خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: اتفاقات روز شنبه در سرزمینهای اشغالی و حمله گروههای مقاومت فلسطینی به قلب سرزمینهای اشغالی آنقدر ناگهانی، گسترده، چند بعدی و پیچیده بود که تمام رسانههای دنیا را شوکه کرد. به همین دلیل عجیب نبود اگر تمام رسانهها امروز یعنی یکشنبه در تیتر اصلی خودشان به این اتفاق بپردازند.
مطبوعات مختلف با جهتگیریهای متنوع سیاسی، اصلاح طلب، اصولگرا، تندرو و میانهرو، یک صدا این روز را به حمایت از جنبش مقاومت و عملیات محیرالعقول فلسطینیها اختصاص دادند. «مجله مهر» در این گزارش نگاهی مختصر به واکنش روزنامههای داخلی نسبت به عملیات نظامی گروههای مقاومت فلسطینی داشته است.
شرق: شنبه سیاه اسرائیل
«شنبه سیاه اسرائیل» تیتر روزنامه «شرق» درباره شکست اطلاعاتی و نظامی صهیونیستها از نیروهای مقاومت بود. این روزنامه در قسمتی از گزارش خود نوشته است: «بی شک این اتفاق با هر عینکی که مورد بررسی قرار گیرد، باید به عنوان یک غافلگیری تمام عیار از آن یاد شود؛ چرا که تقریباً هیچ کارشناس، تحلیلگر و رسانهای نمیتوانست وقوع چنین عملیاتی در این سطح را پیشبینی کند. نه تنها محافل تحلیلی و رسانهای که حتی نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی هم در یک شوک بزرگ قرار گرفتند تا جایی که در نتیجه این عملیات و تا لحظه تنظیم این گزارش به گفته شبکه ۱۲ اسرائیل ۱۰۰ نفر کشته و بیش از ۸۰۰ نفر مجروح شدهاند.»
جام جم: طوفان برای محو اسرائیل
«طوفان برای محو اسرائیل» تیتر انتخابی روزنامه «جام جم» در واکنش به اتفاقات روز شنبه بود. گروه بینالملل این روزنامه با اشاره به ویژگیهای خاص این عملیات نظامی این طور نوشته است: «در اینجا با کلید واژهای دیگر تحت عنوان «جنگ چند جبههای» مواجه هستیم. جنگ چند جبههای، بهمعنای استفاده از همه ظرفیتهای هوایی، دریایی و نظامی از سوی یک کنشگر فعال در میدان نبرد است. ترس رژیم صهیونیستی همچنان از وقوع جنگ چندجبههای است که رسانههای صهیونیستی نیز به آن اذعان کردهاند که در صورت وقوع حملات از جبههای دیگر، ارتش اسرائیل مستأصل خواهد شد.»
هممیهن: ناگهان جنگ!
روزنامه «هممیهن» با تیتری که البته مورد انتقاد بعضی فعالان رسانهای قرار گرفت، به حملات متقابل حماس و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و عنوان «ناگهان جنگ» را برای نزدیک به مقاومت هشتاد ساله علیه نیروهای اشغالگر انتخاب کرد. در قسمتی از گزارش این روزنامه میخوانیم: «در شرایطی که طی ماههای اخیر، ایالات متحده تلاشهای گستردهای را برای ایجاد ارتباط بین عربستان و اسرائیل انجام داده بود و برخی کشورهای عرب منطقه نیز روابط خود را با اسرائیل آغاز کردهاند، بامداد روز گذشته در سالروز جنگ یومالکیپور پس از حدود یکسال از آخرین درگیری حماس با اسرائیل حمله غافلگیرانه و گسترده نیروهای حماس به اسرائیل با عنوان طوفانالاقصی با پرتاب ۵ هزار راکت به شهرکهای یهودینشین مجاور و برخی مناطق در مرکز اسرائیل را شاهد بودیم. همزمان نیروهای این گروه وارد مناطقی شدند که تحت اشغال اسرائیلیها بود. این حمله در شرایطی رخ داد که بیش از ۱۵ سالی که حماس کنترل غزه را برعهده گرفته، بیسابقه بوده است.»
روزنامه مذکور علاوه بر این گزارشی از میزان کشتهها و حملهها و واکنشهای جهانی و… ارائه داده و با دو کارشناس مختلف درباره «منافع ملی ایران در موضوع فلسطین» و «پرونده عادیسازی» صحبت کرده است.
اعتماد: طوفان الاقصی
روزنامه «اعتماد» نیز «طوفان الاقصی» همان نام عملیات روز گذشته فلسطینیها را برای تیتر اصلی خود انتخاب کرده و در گزارش خود آورده است: «دقیقا در روز یوم کیپور و سالگرد جنگ ۶ روزه ۱۹۷۳، گروه حماس در عملیاتی بزرگ، گسترده و غافلگیرکننده علیه اسرائیل، توفانالاقصی در سرزمینهای اشغالی را رقم زد؛ عملیاتی که به واسطه فراگیری و عمق نفوذ آن به گفته بسیاری از کارشناسان طی سالهای اخیر سابقه نداشته و ضربهای مهلک به اسرائیل وارد کرده است.»
