وزیر نفت با اعلام اینکه اساسنامه جدید چهار شرکت تابع وزارت نفت در انتظار امضای رئیس جمهوری است، تاکید کرد: با امضا و ابلاغ اساسنامه های جدید، چهار شرکت تابع موظف می شوند شانه به شانه وزارت نفت حرکت کنند.

غلامحسین نوذری در گفتگو مهر با بیان این مطلب اظهار داشت: اگر اساسنامه جدید شرکت ملی نفت ، شرکت ملی گاز ایران ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی به امضاء رئیس جمهوری برسد، به این شرکتها ماموریتهای بزرگ و جدیدی محول خواهد شد.

وی افزود: با تائید و ابلاغ نهایی اساسنامه جدید، شرکتهای تابع ملزم می شوند تا شانه به شانه نفت حرکت کنند.

به گزارش مهر، هدف از تدوین اساسنامه جدید برای شرکت ملی نفت شفاف سازی ساختار مالی این شرکت و شرکتهای دیگر است. براساس ساختار جدید طراحی شده برای چهار شرکت اصلی تابعه وزارت نفت ، یک شرکت مادر تخصصی و چهار شرکت تخصصی مادر زیر مجموعه آن در وزارت نفت تشکیل می شود.

نقش شرکت مادر تخصصی نقش حاکمیتی و سیاست گذاری و چهار شرکت نیزنقش اجرایی خواهند داشت. شرکت نفت به یک شرکت هلدینگ و چهار شرکت مادر تخصصی دیگر به عنوان زیر مجموعه آن عمل خواهند کرد.

در این اساسنامه ، سرمایه شرکت ملی نفت ایران در اساسنامه جدید 173 هزار و 817 میلیارد ریال پیشنهاد شده و اعضای هیئت عامل شرکت ملی نفت در اساسنامه جدید شامل یک نفر رئیس و 8 عضو است که 4 نفر از اعضای آن مدیران عامل شرکت های تابعه ( به عنوان معاون وزیر نفت ) منتخب رئیس هیات عامل و مابقی اعضا نیز با پینشهاد رئیس هیات عامل و تصویب مجمع عمومی انتخاب می شوند.

وزیر نفت نیز به عنوان بالاترین مقام شرکت ، رئیس هیئت عامل بوده و برکلیه امور آن نظارت عالیه خواهد داشت.

قرارداد خط لوله صلح در مرحله امضا

وزیر نفت همچنین در خصوص امضای قرار داد خط لوله صلح گفت: این قرار داد قرار است به امضای روسای جمهور ایران، پاکستان و هند برسد که تا کنون تقریبا تمامی کارهای این قرار داد انجام شده است ولی از آنجایی که ما احتمال می دهیم که هند مشکلش را با پاکستان حل و برای امضای این قرارداد شرکت کند، هنوز نمی توانیم زمان قطعی برای امضای این قرارداد اعلام کنیم.

گره گشایی قراردادها

نوذری همچنین در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی بر اینکه ریاست کارگروه جدیدی که دولت برای تسریع در تصمیم گیری پروژه های نفتی و گازی کشور تعیین کرده، بر عهده کیست؟ گفت: مسئولیت این کارگروه بر عهده وزارت نفت است و این کارگروه بیشتر در تلاش خواهد بود تا گره هایی که در قراردادها وجود دارد، باز کند و یا به عبارتی گره گشایی کند.