خرم‌آباد - دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی موسیقی ایثار از تجلیل از چهره‌های فاخر فرهنگ و هنر متعهد انقلاب لرستان در این جشنواره خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کرم الهی امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: رویدادهایی که در استان‌ها و مناطق مختلف کشور برگزار می‌شوند، ارتباط تنگاتنگی با ویژگی‌های فرهنگی و ظرفیت‌های آن خطه دارد.

۱۹۴ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد

وی با اشاره به ظرفیت موسیقایی و توانمندی هنرمندان استان لرستان، افزود: آثار حماسی و آثار مرتبط با حوزه ایثار و شهادت هنرمندان لرستانی زبانزد خاص و عام است.

دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی موسیقی ایثار با بیان اینکه برگزاری این گونه جشنواره‌های هنری کمک شایانی به جریان‌سازی مجدد در خلق تولیدات فاخر و حماسی عرصه مقاومت و ایثار می‌کند، گفت: درخواست انتقال دبیرخانه جشنواره نوای ایثار به خرم‌آباد در راستای برگزاری کنگره بزرگداشت شش هزار ۵۵۵ شهید استان صورت‌گرفته است.

کرم الهی با بیان اینکه این جشنواره در سه بخش داخلی، بین‌الملل و ویژه (صرفاً برای اجرا) برگزار می‌شود، شد، تصریح کرد: بخش داخلی در دو زیر بخش سرود و سبک آزاد برگزار می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت کمیته‌های اطلاع‌رسانی، پشتیبانی، اجرایی، فنی و علمی، فوق‌برنامه و فضاسازی و تبلیغات، عنوان کرد: در مجموع ۹۴ اثر به دبیرخانه ارسال شده که پس از ارزیابی و داوری اولیه آثار، تعداد ۲۳ گروه داخلی از استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، مازندران، تهران، آذربایجان شرقی، لرستان، اصفهان، خوزستان و چهارمحال‌وبختیاری و چهار گروه خارجی از کشورهای افغانستان، لبنان، سوریه و عراق به مرحله نهایی راه یافتند.
دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی موسیقی ایثار در ادامه به اجرای خیابانی و محیطی گروه‌ها در مناطق شهری و روستایی اشاره کرد و گفت: برای بهره‌مندی عموم مردم از این فضای فرهنگی و هنری، اجرای محیطی و خیابانی توسط گروه‌ها صورت می‌گیرد.

کرم الهی، عنوان کرد: می‌طلبد مسئولان لرستان در جایگاه کارگزاران فرهنگی استان نسبت به شناخت این ظرفیت‌ها و فعال‌سازی این قابلیت‌ها اهتمام ویژه‌ای در برنامه‌ریزی فرهنگی داشته باشند که این جشنواره در همین مسیر و با همین نیت در استان برگزار می‌شود.

تجلیل از چهره‌های فاخر فرهنگ و هنر متعهد انقلاب لرستان

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های در نظر گرفته شده در این جشنواره فاخر، تجلیل از چهره‌های مؤثر در عرصه فرهنگ و هنر متعهد انقلابی در دو بخش نغمه‌های حسینی ایثار و نغمه‌های حسینی انقلاب برگزار می‌شود، افزود: در بخش نغمه‌های حسینی انقلاب از استاد «محمد میرزا وندی» چهره ماندگار موسیقی حماسی دفاع مقدس تقدیر ویژه به عمل می‌آید.

دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی موسیقی ایثار با بیان اینکه همچنین از تلاش مجاهدانه و انقلابی، استاد فقید «عیسی سپه‌ونی» نیز در این جشنواره تجلیل می‌شود، گفت: در بخش نغمه‌های حسینی ایثار نیز از شهید جاویدالاثر و مداح مظلوم شهر خرم‌آباد تجلیل خواهد شد.

کرم الهی، افزود: «حسین پاپی» از جمله مداحان شهید دیار قهرمان‌پرور خرم‌آباد است که آخرین نوای عاشورایی وی در زمان تشییع پیکر مطهر روحانی شهید «عبدالحسین مبشر» طنین‌انداز شد و پس از چندی از این واقعه به قافله شهدای خوشنام پیوست و یادش برای همیشه جاوید ماند.

وی به نقش مداحان و نوحه خوانان در دفاع مقدس اشاره کرد و تصریح کرد: از پیر غلام فقید و صدای متعهد انقلاب اسلامی حاج «غفور یادگاری» که همواره در صفحه به صفحه کتاب رویدادهای انقلاب اسلامی سروده و مداحی کرده است و از حاج «علیرضا قهرمانی» نوحه‌خوان لرستانی دوران دفاع مقدس تجلیل می‌شود.