حجت الاسلام خسروپناه گفت: از همه مهمتر اعتماد مردم است و وقف با نیت واقف محقق می‌شود و تساهل و تسامح در نیت واقف بسیار خطرناک است و ریشه واقف را می‌خشکاند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست تخصصی بررسی نحوه مشارکت و هم افزایی برای تحقق سند توسعه وقف قرآنی کشور که صبح امروز یکشنبه ۱۶ مهرماه در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، گفت: واژه وقف در قرآن نیامده اما مضامین فراوانی که دارد در قرآن ذکر شده مانند: «لن تنالوا البر حتی تنفقوا مما تحبون.‌» و ده‌ها آیه دیگر از آیاتی است که مفهومش شامل وقف می‌شود.

روایات متعدد است از جمله روایتی از رسول الله که إذا مات ابن آدم انقطع عمله إلا من ثلاث: صدقة جاریة، أو علم ینتفع به، أو ولد صالح یدعو له" و وقف یکی از همین مصادیق است. خدا را شکر که فرهنگ ما ایرانی‌ها فرهنگ وقف است و مردم از قدیم ثروت و تمکن خودشان را وقف عرصه‌های مختلف می‌کردند و عالم و مرجع تقلیدی را جلو می‌انداختند و با کمک مردم آن را ساماندهی و مکانی را برای اهل بیت وقف می‌کردند.

وی با اعلام اینکه این ویژگی ارزشمندی که مردم دارند در زیست فردی و اجتماعی مردم ایران نمود دارد. اظهار داشت: بایسته‌هایی وجود دارد که در کنار ظرفیت ارزشمند فرهنگ ایران اسلامی باید به آن توجه کرد. ترویج توسعه وقف در عرصه‌های مختلف مورد توجه است. مردم در موضوعات دینی وقف را مقبول می‌پندارند در حالی که در خصوص علوم پایه می‌توان دانشگاهی را وقف کرد. در حالی که آن به پیشرفت علم و فناوری منجر می‌شود و با نگاه تمدنی چنین وقفی می‌کند.

حجت الاسلام خسرو پناه با اعلام اینکه دانشمندی که در حوزه سلول‌های بنیادین وقف می‌کند، بسیار اهمیت دارد افزود: یکی از بایسته‌ها وقف حوزه‌های علم است. که منظور صرفاً علوم دینی و اسلامی نیست. بایسته دوم مسأله رسانه است. خطایی که در اکثر دستگاه‌ها شاهدش هستیم بین روابط عمومی و رسانه خلط شده است. در حالی که رسانه یعنی پیامی را به جان مخاطب منتقل کردن و مخاطب را از درون با مفهوم آن آشنا کنیم بر همین مبنا در حوزه وقف کار رسانه‌ای نکردیم. رسانه باید به این سوال جواب دهد که چقدر توانسته زیست جهان مردم را در وقف تغییر دهد؟

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سند توسعه وقف نوشته شد اما این سند پنج درصد کار را به جلو می‌برد و راهبری سند بسیار مهمتر است یعنی دستگاه‌ها سهم خودشان را در ترویج وقف بگویند. دستگاهی باید فرهنگ سازی کند یا کار تئوریزه وقف انجام دهد.

حجت الاسلام خسروپناه افزود: وقف یک جنبه اقتصادی دارد ولی این امر به تنهایی نیست باید علوم انسانی وقف داشته باشیم، روانشناسی وقف، حکمت وقف، فلسفه وقف، این سند زمانی محقق می‌شود که حکمرانی داشته باشیم. وقف را نباید حکومتی کنیم که در این صورت به آن آسیب میزند. سند در بهترین وجه ممکنش پنج درصد اهمیت دارد. آن چیزی که بد است سندبسندگی است. سندی ارزشمند است که به دنبالش راهبری داشته باشد و تنظیم گری و عناصر مختلف آن پیگیری شود. باید نگاه حکمرانی به وقف داشته باشیم تا اثر گذار باشد.

وی افزود: از همه مهمتر اعتماد مردم است و وقف با نیت واقف محقق می‌شود و تساهل و تسامح در نیت واقف بسیار خطرناک است و ریشه واقف را می‌خشکانند.مصلحت نظام این است که نیت واقف تغییر پیدا نکند. مردم اگر اعتماد کنند می‌توانند کارهای بزرگی را رقم بزنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تبریک به حرکت جبهه مقاومت فلسطین گفت: حرکت مقاومت مردم فلسطین را تبریک میگوییم که در یک عملیاتی مردم فلسطین وارد شدند و بدون اطلاع سرویس‌های جاسوسی اسرائیلی توانستند عملیات پارتیزانی انجام دهند. به جریان مقاومت تبریک می‌گوئیم. این اتفاق حکمرانی مقاومتی بود که شهید سلیمانی آغاز کرد و امیدواریم در آینده نزدیک زوال اسرائیل را شاهد باشیم.