همدان- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: بیش از ۳۲ درصد علل مرگ‌ومیر در دنیا به دلیل ابتلا به بیماری قلبی رخ می‌دهد.

محمد حسین رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر بابل اشاره به روند افزایش بیماری‌های قلبی اظهار کرد: فقط چند اقدام ساده در زمینه تغذیه خوب و سالم، فعالیت بدنی و ورزش، مصرف‌نکردن و ترک دخانیات و کنترل وزن، فشار و قند خون می‌تواند سلامت قلب را تداوم بخشید.

وی مواردی مانند دیابت، فشار خون بالا، بهم خوردن تعادل چربی‌های بدن، مصرف سیگار، بی تحرکی سبک زندگی ناسالم، افزایش وزن و رژیم غذایی ناسالم را از جمله عوامل مستعد کننده بروز بیماری‌های قلبی عروقی و نیز سکته قلبی دانست و افزود: خوشبختانه به غیر از از عامل وراثت که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود سایر موارد را می‌توان تا حدی کنترل و از بروز بیماری قلبی عروقی پیشگیری کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان یادآور شد: تشخیص به موقع و درمان فشار خون، دیابت و نیز محدودیت مصرف نمک کمتر از ۵ گرم در روز از از بروز بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند بر نقش انجام فعالیت فیزیکی به صورت ۳۰۰-۱۵۰ دقیقه در هفته با شدت متوسط و یا ۱۵۰-۷۵ دقیقه با شدت بالا و نیز ترک دخانیات همزمان با کنترل وزن تاکید شده است.

رحیمی متذکر شد: افراد جامعه با هدف کاهش ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه‌جات، لبنیات کم چرب، غلات کامل و سبوس دار و سایر فیبرها و نیز به حداقل رسانیدن مصرف مواد غذایی شیرین، کاهش مصرف کمتر گوشت قرمز و جایگزین کردن آن با مرغ و ماهی، عدم استفاده از روغن‌های جامد، اسیدهای چرب ترانس و چربی‌های اشباع شده را سرلوحه‌ی تغذیه‌ایی خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۲ درصد علل مرگ‌ومیر در دنیا به دلیل ابتلاء به بیماری قلبی رخ می‌دهد، خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که چهار عامل فشارخون، دیابت، بالا بودن چربی در بدن و استعمال دخانیات احتمال به بیماری عروق کرونر را افزایش می‌دهد.

رحیمی متذکر شد: وراثت، تغذیه، سبک زندگی ناسالم و عدم تحرک و فعالیت بدنی هم تأثیر به سزایی بر ابتلاء به بیماری‌های قلبی دارد.

این متخصص قلب و عروق استعمال دخانیات را علت اصلی سن ابتلاء به بیماری‌های قلبی علی خصوص سکته قلبی دانست و تشریح کرد: پژوهش‌ها حاکی از آن است که کشیدن قلیان معادل صد نخ سیگار است و با توجه به افزایش استعمال این ماده دخانی سن ابتلاء به بیماری قلبی و عروقی به‌شدت کاهش پیدا کرده است.

رحیمی خاطرنشان کرد: استرس و اضطراب دیگر عامل افزاینده ابتلاء به بیماری‌های قلبی است که متأسفانه در دنیای امروز سطح استرس در اکثر افراد به‌شدت افزایش‌یافته است.

وی با بیان اینکه برخی بیماری‌ها باعث نارسایی، تنگی و گشادی دریچه‌ها می‌شوند، یادآور شد: شایع‌ترین بیماری‌های قلبی عروقی شامل بیماری عروق کرونر قلب مانند حمله‌های قلبی و بیماری عروق مغزی مانند سکته مغزی هستند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درد هنگام فعالیت را یکی از نشانه‌هایی ابتلاء سکته قلبی و بیماری کرونر دانست و افزود: درد در سینه، فشار روی دست، تعریق و تهوع، ضعف و بی‌حالی از نشانه ابتلاء فرد به بیماری کرونری قلب است.

رحیمی بیان کرد: فقط چند اقدام ساده در زمینه تغذیه خوب و سالم، فعالیت بدنی و ورزش، مصرف‌نکردن و ترک دخانیات و کنترل وزن، فشار و قند خون می‌تواند سلامت قلب را تداوم بخشد.

وی ادامه داد: از سی‌سالگی به بعد باید به طور متوسط سالانه یک بار وضعیت بدنی خود را که شامل فشارخون، دیابت، چربی و غیره را بسنجند، افزود: سبک زندگی، تغذیه سالم و داشتن برنامه منظم ورزشی نقش به سزایی بر سلامت قلب و پیشگیری از بیماری‌های مختلف علی خصوص بیماری‌های قلبی دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در پایان گفت: در مورد آمار بیماران قلبی، آمار دقیقی از این موضوع وجود ندارد چون بسیاری از بیماران برای درمان لزوماً به بیمارستان مراجعه نمی‌کنند و در مطب‌های خصوصی در استان و تهران پیگیر درمان هستند.