خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: فعالیتهای کنفرانس وحدت اسلامی در تهران با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان و با مشارکت نزدیک به ۵۰۰ تن از علمای بارز جهان اسلام و شخصیتهای فرهنگی و سیاسی ایران و ۴۱ کشور از اقصی نقاط جهان دیروز آغاز شد.
این کنفرانس که با شعار «همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک» برگزار شد شاهد حضور ۲۲۰ تن از بزرگترین نخبگان و علمای جهان اسلام بود، ۱۱۰ مهمان خارجی و ۱۱۰ مهمان ایرانی با ملیتها و مذاهب گوناگون در آن شرکت کردند و به مدت ۳ روز از یکشنبه تا سهشنبه ادامه خواهد داشت.
در همین راستا خبرگزاری مهر گفتگوهایی را با برخی از شرکتکنندگان در این کنفرانس ترتیب داده است.
«بدری المدانی» یکی از دانشآموختگان دانشگاه «الزیتونه» و امام جماعت مسجد پالرمو تونس در گفتگو با مهر تاکید کرد که وحدت اسلامی از طریق توافق پیرامون چندین موضوع از جمله مسئله فلسطین محقق خواهد شد.
وی افزود: در واقع امروز در مقطعی تاریخی زندگی میکنیم؛ مقطعی که مسلمانان به سوی وحدت حرکت میکنند. وحدت تنها با مراجعه به قرآن، سنت و سیره نبوی محقق میشود.
المدانی گفت: طبیعتاً وحدت از طریق اتفاق نظر درباره برخی مسائل از جمله مسئله فلسطین، مسئله عادیسازی روابط با اشغالگران و همچنین آبکردن یخ روابط میان برخی کشورها تحقق مییابد. توافقهای جدیدی که میان برخی کشورها مشاهده میکنیم به خودیِ خود مژده خوبی است که از آیندهای روشن برای امت اسلام حکایت دارد.
وی ادامه داد: قرآن کریم کتاب مقدس ماست و ما باور داریم که این کتاب، مرجع اصلی ماست، زیرا سخن خداست. امروزه تلاش میکنند از طریق سوزاندن، آسیبزدن به آن از طریق تفسیرهایی که این کتاب مقدس را از چارچوب و بافت خود خارج میکند و همچنین از طریق ضربهزدن به سنت شریف نبوی، حرمت قرآن کریم را هتک کنند. طبیعتاً هنگامی که علما، بزرگان و متخصصان با یکدیگر دیدار میکنند با دفاع از قرآن کریم و یاری آن، این کتاب مقدس را به جایگاه خود باز میگردانند.
از سوی دیگر «عبدالقادر الآلوسی» رئیس «شورای علمای محمدی عراق» در گفتگو با مهر گفت: برگزاری این کنفرانس در شرایط دشوار کنونی جهان عرب و جهان اسلام تلاشی عظیم از سوی جمهور اسلامی است که هرساله برای ایجاد وحدت اسلامی انجام میشود. در واقع وحدت اسلامی طرح بسیار بزرگی است و سالها تلاش، تنها تحقق بخشهایی از آن را در پی خواهد داشت.
وی افزود: امسال شاهد حضور بسیار متفاوت و تأثیرگذار افرادی بودیم که در کشورهای خود نقشی اثرگذار دارند. حضور شرکتکنندگان در این کنفرانس منحصر به فرد و متفاوت است. از این جهت آن را متفاوت عنوان میکنم که نمایندگان برخی کشورها که شاید طرحهایی به دور از وحدت اسلامی را دنبال میکنند در این کنفرانس شرکت کردند. حضور این افراد به خوبی نشان میدهد که آنان در حال بازگشت به گفتگو، ذات و اصول اصیل خود هستند. این امر از نیاز مبرمی حکایت دارد که امت اسلام در قبال وحدت اسلامی حس میکند.
الآلوسی ادامه داد: پس از اهانتهایی که به پیامبر اکرم (ص) و قرآن کریم صورت گرفت، چنین کنفرانسهایی پیامی محکم به دشمنان امت اسلامی ارسال میکند؛ این پیام محکم آن است که تمامی امت اسلامی هرگز به این دست تعرضها رضایت نمیدهد و گامهای بیشتری را برای واکنش به آن برخواهد داشت.
