند در قالب کتاب منتشر شود، یادآور شد: به عنوان مثال ما شهید احمد رحیمی را داریم که از دانشجویان پیرو خط امام بود و یا شهید کاوه که آرامش را او به کردستان برگرداند ولی برای معرفی آنان تلاش زیادی نکرده‌ایم.