ایران: زخم کاری!
روزنامه «ایران» ویژهنامه چند صفحهای با موضوع حمله فلسطینیها به قلب سرزمینهای اشغالی کار کرده و عنوان آن را «زخم کاری» گذاشته است. در این پرونده از چهرههای مختلف یادداشتهایی آمده و با کارشناسان مختلفی گفتگو شده است. گزارش این روزنامه درباره توان موشکی گردانهای «عزالدین قسام» از بخشهای جالب توجه این پرونده است.
«حسامالدین برومند» سردبیر روزنامه «ایران» نیز در یادداشتی با عنوان «تصویر واقعی از رژیم رفتنی»، نوشت: «در پی این حمله جسورانه و ضرب شست «مقاومت فلسطین»، صحنههایی در اراضی اشغالی خلق شد که گویی سکانسی از صحنههای آخر الزمانی است؛ صحنههایی که صهیونیستهای بزدل و ترسو، بیمحابا در حال فرار بودند و بیش از همه فرودگاه بن گوریون با هرج و مرجی روبهرو شده بود که همه فقط به فرار فکر میکردند! اما درباره این حمله تاریخی مقاومت فلسطین و رمزگشایی از تحولات آینده منطقه چند نکته قابل اعتناست؛ نکته اول، این است که این حمله کوبنده و غافلگیرانه در شرایطی انجام شد که صهیونیستها همواره مدعی اشراف اطلاعاتی بر نوار غزه بودهاند ولی صبح شنبه با صدای غرش موشکها از خواب بیدار شدند!»
آفتاب یزد: شکست بزرگ رژیم صهیونیستی؛ آچمز اسرائیل!
«آفتاب یزد» دیگر روزنامهای است که تیتر امروز خود را به حمله مقاومتگران فلسطینی به اسرائیل اختصاص داده است. تیتر اصلی این روزنامه «شکست بزرگ رژیم صهیونیستی» و دیگر تیتر جالب آن «آچمز اسرائیل» است.»
آرمان ملی: طوفان الاقصی صهیونیستها را به کما برد
روزنامه «آرمان ملی» نه در عکس اصلی و نه در تیتر اصلی، واکنشی به حمله گروههای مقاومت و شکست اسرائیلیها نداشته است. این روزنامه در سومین تیتر صفحه اول خود، با عنوان «طوفان الاقصی صهیونیستها را به کما برد» به این حملات واکنش نشان داده است. «حسن هانیزاده»، کارشناس جهان عرب نیز در یادداشتی که برای روزنامه «آرمان ملی» نوشته، حملات موشکی مقاومتگران به سرزمینهای اشغالی را برهمزننده نقشههای عادیسازی دانسته و معتقد است: «حملات اخیر صهیونیستهای افراطی به مسجدالاقصی، حملات پهپادهای اسرائیل به دانشکده نظامی حمص سوریه، ادامه کشتار فلسطینیان و توهین به مقدسات مسلمین در مسجدالاقصی، زمینههای ایجاد یک جبهه متحد در میان نیروهای مقاومت را ایجاد کرده است و حملات موشکی و زمینی به سرزمینهای اشغالی، اولین نتایج این جبههبندی جدید است.»
فرهیختگان: طوفان قاصم!
«روزنامه فرهیختگان» با انتخاب خلاقانه عنوان «طوفان قاصم»، یاد و خاطره حاج قاسم را زنده کرد و در بخشی از گزارش خود نوشت: «دنیای سیاست پیچیدهتر از آن است که سیاستمداران توییتری برای شما تصویر میکنند، همان زمان که دارید در توئیتر و اینستاگرام تحلیلهای ژول ورنی از یک بازی کنسلشده فوتبال را میخوانید، نسخه نهایی عملیات طوفان در حال نهایی شدن است!»
جوان: اسب بازنده در پرتگاه جهنم
روزنامه «جوان» با تیتر «اسب بازنده در پرتگاه جهنم» به حملات حماس به سرزمینهای اشغالی واکنش نشان داده و نوشته: «اسب بازنده قبل از وارد شدن به کورس در پرتگاه جهنم سرنگون افتاد و چه سقوطی! گزارشگران جهان در توصیف عملیات طوفانالاقصی یک جمله مشترک داشتند: نه! این باورکردنی نیست! این حتی در تخیل هم نمیگنجد. حامیان صهیونیستها سعی کردند از شکست باورنکردنی دیوار اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل بگویند و ابراز تأسف خود را پنهان نکنند. رسانههای مقاومت، اما گفتند این فقط یکی از درهای هفتگانه جهنم است که به روی صهیونیستها باز شده است!»
جمهوری اسلامی: حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل
روزنامه «جمهوری اسلامی» در یادداشتی با عنوان «حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل؛ ضربه سنگین به صهیونیستها» گزارشی از اتفاقات روز گذشته ارائه کرده و در آن به حمایت جبهه مقاومت از این حملات اشاره کرده است. از آن جمله بیانیههای حمایتی حزب الله لبنان و انصارالله یمن برای این روزنامه جالب توجه بوده است.
