به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین همایش ملی اشتراکات اقوام زاگرس نشین با حضور پژوهشگران، محققان، مدیران، اعضای هیئتعلمی و دانشجویان در سالن اجتماعات شهید شکوهی دانشگاه لرستان برگزار شد.
این همایش ملی دارای نشستهای تخصصی گوناگون است که در دانشگاه لرستان برگزار میشوند.
همایش با همکاری مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان با مدیریت دکتر علی نوری، اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در دانشگاه لرستان برگزار شد.
گفتوگوی زاگرسنشینان باهدف تقویت وحدت و اشتراکات
حجتالاسلام حبیب حاتمیکنکبود، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان در آئین افتتاح همایش مذکور در سخنانی، اظهار داشت: زاگرسنشینان بایستی بیشازپیش، اشتراکات همدیگر را بشناسند و گفتوگوهای بین خود را تقویت کنند.
وی ادامه داد: زاگرسنشینان باید سنتهای خوب همدیگر را تقویت کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان، تصریح کرد: این نکته اهمیت دارد که زاگرسنشینان بایستی به مشترکات یکدیگر، بیشتر از گذشته احترام بگذارند تا همدلی بین زاگرسنشینان گسترش یابد.
حجتالاسلام حاتمی، افزود: وحدت و اشتراکات بین زاگرسنشینان باید گسترش یابد و از اختلافات پرهیز کرد.
اهمیت استانهای زاگرس نشین
سعید محمدزاده، معاون پشتیبانی دانشگاه لرستان نیز در این آئین در سخنانی، اظهار داشت: حدود ۴۰ درصد آبهای کشور و حدود ۸۰ درصد عشایر کشور در زاگرس هستند که این خود گویای اهمیت استانهای زاگرس نشین است.
محمدزاده افزود: حدود یک میلیون نفر جمعیت در استانهای زاگرس نشین مشغول فعالیتهای مختلف هستند که این نیز خود گویای مهم بودن این حوزه جغرافیایی در کشور است.
وی به یکی از مهمترین مزیتها و نعمتهای خدادادی استانهای زاگرس نشین اشاره کرد که وجود جنگلها است و از مزایای مهم جنگلها نقش آنها در ذخیرهسازی آبها است.
معاون پشتیبانی دانشگاه لرستان، بیان داشت: شناخت مشترکات همدیگر باعث تقویت وحدت در بین زاگرسنشینان میشود و تقویت وحدت هم از مفاهیم قرآنی است.
تحقیق و پژوهش درباره اشتراکات اقوام زاگرس نشین
علی نوری، مدیر مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان و دبیر علمی همایش مذکور نیز در این آئین در سخنانی، اظهار داشت: اشتراکات اقوام زاگرس نشین، موضوعی است که بیشازپیش، بایستی مورد تحقیق و پژوهش قرار گیرد.
وی، بیان کرد: برگزاری اینگونه همایشها در راستای گسترش تحقیقات و پژوهشهای علمی و کاربردی برای ارتقای شناخت اقوام زاگرس نشین از اشتراکات یکدیگر است.
تقویت اتحاد اقوام ایران؛ هدف مهم
عطا حسنپور مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان نیز در این آئین در سخنانی، اظهار داشت: برگزاری اینگونه همایشها باید باعث تقویت و ارتقای اتحاد بین اقوام ایران بشود و یکپارچگی قومیتی نهادینه شود.
وی تصریح کرد: نخستین استقرارگاههای سکونت بشر در کوهپایههای زاگرس است و این اهمیت تاریخی و تمدنی زاگرس را نشان میدهد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان، بیان داشت: نگاه به تاریخ مفرغ بهخوبی گویای اهمیت تاریخ هنر و تمدن در لرستان و زاگرس است.
حسنپور در بخش دیگری از سخنانش درباره اهمیت موسیقی و زمینشناسی در منطقه زاگرس نیز سخن گفت.
وی تصریح کرد: خاستگاه انقلاب کشاورزی کوهپایههای زاگرس است؛ جایی که انسان توانست برای اولینبار غلات را اهلی کند و خود، کشت کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان، تأکید کرد: اتحاد بین اقوام ایران بایستی زیر سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تقویت شود.
زاگرس نشینها؛ قوی و بااراده
منصور احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز در این آئین، اظهار داشت: از اشتراکات اقوام زاگرس نشین این است که انسانهایی قوی و بااراده هستند.
وی تصریح کرد: صداقت، صلابت و صمیمیت از دیگر اشتراکات اقوام زاگرس نشین است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، بیان داشت: اهمیتدادن به موسیقی محلی از اشتراکات مهم اقوام زاگرس نشین است.
احمدی در سخنانش به دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گمنامی بسیاری از شهیدان زاگرس نشین را از دیگر اشتراکات اقوام زاگرس نشین دانست.