ریال ایران توانسته است در نیمه اول سال جاری با ثبات بیشتری نسبت به سه ارز مهم دنیا مواجه شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سیاست تثبیتی بانک مرکزی باعث شده ریال در نیمه اول سال جاری در محدوده ۵۰ هزار تومان نوسان کند، در این گزارش به صورت مختصر تغییرات نیمه اول سال ۱۴۰۲ در ارزهایی مانند یورو، لیر، یوان را بررسی می‌کنیم:

تغییرات یورو به دلار در نیمه اول سال ۱۴۰۲

در نمودار زیر تغییرات یورو به دلار را مشاهده می‌کنید، نسبت یورو به دلار در اوایل سال ۱۴۰۱ با ریزش شدیدی نسبت به دلار مواجه شده بود و علت آن نیز ضعف اقتصاد اروپا نسبت به آمریکا با سیاست‌های نرخ بهره در فدرال رزرو آمریکا بود که توانست ارزش یورو را به شدت کاهش دهد و یورو از ناحیه ۱.۲۴۹ دلار به زیر یک دلار سقوط کند.

در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ برابری یورو به دلار باز هم قدرت گرفته و به ۱.۱ می‌رسد، اما در تابستان ۱۴۰۲ باز هم ریزش یورو آغاز شده و به ناحیه ۱.۰۵ می‌رسد که این نوسانات به شدت اتفاق افتاده است.

برابری لیر به دلار

طبق تصویر زیر لیر به دلار بعد از ریزش‌های متوالی در ابتدای سال ۱۴۰۱ در محدوده ثبات و نوسان کم قرار گرفته بود که در نیمه اول سال ۱۴۰۲ با ریزش سنگین مواجه شده است.

برابری لیر به دلار از ۰.۰۶۰۰۰ به محدوده ۰.۰۳۵۵۷ سقوط کرده که ریزش سنگینی را نشان می‌دهد و نشان دهنده عدم ثبات در اقتصاد ترکیه در تابستان ۱۴۰۲ دارد.

یوان به دلار

ارز کشور چین نیز نسبت به دلار در ماه‌های اخیر با ریزش سنگین مواجه شده است، طبق تصویر زیر که نمودار چندین ماه یوان است، یوان در اواسط سال ۱۴۰۱ توانسته بود قدرت خود را نسبت به دلار باز پس بگیرد اما در نیمه اول سال ۱۴۰۲ با ریزش‌های سنگینی نسبت به دلار آمریکا مواجه شده است.

یوان اکنون در ناحیه ۰.۱۳۸۰ قرار دارد و باید دید باز هم سقوط می‌کند یا خیر

ریال ایران نسبت به دلار

اما ریال ایران نسبت به دلار در نیمه اول سال ۱۴۰۲ با ثبات از سه ارز مهم رفتار کرده و توانسته خود را در کانال ۴۹ هزار تومان تا ۵۰ هزار تومان تثبیت کند و نوسان کمی را تجربه کند. البته تلاش‌های بانک مرکزی برای وصول مطالبات ارزی کشور، افزایش قیمت نفت و افزایش فروش ایران و تفاهم نامه‌های اقتصادی مهم مانند شانگهای، بریکس، مذاکره و توافق با عربستان و گسترش مذاکرات به کشورهای مختلف از دلایل ثبات ریال در نیمه اول سال جاری بود.

برچسب‌ها