به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، حتماً شما نیز با مشکل قطعی برق بارها روبهرو شده و قادر به استفاده از دستگاههای برقی نبودهاید. این موضوع شاید تأثیر زیادی در روند کار شما در منزل نداشته باشد؛ ولی سازمانها و صنایع مختلف در صورت قطعی برقی با مشکل زیادی روبرو میشوند که ممکن است خسارات جبرانناپذیری را در پی داشته باشد.
همین موضوع ایده استفاده از ژنراتور را در ارگانهای مختلف مطرح کرد و مانع از ضرر و زیان به این مجموعهها شد. در این مقاله قصد داریم کاربرد ژنراتور در صنعت و کسبوکارها را مورد بررسی قرار دهیم و انواع مختلف این دستگاه را به شما کاربران گرامی معرفی کنیم تا در زمان خرید بهترین ژنراتور در وقت و هزینههای خود صرفه جویی کرده باشید.
ژنراتور چیست؟
ژنراتور یک دستگاه پرکاربرد و حیاتی برای تأمین برق اضطراری بهشمار میآید که قادر است انرژی مکانیکی را پس از دریافت از یک منبع خارجی، به انرژی الکتریکی تبدیل کند. بهعبارتی ژنراتور با مهار کردن انرژی مکانیکی و تبدیل آن به الکتریسیته توسط هدایت الکترون از طریق مدار الکتریکی، شبیه یک موتور الکتریکی ولی در جهت عکس عمل میکند.
آلترناتور یا ژنراتور تک نیز نوعی ژنراتور بهحساب میآید که با چرخش میدان مغناطیسی به دور آرمیچر قابلیت تولید جریان الکتریکی را کسب کرده و یک دستگاه پرکاربرد برای تأمین جریان برق محسوب میشود. حال که با روش کار این دستگاه آشنا شدید انواع ژنراتور را نیز به شما معرفی میکنیم.
انواع ژنراتور
ژنراتورها بر اساس تعداد فاز مورد استفاده در آنها و نوع جریان، به انواع مختلفی تقسیم میشوند. بر اساس جریان به کار رفته، ژنراتور AC یا جریان متناوب و ژنراتور DC یا جریان مستقیم طراحی شدهاند که هرکدام ویژگی و عملکرد مخصوص به خود را دارند. باتوجه به تعداد فاز نیز این دستگاه به انواع ژنراتور تک فاز، ژنراتور سه فاز و شش فاز تقسیم میشوند.
کاربرد ژنراتورها
همانطور که ذکر کردیم ژنراتور یک دستگاه پرکاربرد برای تأمین برق اضطراری در زمان قطع برق است. طبق این کاربرد ژنراتور برای مکانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه چند مورد از کاربردهای ژنراتور را مورد بررسی قرار میدهیم.
۱- خاموشیهای متداول
معمولاً قطعی برق یک امر اجتنابناپذیر است و در اکثر مواقع به خاطر برخی مشکلات ما با این قطعی مواجه خواهیم شد. در اکثر ساختمانها و منازل برای آسیب ندیدن وسایل برقی از یک ژنراتور کوچک و قابل حمل برای تأمین برق استفاده میشود که بتواند تا زمان برقراری برق این وسایل را تغذیه کرده و کار آنها مختل نشود.
۲- کسب و کارها
برقراری جریان برق برای کسبوکارهای مختلف یک امر حیاتی محسوب میشود چرا که چند ثانیه تعلل در انجام یک کار تجاری میتواند میزان قابل توجهی به صاحبین کسبوکارها آسیب مالی وارد کند. چند ساعت قطعی برق باعث میشود سفارشهای متعددی را متوقف کند و حتی منجر به از دست دادن مشتریان یک مجموعه تجاری یا سازمان شود. به همین خاطر استفاده از یک منبع تغذیه مانند ژنراتور میتواند بهترین راهکار باشد.
یک منبع برق مداوم و بدون وقفه مانند UPS بهترین گزینه برای شرایط و صنایع خاص است که به شما اطمینان کامل از قطع نشدن برق را میدهد. بهعنوان مثال مکانهایی مثل بیمارستانها به دلیل استفاده از دستگاههای مختلف برای خدماتدهی به بیماران، به منبع برق بدون وقفه نیاز دارند تا بتوانند سلامت بیماران را تضمین کنند. این ژنراتورها بهترین دستگاهها برای تولید برق اضطراری در بیمارستانها و مراکز خدمات درمانی خواهند بود.