وی گفت: وحدت اسلامی بر محور مسائل و اصول بزرگ امت اسلام میچرخد. برقراری وحدت اسلامی تنها با حضور در این مسائل، حلقهزدن پیرامون آن و کمک به صاحبان این مسائل از جمله مسئله فلسطین و دیگر مسائل بزرگ امت اسلامی در یمن، سوریه و عراق امکانپذیر است. در واقع این مسائل در چنین کنفرانسهایی شتاب بیشتری میگیرند و پیام اسلامی بسیار مهمی را به برنامهریزان این طرحها که قصد دارند اتحاد امت اسلام را بر هم بزنند و مسلمانان را از این مسائل مهم دور کنند، ارسال میکند.
از سوی دیگر «ناصر ابو شریف» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران نیز در گفتگو با مهر گفت: موضوع وحدت اسلامی موضوعی عادی یا حاشیهای نیست. این موضوع یک وظیفه دینی و واجب اسلامی برای تمامی مسلمانان است و آنان باید به این وظیفه پایبند بوده و آن را اجرا کنند. همچنین وحدت اسلامی بک نیاز مبرم به شمار میآید.
وی ادامه داد: از آغاز دوره استعار نو، غرب تلاش میکند وحدت امت اسلامی را به بازی بگیرد و میان مسلمانان تفرقه بیافکند و آنان را از یکدیگر جدا کند. این اقدام بخشی اساسی از طرح غرب برای ایجاد تفرقه در میان امت اسلامی است و آنها در راستای آن اقدام نموده و همچنان نیز اقدام میکنند.
ابو شریف ادامه داد: ما وظیفه داریم به این طرح بزرگ واکنش نشان بدهیم. مسئله اتحاد امت اسلامی در تمامی سطوح از جمله در سطح ارتباط میان علما و اندیشمندان، سطح سیاستمداران و سطح اقتصادی و اجتماعی نیازمند برگزاری ایندست از کنفرانسها و حرکت در تمامی سمت و سوها جهت جلب مجدد نظرها در مقابله با طرح غربیها است؛ طرحی که همانطور که گفتم وحدت امت اسلامی را هدف قرار داده و سعی در تجزیه و تفرقهافکنی میان آنان دارد تا تبدیل به تودهای سیطرهپذیر شوند.
وی ادامه داد: ما از این کنفرانسها حمایت میکنیم و آن را محلی برای رسیدن به فهم مشترک، دوستی، انتقال این احساسات به کشورهای مختلف و تقویت وحدت اسلامی میدانیم. اگر امت اسلامی یکپارچه بود و تصمیم سیاسی یکسانی اتخاذ میکرد هیچکس اجازه اهانت به قرآن کریم در سوئد و دانمارک را پیدا نمیکرد. یکی از دلایل اهانت به قرآن کریم و اسلام و این موج که علیه اسلام به راه افتاده آن است که امت اسلامی در اتخاذ تصمیمهای سیاسی و اقتصادی خود وحدت ندارد.
ابوشریف گفت: پاسخ به این اهانتها از طریق تلاش برای اتحاد دینی، سیاسی و اقتصادی امت اسلامی صورت میپذیرد. اگر به اسلام فضای تحرک داده شود، دینی قابل گسترش در کره زمین است. اگر امتی متحد باشد که اسلام را نشر بدهند، این دین میتواند جهان را فرا بگیرد.
ما همگان را به وحدت اسلامی و ایجاد پیوندهای مشترک میان کشورهای اسلامی در سطوح سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مردمی فرا میخوانیم، اما قطعاً عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را نمیپذیریم. عادیسازی روابط با آنان حرام دینی است.
وی در پایان سخنان خود گفت: رژیم صهیونیستی فلسطین و مسجدالاقصی را غصب کرده و باید با آن جنگید و در مقابل آن ایستاد و نباید نسبت به عادیسازی روابط با آن اقدام کرد. ما تمامی روابط و پیوندها با کشورهای اسلامی و تقویت این روابط را تأیید میکنیم و هرگونه برقراری روابط با رژیم صهیونیستی و غرب که با اسلام و امت اسلامی میجنگند را محکوم مینمائیم.
گفتنی است این کنفرانس به صورت مجازی نیز از طریق فضای اینترنت با حضور ۲۴۰ تن از فرهیختگان و علمای بارز جهان اسلام وایران برگزار میشود. ۱۲۰ تن از این شرکتکنندگان از ایران و ۱۲۰ نفر از کشورهای دیگر هستند و این کنفرانس مجازی در قالب ۱۶ نشست برگزار خواهد شد.