الهام جم زاده در گفتو گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیماری بروسلوز (تب مالت) یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که متأسفانه در سالهای اخیر در استان روند افزایشی داشته است.
وی بیان کرد: بر همین اساس و بر اساس وظایف ذاتی دامپزشکی استان علاوه بر پوشش واکسیناسیون جمعیت دام سبک و سنگین علیه بیماری بروسلوز، به صورت دورهای اکیپهای گشت نظارت دامپزشکی از مراکز جمع آوری شیر و لبنیاتیهای محلی سطح شهرها نسبت به اخذ نمونههای شیر اقدام میکنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام گفت: طی سال جاری سه هزارو ۵۸ مورد بازدید از مراکز لبنیاتی سطح استان بازدید به عمل آمده و همچنین ۱۷۴ نمونه شیرخام جهت سنجش بار میکروبی و بررسی بیماری بروسلوز (تب مالت) اخذ شده است.
جم زاده بیان کرد: این نمونههای شیر جمع آوری و در آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی استان مورد آزمایش قرار میگیرند.
وی ادامه داد: اگر در تستهای مقدماتی شیرخام، موارد مثبت به دست آید بلافاصله پس از اخذ تاریخچه و رجوع به گاوداریهایی که شیر از آنها به لبنیاتیها عرضه میشود از تمام دامهای آن واحد خونگیری به عمل میآید و تست مقدماتی بروسلوز روی نمونه خون انجام میشود.
وی تصریح کرد: موارد مثبت بر اساس پلاک گوش دام، قرنطینه و از سایر دامها جدا میشوند سپس تستهای تکمیلی بروسلوز روی موارد مثبت انجام میشود و در صورتی که مثبت قطعی تشخیص داده شوند جهت کشتار روانه کشتارگاه میشوند و تمام اعما و احشا ضبط شده و گوشت دام کشتاری به مدت ۷۲ ساعت در پیش سرد نگهداری میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام عنوان کرد: بر اساس پروتکلی که تعریف شد در نیمه اول سال جاری تاکنون ۶ رأس از دامهای سنگین استان تست بروسلوز آنها قطعی تشخیص داده شده است.
وی گفت: روند اقدامات قرنطینهای و کشتار و ضبط اعما و احشای آنها به درستی انجام شده است.
وی افزود: با توجه به حساسیت بالای بیماری تب مالت و از طرفی روند افزایشی آن در سال های اخیر در سطح استان، واکسیناسیون گسترده بروسلوز در دامهای سبک و سنگین در سطح استان از ابتدای سال تاکنون در دستور کار دامپزشکی استان توسط اکیپهای واکسیناتور بخش دولتی و نیز برون سپاری به اکیپهای واکسیناتور بخش خصوصی قرار گرفته است.