رضا سلطانعلی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح جزئیات «بسته پیشران دانشبنیان ها_امتیازات ویژه شرکتهای دانش بنیان» که چند روز گذشته رونمایی شد، اظهار کرد: تفاهم نامه همکاری مربوط به این بسته با هدف رشد شرکتهای دانش بنیان و هدایت آنها به حل مسائل اصلی و ابرپروژه های کشور و نهایتاً تحقق اقتصاد دانش بنیان چند روز گذشته به امضای معاون علمی رئیسجمهوری، وزیر صمت، وزیر امور اقتصادی و دارایی و و وزیر علوم رسید.
سرپرست مرکز راهبری ستادهای ویژه توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی مهمترین ابزار مالی معاونت در این بسته را تخصیص اعتبار مالیاتی عنوان کرد و گفت: معاونت علمی از محل مالیاتی که شرکتهای دانش بنیان پرداخت میکنند، پروژه تعریف میکند و هزینه ۱۰۰ درصدی تحقیق و توسعه پروژهها را از این محل به شرکتها می بخشد.
حمایت ۲ هزار میلیاردی معاونت علمی در قالب گرنت و تسهیلات قرض الحسنه
وی ادامه داد: در همین راستا معاونت علمی مکلف شده است، ۲ هزار میلیارد تومان شامل گرنت تحقیق و توسعه، تسهیلات قرض الحسنه، اعتبار مالیاتی و سایر معافیتها به منظور ایجاد مشوق برای بنگاههای متوسط و بزرگ عضو کنسرسیومهای تخصصی دانش بنیان اختصاص دهد.
سلطانعلی زاده گفت: مشوقهای بیمهای و پذیرش ریسک پروژههایی با ریسک بالا از دیگر تکالیف و تسهیلاتی است که معاونت در نظر گرفته است. معرفی و شناسایی شرکتهای دانش بنیان که میتوانند در ابرپروژه ها مشارکت داشته باشند، توسط معاونت علمی صورت خواهد گرفت.
سرپرست مرکز راهبری ستادهای ویژه توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی همچنین به نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در این بسته پیشران اشاره کرد و گفت: مقرر شده است صندوق نوآوری و شکوفایی، ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار را به شرکتهای دانش بنیان، خلاق، نوآور و با اولویت مناطق محروم تخصیص دهد که دوره بازپرداخت آن حداکثر ۴۸ ماهه بوده و از منابع قرض الحسنه شبکه بانکی تأمین خواهد شد.
تسهیل صدور مجوز تأسیس پردیس نوآوری برای دانش بنیانها / تخصیص سهمیه پست دکتری
سرپرست مرکز راهبری ستادهای ویژه توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی در ادامه تسهیل صدور مجوز تأسیس پردیس نوآوری برای شرکتهای دانش بنیان بزرگ مشارکت کننده در ابرپروژه ها و تخصیص سهمیه پست دکتری برای این شرکتها را از تسهیلات وزارت علوم در این بسته برشمرد.
ترخیص کالا برای دانش بنیانها تسهیل میشود
این مقام مسئول معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ضمن اشاره به اینکه نماینده وزارت اقتصاد ملزم شده است، در هیأت مدیره معادن بزرگ نیم درصد از فروش به طرحهای فناورانه متوسط مقیاس تخصیص دهند، گفت: در این بسته برای گمرگ تکالیفی تعیین شده از جمله اینکه مسیرهای سطح یک و دو ترخیص کالا را به شرکتهای دانش بنیانهای معرفی شده توسط دبیرخانه راهبری صنعت دانش بنیان با همکاری معاونت علمی اختصاص دهد.
سلطانعلی زاده افزود: تسهیل ترخیص کالا برای دانش بنیانهای معرفی شده شامل درصدی، نسیه، پذیرش ضمانت نامه بانکی و اخذ مجوز انبار تخصصی از دیگر تکالیف گمرگ به شمار میرود.
تخصیص ۵۰۰ میلیارد تسهیلات با بازپرداخت ۲ تا ۵ سال
وی در ادامه به تسهیلات وزارت صنعت، معدن و تجارت به شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای بزرگ مشارکت کننده اشاره کرد و افزود: صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته قرار است ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش با نرخ ترجیحی بین ۱۴ تا ۱۷ درصد با تنفس ۶ ماهه و دوره بازپرداخت ۲ تا ۵ ساله و همچنین ضمانت به میزان هزار میلیارد تومان به دانش بنیانهای مورد تأیید ارائه دهد.
حمایت از شرکتهای فعال در حوزه فناوریهای معدن و صنایع معدنی
سلطانعلی زاده همچنین از اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی ۱۸ درصد ۴ ساله در حوزه فناوریهای معدن و صنایع معدنی توسط صندوق بیمه فعالیتهای معدنی خبر داد و گفت: واگذاری رایگان دفاتر مراکز خدمات فناوری و کسب و کار به دانش بنیانها و شتاب دهندههای فناوری حوزه استراتژیک صنعت در سال اول استقرار از دیگر تسهیلات این بسته به شمار میرود.
این مقام مسئول معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان افزود: وزارت اقتصاد مکلف شده پذیرش شرکتهای دانش بنیان را در بازار سرمایه از طریق تسهیل ضوابط مرتبط تهیه و توسط توسط سازمان بورس تسهیل کند.
جلوگیری از واردات کالاهای مشابه شرکتهای دانش بنیان
وی در پایان تنظیم گری و بررسی ثبت سفارشات توسط وزارت صمت به منظور جلوگیری از واردات کالاهای مشابه شرکتهای دانش بنیان، سرمایه گذاری و اختصاص تسهیلات به میزان ۳۰۰ میلیارد تومان برای شرکتهای دانش بنیان با عاملیت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، اقناع کمیسیون ماده ۱ آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردت برای افزایش ۲۰ درصدی تعرفه واردت کدهای کالایی دانش بنیان دارای ظرفیت تولید کافی را از دیگر مفاد این موافقت نامه برشمرد.