مهدی کلانتر قریشی هرندی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هم اکنون دو بیمارستان دامپزشکی در سطح شهرستان ساوه فعال است، اظهار کرد: در حوزه دام و طیور پنج درمانگاه و مرکزی مایع کوبی، ۹ داروخانه و دو آزمایشگاه دامپزشکی در این شهرستان فعالیت دارند.
وی افزود: در مجموع از مهر ماه سال گذشته ۱۵۰ بازدید از شرکتهای دارویی دامپزشکی، داروخانه و مراکز درمانی و آزمایشگاههای دامپزشکی انجام شده است.
رئیس دامپزشکی ساوه تصریح کرد: همچنین در راستای تأمین دارو مورد نیاز دام و طیور این شهرستان یک شرکت دارویی، یک واحد تولید کننده مواد ضد عفونی دام، سه شرکت مکمل خوراک دام و طیور فعال است..
وی با بیان اینکه بیشترین حجم کاری ما در آزمایشگاه حاکمیتی از جمله تب مالت است، گفت: این آزمایشگاه در اداره دامپزشکی به صورت تخصصی در حوزه تب مالت فعالیت دارد که از سال گذشته تا به امروز ۳۲ هزار ۷۰۹ مورد نمونه خون برای تب مات از دام سبک و سنگین انجام شده است.
کلانتری افزود: نمونه گیری خون بهصورت مستمر هر ۶ ماه یک بار انجام میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۵۵ مرغداری فعال گوشتی با ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه در هر دوره در این شهرستان فعال است، گفت: مجموع مرغداریهای این شهرستان میتوانند در یک روز این ظرفیت تولید را داشته باشند اما به دلیل مشکلاتی از قبیل عدم صادرات، نوسانات قیمت نهادهها و بازار از ظرفیت یک پنجم ظرفیت این مرغداریها استفاده میشود.
رئیس دامپزشکی ساوه در خصوص فعالیت ۱۰ واحد تولید خوراک دام گفت: همچنین در این شهرستان هفت واحد تخم گذار صنعتی با ظرفیت ۵۹۰ هزار قطعه فعالیت دارند که از مهر سال گذشته تاکنون واکسن نیوکاسل آشامیدنی برای ۱۰۷ هزار قطعه مرغ بومی در ۲ نوبت انجام شده است.
رئیس اداره دامپزشکی ساوه تصریح کرد: از مهر سال گذشته نیز تاکنون چهار نوبت واکسن رایگان لمپی اسکین، پی ار (طاعون نشخوار کنندگان کوچک) و ۲ نوبت واکسن تب برفکی برای کل جمعیت دام سبک و سنگین انجام شده است.
وی ادامه داد: مرحله دوم واکسیناسیون تب برفکی نیز از فروردین ماه امسال شروع شده که تاکنون برای ۸۰ هزار رأس دام سبک ،۱۵ هزار دام سنگین روستایی این شهرستان انجام شده است.
وی مجموع دام سبک سنتی و عشایری ساوه ۲۰۰ هزار رأس ،۲۰ هزار رأس دام سنگین سنتی و ۱۴ هزار رأس دام سنگین صنعتی عنوان کرد و گفت: در خصوص بیماریهای مشترک دام و انسان همچون تب مالت، لمپی اسکین، پی آر، شاربن، هاری، آبله، تب برفکی، سل، مشمشه و غیره واکسیناسیون به صورت رایگان انجام میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک کشتارگاه طیور ،۲ کشتار دام ۱۰ واحد تولید خوراک دام و طیور و انبار نگهداری نهادههای دام در این شهرستان مستقر است، گفت: ۲۸۵ قصابی و مرغ فروشی، کبابی و آشپزخانه در این شهرستان فعالیت دارند که به صورت مستمر مورد بازدید قرار میگیرند که از سال گذشته تا به امروز بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ بازدید از این مراکز با هدف ارائه خدمات غذایی سالم غذایی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اجازه جوجه ریزی پس از تأیید دامپزشک و با تاییدیه بهداشت انجام میشود، گفت: وضعیت سلامت و بهداشت حمل و نقل جوجه یک روزه و حمل و نقل مرغ استحصالی که برای کشتارگاه ارسال میشود، توسط دکتر دامپزشک آن واحد و با نظارت اداره دامپزشکی تأیید و سپس توزیع میشود.
وی با اشاره به اینکه در ارتباط با آنفلوانزای فوق حاد پایش سد و آبگیرها به صورت مشترک و مستمر با اداره محیط زیست انجام میشود، گفت: به منظور جلوگیری از شیوع بیماری واحدهای صنعتی دامی و مرغداریها به صورت روزانه پایش میشود که علاوه بر واکسن آنفلوانزا فوق حاد واکسنهای دیگر نیز انجام میشود.
وی با تاکید بر همکاری واحدهای سنتی دام با اداره دامپزشکی برای جلوگیری از شیوع بیماریها و تلفات دامی گفت: کارگاههای آموزشی با مشارکت جهاد کشاورزی به منظور آشنایی با بیماریهای دامی به صورت مستمر برگزار میشود انتظار میرود صاحبان دام علاوه بر استفاده از این آموزشها تعامل بیشتری با اداره دامپزشکی برای رصد و پایش آزمایشات و واکسنهای مورد نیاز دام و طیور داشته باشند.