به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا سوقندی شامگاه پنج شنبه در آئین دومین دوره برنامه مهر سینمای ایران، با بیان اینکه سینما، یک فن، دانش و هنر است، گفت: با وجود کارکرد صنعتی، تجاری و رسانهای سینما، این کارکردها جایگزین فرآیند تولید، پخش و پیشتولید نمیشود بلکه در حوزه ادبیات سینمایی، اینها به معنای یک تخصص و فن است.
وی افزود: نگاه غیرتخصصی و غیرفنی به حوزه سینما، ناشی از کمبود سواد سینمایی و رسانهای در لایهها و سطوح مختلف جامعه است و در وهله نخست، از مردم به عنوان مخاطبان اصلی سینما نباید انتظاری بیش از بهرهبرداری فکری، معنوی، تفریحی، فراغتی، اجتماعی و آموزشی از سینما داشت، که این مهم جای تقدیر دارد. اما از نخبگان، قشر فرهیخته، تحصیلکرده و دانشور جامعه انتظار این است که قضاوت، داوری و اظهارنظرشان در حوزه سینما همراه با سواد سینمایی و سواد رسانهای باشد.
سوقندی با بیان اینکه نمیتوان در یک اتاق دربسته به واقعیت سینما دست پیدا کرد بلکه باید نگاه به مردم در حوزه سینما داشت، اضافه کرد: این نگاه شاید به روایتی دیگر مردمیسازی است؛ به معنایی با مردم بودن، همراه مردم بودن و با آنها تصمیم گرفتن؛ این خیلی مهم است که نگاه ما به مردم به عنوان نگاه تماشاگری نباشد بلکه مردم بازیگران عرصههای مختلف در کشور هستند و یکی از مهمترین این عرصهها، عرصه هنر و تخصصیترین و جذاب ترین آنها سینما و تصویر میباشد.
مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد، امور استانها و مجلس سازمان امور سینمایی با تاکید بر اینکه سینما و هنر را بخش خلاق فرهنگ هستند، بیان کرد: با توجه به ظرفیتها، استعدادها، توانمندی و تواناییهای بالقوه و بالفعل هنرمندان باید ساختار سازی صورت بگیرد.
سوقندی با تاکید دوباره بر اینکه امروز جامعه ما، برای بهرهمندی و رشد سینمایی نیازمند به دانش دارد که همان سواد سینمایی یا سواد رسانهای و نبود رشد توسعه سینما در بخش نرمافزار و سختافزار، کمبود سواد رسانهای است، اظهار کرد: کسانی درباره سینما اظهارنظر میکنند که گاهی شناختی از آن ندارند و اگر بخواهیم تغییری در وضعیت فعلی ایجاد کنیم باید از دانش آغاز کنیم؛ یعنی در بحث سینما، هم سینماگران و هم مخاطبان دانششان را باید افزایش دهند.
مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد، امور استانها و مجلس سازمان امور سینمایی با بیان اینکه مهر سینمای ایران میخواهد سینما را در سبد مردم قرار دهد، تشریح کرد: سینما امروز یک امر پیچیده چندوجهی است و آنچه که اتفاق میافتد و آنچه واقع شده است را روایت میکند.
سوقندی با اشاره به بازتولید و عرضه دقیق فرهنگ، تاکید کرد: متولی اصلی فرهنگ مردم هستند، به عنوان مسئول کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که سنگاندازی نکنیم؛ چرا که در بحث نرمافزاری تمدن به خصوص در سبک زندگی که مورد تأیید مقام معظم رهبری نیز است موانع ذهنی داریم.
مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد، امور استانها و مجلس سازمان امور سینمایی با بیان اینکه تهاجم فرهنگی بیش از موانع عینی، موانع ذهنی و فکری ایجاد میکند، گفت: با دانش، تفکر و اندیشه میتوان این مسئله را برطرف کرد و این مهم مستلزم همافزایی، همفکری، وحدت و انسجام است.