حسن سالاریه در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت منظومه ماهواره شهید سلیمانی گفت: سازمان فضایی ایران در راستای ارائه خدمات فضاپایه در حوزه ارتباطات به خصوص اینترنت اشیا، مشخصات فنی اولین منظومه ماهوارهای مخابراتی باند باریک را که به نام شهید والا مقام حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شده است را تعیین و سپس با هدف تقویت بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان حوزه فضایی، مناقصه واگذاری این پروژه را برگزار کرد.
وی افزود: با انجام فرآیند مرحله اول مناقصه این پروژه مهم، ابتدا شرکتها و کنسرسیومهای متقاضی واجد شرایط، شناسایی و سپس با انجام مرحله دوم مناقصه برنده مناقصه که کنسرسیومی متشکل از شرکتهای خصوصی و دولتی است، انتخاب شد.
سالاریه ادامه داد: قرارداد منظومه ماهواره شهید سلیمانی با هدف جمعآوری داده از ایستگاه سطح زمین منعقد، امضا و ابلاغ شده است و در حال حاضر با تعیین مجری و همچنین انجام اقدامات مربوطه قرارداد طراحی، ساخت، پرتاب، آزمون و تحویل در مدار منظومه مخابراتی اینترنت اشیا (iot) میان سازمان فضایی ایران و کنسرسیوم داخلی منعقد و فرایند طراحی و ساخت توسط مجری پروژه آغاز شده است.
وی به زمان پرتاب این منظومه اشاره کرد و افزود: این منظومه به مرور تکمیل میشود و به دلیل وجود ماهوارههای زیاد و پرتابهای متعدد، بازه زمانی پرتاب این پروژه حدود دو سال است به این منظور که اولین پروژه منظومه ماهوارهای مخابراتی تا دو سال آینده در مدار زمین قرار میگیرد.
سالاریه در ادامه به خدمات منظومه ماهواره شهید سلیمانی و افزایش قابلیتهای ماهواره اشاره کرد و گفت: خدمات این منظومه، فعلاً خدمات اینترنت اشیا باریک باند است یعنی بیشتر جمعآوری داده از سنسورهای سطح زمین و انتقال آن به یک ایستگاه مرجع که ایستگاه مرکزی است و در فازهای بعدی قرار است که انشاالله تعداد و قابلیتهای منظومه ماهواره شهید سلیمانی افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر این منظومه پهنای باند مشخصی دارد که انشاالله در نمونههای جدیدتر ماهوارهها در ادامه کار، ساخته خواهند شد، پهنای باند افزایش پیدا میکند یعنی ماهوارهها به محمولههای جدیدتر و پیشرفتهتری مجهز میشوند.
سالاریه در ادامه با اشاره به فاصله در ارتفاع قرار گرفتن این منظومه از زمین گفت: تمام منظومههای ماهوارهای باریک باند ما در ارتفاع لئو یا ارتفاع پایین قرار میگیرند.
وی در پایان گفت: منظومه مخابراتی شهید سلیمانی در واقع اولین منظومه ماهوارهای ایران و جهان اسلام است که با تکیه بر توان داخلی ساخته شده و خدمات بسیار خوبی را به دستگاههای دولتی، بخش خصوصی و مردم ارائه خواهد کرد.