همدان- پنل‌های خورشیدی عشایر همدان، سالها است که به عنوان یکی از پروژه های مهم استان مطرح می شود اما تاکنون، به نتیجه ای نرسیده و چادرهای عشایر همچنان منتظر ورود به این عرصه است.

خبرگزاری مهر، استان‌ها: عشایر جز نیروهای مولد همراه با مردمی کوچنده محسوب می‌شوند که نقش بی بدیل آنها در اقتصاد قابل چشم پوشی نیست.

چند سالی است موضوع پنل‌های خورشیدی عشایری مطرح شده است، تیرماه سال جاری بود که رئیس جمهور بر این موضوع تاکید کرد که مشکل برق عشایر به وسیله نصب پنل‌های خورشیدی رفع می‌شود، پنل‌های خورشیدی توانسته در مناطق عشایرنشین ما مؤثر باشد. هر چه زودتر پنل‌های خورشیدی نصب شود تا به کمک عشایر بخشی از مشکلات برق و آب گرم عشایر رفع شود. پنل‌های خورشیدی در کنار چادرهای عشایری نصب خواهد شد.

چندی پیش، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری همدان در این زمینه بیان کرد که جاده، تانکر آب، تخصیص سهمیه پنل خورشیدی و تسهیلات سهمیه عشایر از مشکلاتی است که متأسفانه امور عشایری همدان آنها را پیگیری نکرده است.

حال با این روند، برآن شدیم تا به بررسی مجدد موضوع بپردازیم چراکه این پنل‌های خورشیدی می‌توانند با هدف ارتقای رفاه عشایر و البته پیشگیری از قطع درختان و تخریب محیط زیست و در مناطق عشایری فاقد برق به منظور تأمین برق و روشنایی توزیع شوند، روندی که این روزها نیازمند پیگیری است.

دو سال است که شرکت برق امروز و فردا می‌کند

جلال نیازی در این راستا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه متأسفانه از سال ۱۴۰۰ به بعد هیچ جوابی درستی در مورد پنل‌های خورشیدی داده نشده است، افزود: شرکت برق هر سال تعهد دارد که ۵۰۰ عدد پنل خورشیدی تحویل دهد که از این روال فقط در سال ۱۴۰۰ بوده است و دیگر خبری از واگذاری پنل ها وجود ندارد.

نایب رئیس هیئت مدیره عشایری تعاونی شهید رجایی همدان با تصریح بر اینکه علی رغم پیگیری‌های متعدد خبری از پنل‌های خورشیدی مختص عشایر نیست؛ اظهار کرد: از سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هزار عدد پنل خورشیدی طلب داریم که با توجه به نامه نگاری‌های مختلف و پیگیری‌های اداره امور عشایر و فرمانداری و نمایندگان مجلس هیچ جوابی دریافت نکرده‌ایم.! ین در حالی است که بقیه استان‌ها به تعهد خود دراین زمینه عمل کردند.

وی ضمن ابراز گلایه مندی تصریح کرد: ‏‬دو سال است که شرکت برق امروز و فردا می‌کند.

خبری از پنل‌های خورشیدی مختص عشایر نیست

در ادامه، حمید ترک در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: در اوایل سال جاری با توجه به وعده‌های انجام شده مقرر شد یک هزار عدد پنل خورشیدی اداره برق به عشایر تحویل دهد.

نایب رئیس سابق هیئت مدیره عشایری تعاونی شهید رجایی همدان خاطرنشان کرد: با مراجعه مجددی که به اداره برق داشتیم، مدیرعامل شرکت همدان ادعا داشتند که هیچ‌گونه مناقصه‌ای فعلاً در مورد پنل ها توسط شرکت‌ها انجام نشده که چه شرکتی مشخص یا بودجه‌ای در این مورد تخصیص داده نشده است.

وی تصریح کرد: طبق وعده‌های داده شده تا اردیبهشت ماه سال جاری باید پنل‌های خورشیدی به عشایر تحویل دهند که فعلاً اقدامی در این صورت انجام نشده است.

از آنجا که پنل‌های خورشیدی از سوی محققین و البته مسئولین مربوطه بارها به عنوان یک راهکار مناسب برای تأمین برق عشایر است که در مناطق دورافتاده و بدون دسترسی به شبکه برق زندگی می‌کنند، نیاز است تا در استان همدان نیز این مهم هرچه سریع‌تر از سوی شرکت توزیع برق استان پیگیری و به نتیجه برسد.

در کنار اینکه شرکت توزیع برق باید علت عدم تحقق این موضوع در استان را مطرح کند، تاکیداتی که با صحبت‌های اخیر ریاست جمهوری و خواسته عشایر در این زمینه رنگ دیگری به خود می‌گیرد و نیاز به ورود جدی استان به این مقوله بیش از پیش احساس می‌شود.