سرهنگ سید مصطفی مرتضوی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آمارهای پلیس فتا استان نشان میدهد که کاربران اصفهانی بیشترین قربانیان فضای مجازی در کشور هستند و یکی از پرتکرار ترین و بیشترین پروندههای ثبت شده در این پلیس هم مربوط به جرایم اقتصادی است که شامل برداشتهای غیر مجاز از حسابهای بانکی و کللاهبرداری های اینترنتی میشود.
وی از افزایش ۶۲ درصدی پروندههای مربوط به جرم برداشتهای غیر مجاز از حسابهای بانکی و همچنین افزایش ۵۴ درصدی کلاهبرداریهای اینترنتی در ۶ ماهه سال جاری خبر داد و اظهار داشت: یکی از عمده ترین دلایل وقوع برداشتهای غیر مجاز از حسابهای بانکی ارسال پیامهای آلوده در قالب سهام عدالت و یا ابلاغیه دادگستری به گوشی تلفن شهروندان است.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه این پیامهای آلوده و سمی علاوه بر شبکههای اجتماعی خارجی ممکن است از شبکه اجتماعی داخلی هم ارسال شوند گفت: این پیامکها حاوی یک تارنما هستند و به طور مثال به شهروندان اعلام میکنند که از شما شکایت شده و اگر میخواهند شکایت خود را ببینند بایستی به لینکی که در زیر آورده شده وارد شوند و یا اعلام میکنند که اگر میخواهند سهام عدالت آنها قطع نشود وارد لینک معرفی شده در زیر پیامک شوند.
وی ادامه داد: شهروندی که این پیامک را دریافت کرده وقتی وارد لینک میشود یک بدافزار وارد گوشی او شده و علاوه بر اینکه حسابهایش را هک میکند همین پیامک را با استفاده از شماره وی به تمام مخاطبانش ارسال میدارد.
سرهنگ مرتضوی خاطر نشان کرد: شهروندان باید بدانند که هر ارگان و سازمانی از جمله دادگستری و سهام عدالت دارای سرشناسه مربوط به خود هستند و هیچ گاه با شمارههای عادی برای کسی پیامک نمیفرستند پس بنابر این توصیه ما به شهروندان این است که به این گونه پیامکها توجه نکرده و از باز کردن لینکهای درون آنها خودداری کنند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه کلاهبرداریهای اینترنتی با ترفند فروش اجناس انجام میشود گفت: بیشترین افرادی که در دام کلاهبرداران اینترنتی میافتند خانمهایی هستند که به در فضای مجازی به دنبال تهیه پوشاک، وسایل منزل و لوازم آرایشی و بهداشتی خود هستند.
وی با تاکید بر اینکه سکوهای تبلیغاتی مانند دیوار، شیپور و … صرفاً یک درگاه تبلیغاتی هستند و با فروشگاههای اینترنتی متفاوتند گفت: شهروندان نبایستی به هر تبلیغی که در این سکوها مشاهده میکنند اعتماد کرده و قبل از رؤیت کالا به حساب بانکی افراد پول واریز کنند.
سرهنگ مرتضوی با بیان اینکه برخی شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و … را با فروشگاههای اینترنتی اشتباه گرفته و با خرید از این شبکهها در دام کلاهبرداران اینترنتی میافتند عنوان داشت: فروشگاههای اینترنتی تارنمای ثابت و مشخصی دارند و دارای شماره تلفن، آدرس و اطلاعات هویتی واقعی و مجوزهای قانونی و معتبر هستند.