۳- کاربرد ژنراتور در پروژههای عمرانی و ساختوساز
حتماً مشاهده کردهاید که پروژههای عظیم ساختوساز در مکانهایی که هیچگونه دسترسی به منابع برق ندارند در حال پیشرفت هستند. در این ساختوسازها از دیزل ژنراتور عظیم که توانایی تأمین نیروی برق برای تجهیزات مختلف را دارد استفاده میکنند.
این ژنراتورها میتوانند برق مورد نیاز تریلرها، سیستمهای تهویه، پمپ آب و مواردی از این قبیل را تأمین کنند. همچنین ژنراتورهای قابل حمل برای تغذیه ارههای رومیزی، مته و سایر تجهیزات برقی مورد استفاده قرار میگیرند.
۴- کاربرد ژنراتور در کشاورزی
ژنراتورها علاوه بر اینکه توانایی تأمین نیروی برق در مکانهای صعبالعبور را دارند، در فراهمسازی زمینه استفاده از برق در امور مربوط به کشاورزی و دامداری نیز نقش بهسزایی را ایفا میکنند. سیستمهای آبیاری، پمپاژ آب و همچنین تجهیزات مربوط به تهویه هوا در شیلات و سایر سالنهای پرورش دام و طیور، همگی به لطف برق تأمین شده توسط ژنراتور کار خود را انجام میدهند.
از سایر مشاغل و کسبوکارها که از ژنراتور استفاده میکنند میتوان به کارهای شبانه، کارناوالها و نمایشگاه، مجالس و جشنهای عروسی، فعالیتهای ورزشی و تجهیزاتی که در مسابقات استفاده میشوند نظیر تابلوی امتیاز، چراغهای بازی در شب، بلندگو و سایر دستگاهها، همه از ژنراتور استفاده میکنند.
لوازم یدکی ژنراتور
لوازم یدکی ژنراتور که معمولاً در انواع مختلف این دستگاه مشترک هستند از تنوع بالا برخوردار بوده و هرکدام ویژگی و کاربرد مخصوص به خود را دارند. از این لوازم جانبی اصلی میتوان به جاروبک، آرمیچر، یاتاقان، کموتاتور، بدنه و مواردی دیگر اشاره کرد.
اگر برای خرید ژنراتور اقدام کردهاید حتماً در نظر داشته باشید مجموعهای که این دستگاه را به شما عرضه میکند لوازم یدکی و تجهیزات مورد نیاز آن را نیز تأمین کرده تا در صورت نیاز با اطمینان خاطر بتوانید این قطعات را تهیه کنید. سایت ژنراتور کاجیلی با عرضه انواع ژنراتور نظیر ژنراتورهای تک فاز و سه فاز و همچنین ژنراتور چدنی و لوازم و قطعات مربوط به انواع ژنراتور، خدمات ویژهای را به مشتریان خود ارائه میدهد.
نکات مهم در خرید ژنراتور
در خرید هر وسیلهای باید توجه خاصی به برخی از جزئیات داشته باشید. اهمیت دادن به این نکات شما را به سمت یک خرید موفق خواهد برد. اگر برای خرید ژنراتور اقدام کردهاید باید نکاتی را مد نظر قرار دهید تا یک انتخاب بهصرفه و ایدهآل داشته باشید؛ در ادامه به برخی از نکات مهم خرید ژنراتور اشاره میکنیم.
۱- مصرف سوخت پایین
۲- برخوردار بودن از کانوپی
۳- برخوردار بودن از اهرم خاموشی اضطراری
۴- انتخاب نوع و مدل دستگاه متناسب با مکان و فعالیت مورد نظر
تمام این نکات بههمراه داشتن یک برند معتبر و انتخاب سایت و مجموعه فروش قابل اعتماد و مطرح، از واجبات یک خرید موفق محسوب میشوند.
جمعبندی
همانطور که در این مقاله ذکر شد، ژنراتور یک دستگاه مولد برق بوده که نیروی مکانیکی را به الکتریکی تبدیل میکند. این ابزار پرکاربرد و حیاتی در انواع مختلف و با قدرتهای متفاوت توسط نمایندگی کاجیلی عرضه میشود. ژنراتور کاجیلی از بهترین دستگاههای موجود در بازار این محصول بهشمار میآید.
شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه خرید ژنراتور و همچنین لوازم یدکی و قیمت ژنراتور، به سایت کاجیلی مراجعه کنید. قیمت ژنراتور کاجیلی باتوجه به نوع این دستگاه و قدرت آن تعیین میشود که با مراجعه به نمایندگیهای این شرکت و یا از طریق ارتباط با مشاورین فروش سایت، میتوانید از هزینه خرید آن مطلع شوید. با مراجعه به سایت نیز میتوانید به صورت غیرحضوری اطلاعات زیادی در مورد محصولات کسب کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.