کیهان: طوفان الاقصی اسرائیل را در هم شکست
«طوفان الاقصی اسرائیل را در هم شکست». این عنوانی است که روزنامه «کیهان» برای گزارش تحلیلی خود درباره وقایع دیروز و امروز کار کرده است. در قسمتی از این گزارش درباره اسارت نیروهای صهیونیستی به دست مقاومتگران فلسطینی میخوانیم: «صالح العاروری، نایبرئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تأیید کرد که جنبش متبوعش در نبرد طوفان الاقصی شمار زیادی از اسرائیلیها از جمله چند افسر عالی رتبه را به اسارت گرفته است. منابع فلسطینی اعلام کردند که مبارزان القسام یک ارتشی بلند پایه رژیم صهیونیستی با نام «نمرود الونی» را که یک ژنرال صهیونیستی است، به اسارت گرفتهاند. تصاویر این ژنرال ارتش در حال اسارت با لباس زیر منتشر شده است!»
خراسان: تحقیر بی سابقه اسب بازنده
روزنامه «خراسان» با تیتر اصلی «تحقیر بی سابقه اسب بازنده» به استقبال این حملات رفت. این روزنامه با طرح این سوال که چرا «توفان الاقصی» خاص بود؟»، نوشت: «شاخه نظامی حماس با انجام عملیات بیسابقه ترکیبی خود به نام توفان الاقصی توانستند رعبآورترین عملیات خود را علیه اشغالگران در اراضی ۱۹۴۸ انجام دهند که تاکنون سهبرابر مساحت غزه را آزاد کردهاند. این روزنامه پاشنه آشیل اسرائیل را اسرایی دانست که حالا در دست مقاومتگران حماس هستند!
قدس: طوفان غافلگیرکننده
روزنامه «قدس» نیز تیتر «طوفان غافلگیرکننده» را برای عملیات نظامی بیسابقه حماس در نظر گرفته است. این روزنامه با اشاره به بیانات چند روز پیش رهبری درباره «اسب بازنده بودن اسرائیل»، به ویژگیهای خاص این حملات اشاره کرده و نوشته است: «عملیات اخیر حماس البته از جهات بسیاری ویژه بوده و مورد توجه قرار گرفته است. نفوذ به پایگاه ارتش اشغالگر در مجاورت غزه و غنیمتگیری از تحولات مهم این جنگ است. رزمندگان فلسطینی با تصرف چندین پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی، تسلیحات آن را به غنیمت گرفته و پرچم فلسطین را به اهتزاز در آوردند.»
رسالت: عادیسوزی!
«عادی سوزی» واکنش جالب روزنامه «رسالت» به حمله گردانهای مقاومت به اسرائیلیها بود. در قسمتی از این گزارش درباره ابتکار عمل نیروهای مقاومت میخوانیم: «اطلاعاتی در خصوص حمله سایبری از سوی نیروهای مقاومت علیه سامانه گنبد آهنین ارتش رژیم صهیونیستی نیز وجود دارد. همچنین اخبار منتشر شده از سوی رسانههای عبری زبان از ادامه حملات موشکی نیروهای مقاومت فلسطین به سمت شهرکهای صهیونیست نشین حکایت دارد. رسانههای عبری زبان گزارش دادند که شهرهای اشدود و تلآویو پناهگاههای خود را برای در امان ماندن شهرکنشینان صهیونیست در برابر موج حملات موشکی نیروهای مقاومت بازکردهاند.»
وطن امروز: ناگهان پیروزی!
برخلاف روزنامه «هممیهن» که تیتر خنثی و نسبتاً منفی «ناگهان جنگ» را برای مقاومت مشروع فلسطینیها انتخاب کرده بود، روزنامه «وطن امروز» تیتر «ناگهان پیروزی» را برای این حماسه انتخاب کرد. در گزارش روزنامه وطن امروز میخوانیم: «چگونه دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی که ادعا دارد یکی از بزرگترین نیروهای امنیتی جهان است و عملیاتهای خرابکاری و ترور زیادی در سراسر جهان انجام داده این عملیات پیچیده را که حداقل از نظر عملیاتی ۶ ماه برنامهریزی کامل و دقیق لازم دارد متوجه نشده است و غافلگیری بزرگی نصیب این رژیم شد. مطلب بعدی آن است که گسست در این رژیم بسیار نمایان است. با یک عملیات پیچیده به راحتی کل سرزمینهای اشغالی در مرز سقوط کامل قرار گرفته است و اگر روزی کرانه باختری به این دستاورد بزرگ یعنی مقاومت مسلحانه مجهز شود اسرائیل چگونه میخواهد با آن مقابله کند و فاصله کوتاه چند ده کیلومتری کرانه باختری با تل آویو به راحتی برای مقاومت کرانه باختری قابل دسترسی خواهد بود.»