مجید رستگاری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سد چپرآباد اشنویه در جنوب آذربایجان غربی قرار داشته و در تامین بخشی از نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه اثرگذار است، اظهار کرد: سد مخزنی سیلوه در مسیر رودخانه لاوین با آورد سالانه ۲۲۰ میلیون مترمکعب احداث شده است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه با شروع حفاری تونل انحراف آب در سال ۱۳۸۰ شروع شد، افزود: با اتمام خاکریزی بدنه سد در اواخر ۱۳۹۵، آبگیری سد در اردیبهشت سال ۱۳۹۶ انجام گرفت.
رستگاری با اشاره به اقدامات انجام گرفته در راستای احیای دریاچه ارومیه از طریق احداث سد سیلوه و کانال انتقال آب جلدیان گفت: سالانه ۴۴ میلیون مترمکعب آب از مخزن سد و از طریق تونل جلدیان به طول ۱۰۱۸ متر وارد کانال بتنی انتقال آب بطول تقریبی ۲۳ کیلومتر شده و از آنجا وارد مخزن سد چپرآباد شده و سپس از طریق رودخانه گدار وارد پهنه دریاچه ارومیه می شود.
وی تامین آب کشاورزی حدود هفتهزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشتهای پیرانشهر و جلدیان و سروکانی، تامین سالانه ۱۸ میلیون مترمکعب آب شرب شهرستان پیرانشهر، تولید سالانه ۱۳.۲ گیگاوات ساعت برق، جلوگیری از فرسایش و تحلیل رفتن زمینهای کشاورزی از طریق احداث شبکههای آبیاری تحتفشار مدرن و رونق گردشگری را از اهداف دیگر اجرای این پروژه برشمرد.
رستگاری اظهار کرد: این سد همچنین بیش از ۱۲ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز شرب شرههای نالوس، اشنویه، محمدیار، نقده و روستاهای اطراف را تامین خواهد کرد.
وی گفت: در حال حاضر طرح سد چپر آباد و احداث جاده جایگزین اشنویه به پیرانشهر به طول ۱۴ کیلومتر به اتمام رسیده و همچنین باهدف تقویت زیرساختهای ارتباطی حدود پنج کیلومتر از جاده روستایی منطقه احداث و در کنار دیگر ثمرات اجرای این طرح، مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
سد چپر آباد در ۱۰ کیلومتری شهرستان اشنویه از نوع خاکی با هسته رسی بوده و طول تاج این سد ۴۸۸ متر، عرض تاج ۱۰ متر و ارتفاع از پی ۳۴ متر و همچنین مساحت مخزن آن ۵۵۰ هکتار است.