بیرجند_ فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید ناصری در خراسان جنوبی گفت: اگر مشکلات اعتباری پیش نمی‌آمد کل پروژه آبرسانی روستایی تا هفته دفاع مقدس به بهره‌برداری می‌رسید.

غلامعلی تناکی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: توفیق رزمندگان اسلام بر این بوده که بعد از هشت سال دفاع جانانه در مقابل تمام دنیا و با تقدیم ۲۳۰ هزار شهید در دوران دفاع مقدس هر چه که فشار بر این امت آمده بود جبران کردند.

وی تصریح کرد: از بُعد نظامی به حدی رسیده‌ایم که دیگر ایادی استکبار هیچ گونه گزینه به نام گزینه نظامی بر روی میز ندارند.

فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید ناصری در خراسان جنوبی اضافه کرد: امیداست جوانان این سرزمین با مدیریت جهادی و انقلابی با الگوگیری از وضعیت دفاع مقدس وضعیت اقتصادی و مشکلات را برطرف سازند.

تناکی با اشاره به اینکه وضعیت سلاح‌های دفاعی ما به گونه‌ای بوده که خود دشمن آن را دریافت کرده که دیگر هیچ گاه در این زمینه ایران را تهدید نکند، یادآور شد: خوشبختانه پیشرفت‌های کشور ایران در زمینه‌های مختلف دفاعی بسیار چشمگیر می‌باشد.

وی با بیان اینکه هر چند مسئولیت اصلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان امنیتی به ویژه در چهار شهرستان مرزی بوده ولی خراسان جنوبی خوشبختانه یکی از امن‌ترین استان‌های کشور است، گفت: مرزهای استان از امن‌ترین مرزها کشور به همت مرزبانان، ارتشیان و بسیجیان غیور مرزنشین و مردم فهیم مناطق مرزی بوده و مورد امنیتی نداریم.

فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید ناصری در خراسان جنوبی بیان کرد: به همین عنوان برداشت کرده‌ایم که امنیت پایدار در مرز را خود مردم می‌توانند ایجاد کنند و به سمت این رفته‌ایم که یکی از پارامترهای امنیت‌زا در مرز کمک به محرومان خود منطقه و آبادانی منطقه با توجه به خشکسالی ۲۰ سال گذشته و به ویژه سه سال اخیر بوده که باید به این مردم خدمت کرده و از مهاجرت مردم با کمکی به آنها می‌دهیم به سمتی برویم که شاهد مهاجرت به شهرها نباشیم.

تناکی گفت: بسیاری از طرح‌هایی که توسط قرارگاه عملیاتی شهید ناصری در استان اجرایی شده قابلیت این را داشته که شاهد مهاجرت معکوس بوده‌ایم، مانند مرمت قنوات و ایجاد سیل بندها که از جمله این طرح‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه قرارگاه شهید ناصری در اولویت‌ها فعالیت‌های خود بیشتر بحث‌های محرومیت زدایی به عناوین مختلف را دنبال می‌کند، تصریح کرد: در بحث تنش‌های آبی به طور ویژه در دو مقوله آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی در شهرستان‌های مرزی استان ورود کرده که قرارگاه شهید ناصری در استان نایب آنها می‌باشد و آبرسانی لوله کشی آب شرب روستاها در دست اقدام است‌.

فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید ناصری در خراسان جنوبی گفت: همچنین در بحث تنش‌های آبی و اثرات خشکسالی بر منابع آبی بحث ساخت سدها و بندهای خاکی در دستور کار بوده که کارهای خوبی در این حوزه انجام شده است.

تناکی با اشاره به اینکه در بحث بندهای خاکی بیش از ۱۷ بند در استان ایجاد شده است، بیان‌کرد: در حال حاضر بند خاکی منطقه تیغناب بین نهبندان و درح در دست اقدام است.

وی اضافه کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم یکی از اقدامات خوبی که انجام شده ورود جدی دولت به بحث برطرف کردن مشکلات تنش‌های آبی کل کشور بوده که با تشکیل قرارگاه امام حسن مجتبی این جهاد آبرسانی در کشور و خراسان جنوبی آغاز شده است.

فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید ناصری در خراسان جنوبی ادامه داد: مطالعات این کار در استان آغاز شده و به طور ویژه در روستاهای مرزی برنامه ریزی شده است.

تناکی با اشاره به اینکه در فاز اول این طرح در استان به صورت کلی ۴۹ روستا برنامه ریزی شده بود اما در قسمت مرز ۵۶ روستا مسئولیت آن را قبول کرده‌ایم، یادآور شد: تاکنون ۱۷۰ کیلومتر را آماده سازی برای حفر کانال شده و لوله گذاری انجام گرفته و ۵۶ روستای مرزی استان ۶ مورد از آنها که در زیرمجموعه دو مورد پروژه قرار دارد ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بهره برداری رسیده و در حال حاضر مردم از آب شرب استفاده می‌کنند.

وی بیان کرد: اجرای این طرح در مابقی روستاها غالباً بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اگر مشکلات اعتباری پیش نمی‌آمد کل پروژه را به طور ۱۰۰ درصد تا هفته دفاع مقدس به بهره‌برداری می‌رسید.

فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید ناصری در خراسان جنوبی اضافه کرد: حدود شش ماه شده پروژه‌هایی که دنبال می‌شود با مشکل اعتباری مواجه شده و جاهایی که به دستگاه‌ها و نیروی انسانی ما مربوط بوده و الان اعتبار نبوده که مخازن بزنیم دستگاه پمپاژ نصب و قالب بندی‌های را انجام دهیم وارد فاز دوم شده‌ایم و حدود ۴۰ کیلومتر از این فاز تسطیح آن انجام شده و بحث حفر کانال و پیگیری برای لوله گذاری در حال انجام بوده که مشکل اعتباری پیش آمده که امیداست دوستان آبفا این اعتبار را تأمین و تا پایان ۱۴۰۳ روستای بالای ۲۰ خانوار بدون آب شرب لوله‌کشی در استان نداشته باشیم.

تناکی با اشاره به اینکه در بحث ساخت مدارس و راه‌های روستایی تفاهم نامه اولیه با دستگاه‌های مرتبط نوشته شده است، یادآور شد: بر اساس تفاهم نامه در بحث آسفالت راه‌های روستایی به متراژ ۶۱۰ کیلومتر در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه سالیان گذشته چهار بیمارستان صحرایی بزرگ در چهار شهرستان مرزی استان ایجاد شد ولی در حال حاضر در بحث بهداشت و درمان با شناسایی افرادی که مشکل دارند در روستاها نه به عنوان بیمارستان بلکه رابطی با خیران و بیمارستان‌های مختلف کشور رایزنی می‌کنیم تا مشکلات درمانی این افراد رفع شود، یادآور شد: افرادی که مشکل درمانی دارند در روستاها داشته و دسترسی به بیمارستان ندارند با انتقال به بیرجند و اگر نیاز به انتقال به مشهد و تهران بود این کار انجام می‌شود.