به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اظهار نظر موند در حقیقت نشان دهنده نگرانیهای رگولاتوری درباره احتمال دستیابی شرکتهای بزرگ فناوری به ذخایر انبوه دادههای کاربران و به قدرت رقابت بیشتر در فناوری نوینی است که در خانههای هوشمند، جستجوی وب، تبلیغات آنلاین، خودروها و بسیاری از محصولات و سرویسهای دیگر به کار میرود.
گوگل و مایکروسافت اخیراً به رقبای هوش مصنوعی تبدیل شده اند. شرکت مایکروسافت سرمایه گذاری عظیمی در «اوپن ای آی» انجام داده و گوگل نیز علاوه بر سرمایه گذاریهای مختلف مشغول توسعه چت بات «بارد» است.
افزایش محبوبیت هوش مصنوعی سبب شده دولتهای سراسر جهان قوانینی بر استفاده از آن را در نظر بگیرند. در این میان اتحادیه اروپا سعی دارد قوانین هوش مصنوعی خود را تا پایان سال اعمال کند.
موند در مصاحبهای در این باره گفت: برای ما به عنوان یک رگولاتور رقابت، حیاتی است که فناوری نوین سلطه شرکتهای بزرگ بر بازار را بیشتر نکند. این خطر بسیار بزرگ است زیرا برای دستیابی به هوش مصنوعی به دو امر نیاز است؛ نخست سرورهای قدرتمند و دیگری انبوهی از دادهها که شرکتهای بزرگ اینترنتی هر دو را در اختیار دارند.
وی معتقد است حوزه هوش مصنوعی همچنان برای رقابت باز است اما نیاز است رگولاتورها این امر را تضمین کنند.
او در ادامه افزود: مدلهای هوش مصنوعی تهیه کنندگان کوچکتر نیز ممکن است چنان محبوب شوند که در جهت یک نوع سیستم عامل یا پلتفرمی تازه، توسعه یابند. هرگونه تحولی ممکن است اتفاق بیفتد و یک رگولاتور باید مراقب باشد هرگونه پتانسیل رقابتی از آغاز نابود نشود.