علیرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شروع واکسیناسیون طیور در فصل پاییز و زمستان، اظهار کرد: بیماری نیوکاسل یک بیماری بسیار حاد برای پرندگان بوده و با وجود مشترک نبودن بین انسان و پرندگان اما ضرر و زیان اقتصادی جدی به پرندگان وارد میکند.
وی افزود: اداره دامپزشکی استان کرمانشاه در راستای جلوگیری از تلفات و جلوگیری از تشابه بیماری نیوکاسل با آنفلوانزا به صورت رایگان برای پرندگان روستایی که سر منشأ اصلی این بیماری هستند را هرساله مورد واکسینه قرار میدهد.
رئیس اداره طیور دامپزشکی کرمانشاه با تاکید بر تزریق ۲ نوبت واکسن نیوکاسل به پرندگان روستایی، تصریح کرد: تزریق واکسن از ۲ سال گذشته آغاز شده و امسال نهمین مرحله واکسیناسیون طیور روستایی را خواهیم داشت.
حیدری خاطر نشان کرد: واکسیناسیون طیور روستایی از امروز ۱۵ مهرماه به مدت ۲ ماه آغاز خواهد شد که در این مرحله ۷۵۰ هزار قطعه از پرندگان بومی در روستاهای استان کرمانشاه تحت پوشش این مرحله از واکسن نیوکاسل قرار میگیرند.
وی عنوان کرد: در هر شهرستان از کرمانشاه یک اکیپ برای تزریق واکسن نیوکاسل داریم که مجموعاً با ۱۵ اکیپ در کل استان کرمانشاه واکسیناسیون پرندگان بومی در روستاها دنبال خواهد شد.
رئیس اداره طیور دامپزشکی کرمانشاه با چند توصیه به شهروندان، بیان کرد: به منظور جلوگیری از شیوع بیماری نیوکاسل بین پرندگان بومی اهالی روستاها در واکسینه کردن پرندگان خود همکاری لازم را با اکیپهای نظارتی داشته تا با مهار کردن این بیماری تمرکز بیشتری بر پوشش و جلوگیری آنفلوانزا صورت گیرد.
حیدری با تاکید و تذکر بر رعایت بهداشت عمومی و عدم رها سازی پرندگان در محیط روستایی در فصل پاییز و زمستان، یاد آور شد: به منظور جلوگیری از ارتباط با پرندگان وحشی محلی مانند کلاغ و یا گنجشک که ممکن است دچار بیماریهای شایع پرندگان باشند از رها سازی آنها در فضای آزاد خودداری کنند چرا که در صورت بیماری تعدادی از پرندگان یک روستا مجبور به معدوم سازی کل پرندگان آن روستا خواهیم بود.