خبرگزاری مهر - گروه استانها: نیمه مهرماه روزی است که به نام روز ملی روستاییان و عشایر نامگذاری شده است، روزی برای بیان دستاوردهای اهالی روستا که برای توسعه روستا و رونق تولید از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
اینجا روستای جعفرآباد است، روستایی که زنان و مردان در کنار هم جمع شدهاند تا نشان دهند توسعه روستا تنها با شعار محقق نمیشود و باید همه در کنار هم تلاش کنند.
این روستا روز دوشنبه میزبان برگزاری مراسم روز ملی روستاییان و عشایر با حضور جمعی از مسئولان و مردم روستا بود.
هرکسی به کاری مشغول است، از فرشبافی گرفته تا تولید محصولات دامپروری، خیاطی، روباندوزی و پخت نان.
بانوان این روستا با دستان زحمت کش خود کار میکنند تا بتوانند از مهاجرت جلوگیری کرده و به توسعه و آبادانی روستا کمک کنند.
در گوشه کنار این جشن زیبا بانوانی به چشم میخورند که با هنر دستان خود دوشادوش مردان این روستا کار میکنند.
هنر خیاطی بانوان روستای جعفرآباد در سایر روستاها
مهناز خسروی، بانوی هنرمند خیاط این روستا است که لباسهای محلی زیبایی را میدوزد، این بانوی هنرمند در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان کرد: بیش از ۱۰ سال است که در حال خیاطی و تولید لباسهای محلی هستم و هنر خیاطی بانوان این روستا به اندازهای است که در سایر روستاها نیز طرفدار دارد.
وی افزود: خوشبختانه مردم روستای جعفرآباد و روستاهای اطراف استقبال زیادی از لباس محلی دارند و من هم تصمیم گرفتم دوخت لباسهای اهالی روستا و روستاهای اطراف را انجام دهم تا برای دوخت لباسشان مجبور به تردد به شهر نشوند.
وی کمک به اشتغال بانوان روستا، جلوگیری از مهاجرت و نشان دادن توانمندی بانوان روستاها را از اهداف خود در انجام کار خیاطی اعلام کرد.
روستای جعفرآباد نماد بارز وحدت در کشور است
فرماندار بیجار در این مراسم ضمن تبریک ماه ربیعالاول و هفته وحدت و روز ملی روستا اظهار داشت: روستای جعفرآباد نماد بارز وحدت در کشور است و همبستگی و اتحاد مردم این روستا مثالزدنی است.
وی افزود: روستای جعفرآباد نمونه کوچکی از ایران ماست که شیعه و سنی، ترک و کرد در نهایت برادری، همبستگی و وحدت در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
وی به تولید بسیار خوب گندم در شهرستان بیجار نیز اشاره کرد و بیان داشت: کشاورزان بیجاری امسال، سالی تاریخی را رقم زدند و امسال با تلاش کشاورزان رکورد تولید گندم شکسته شد و ما به خودکفایی رسیدیم.
وی تاکید کرد: زندگی روستایی مسیر خود را بلد است و در نهایت پویایی ادامه میدهد و مردم میدانند چگونه امرار معاش کنند و در این میان نقش دولتمردان تسهیل زندگی و پشتیبانی همه جانبه است که شامل تسهیلات فنی علمی مالی و… است.
فرماندار بیجار به اهمیت دانش بنیان شدن بخش کشاورزی و دامپروری اشاره کرد و گفت: دانش بنیان شدن و تکیه بر علم در کشاورزی و دامپروری میتواند موجبات ارتقای بهرهوری را فراهم کند.
توسعه گردشگری روستایی، راهی برای توانمندسازی جوامع محلی است
بخشدار مرکزی سنندج نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر، توسعه گردشگری روستایی را راهی برای پیشرفت همهجانبه روستاها و توانمندسازی جوامع محلی عنوان کرد.
کاوه پرویزی ضمن تبریک فرا رسیدن روز ملی روستاییان و عشایر گفت: روستاها بهعنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد کلان و بسترساز رشد تولید کشور بهشمار میرود.
بخشدار مرکزی سنندج اظهار کرد: توجه به توسعه روستایی و تسهیل رشد و ارتقای این جوامع، ضرورتی اساسی و اجتنابناپذیر است.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری مقدمهای برای توسعه و رونق اقتصادی است، افزود: روستاها با داشتن مردمی سختکوش، آدابو رسوم ویژه، تنوع غذا و پوشش سنتی دارای زمینهای مناسب برای جذب گردشگران هستند.
پرویزی عنوان کرد: خوشبختانه استان کردستان و بهویژه شهر سنندج در این زمینه دارای ظرفیتهای بینظیری است که باید از این فرصت به بهترین نحو بهرهبرداری کنیم.
بخشدار مرکزی سنندج با تاکید بر توسعه گردشگری و صنایعدستی در منطقه یادآور شد: متأسفانه در این سالها برخی از روستاها از پتانسیل بیبدیل خود در این دو حوزه بهره لازم را نبردهاند.
وی بیان کرد: دهیاریها میتوانند با شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای موجود در روستای خود و جلب مشارکت مردم محلی، کارآفرینان و فعالان و هنرمندان روستا، نقش مهم و تأثیرگذاری در توسعه گردشگری روستایی ایفا کنند.
پرویزی همچنین بر ضرورت تشویق مردم به استفاده از تسهیلات اشتغال روستایی متناسب با ظرفیتهای هر روستا تأکید کرد و گفت: دولت در این زمینه برای اشتغال روستاها و جلوگیری از مهاجرت، تسهیلات خوبی اختصاص داده که مردم میتوانند با ارائه طرحهای مناسب از این تسهیلات بهرهمند شوند.
بخشدار مرکزی سنندج اظهار کرد: توسعه گردشگری روستایی در منطقه مزایای بسیاری دارد و مهمترین آن کمک اقتصادی به جوامع محلی، تقویت زیرساختهای مناطق روستایی، آگاه کردن اهالی روستا از ارزش میراث ملموس و ناملموس منطقه خود و ترویج حفاظت از آنها است.
وی با بیان اینکه بخش مرکزی سنندج در زمینههای گردشگری، صنایعدستی و اماکن زیارتی از پتانسیل خوبی برخوردار است، یادآور شد: امید است با بهرهگیری از این ظرفیتها در راستای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی منطقه گام برداریم.
گفتنی است؛ همچنین نمایشگاه ظرفیتهای روستای جعفرآباد در چهار حوزه کشاورزی، صنایع دستی، معدن و گردشگری در مجاورت این همایش برپا شد و در این همایش از کارآفرینان برتر، نخبگان روستایی، دهیاران منتخب و منتخبان روستایی و عشایری تجلیل شد.