به گزارش خبرنگار مهر، علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در همایش علمی اخلاق امدادگری اظهار داشت: اخلاق در بحران به نوعی مغفول مانده در حالی که دانش پیچیده و رو به پیشرفت و نسبتاً نوپا در جامعه علمی دنیا است و ورود نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر به این حوزه بسیار ستودنی است.
وی افزود: یک ششم جمعیت جمهوری اسلامی ایران در تهران قرار دارد که مخاطراتی پیش روی آن قرار دارد. لذا توجه به موضوع اخلاق امدادگری بسیار حائز اهمیت است.
نصیری بیان داشت: تهران یک ابر شهر است که به دلیل وجود گسلها و سابقه تاریخی فعالیت گسلها احتمال وقوع زمین لرزههای بزرگ حدود ۷ ریشتر متصور است. از طرفی تهران یک شهر سیل خیز محسوب میشود و فرونشست زمین، فروریزش زمین، تجمعات انبوه، آتش سوزیها و توفانها همیشه در کمین تهران است. بنابراین رعایت اصول اخلاقی و فرهنگ سازی مدیریت بحران بسیار حائز اهمیت است.
رئیس سازمان مدیریت بحران با اشاره به اینکه فرهنگ سازی اخلاق مداری در بحران باید از کودکی و خردسالی مورد توجه قرار گیرد گفت: بنیان هلال احمر با اصول اخلاقی گذاشته شده است همچنین شجاعت، هوشیاری، مشورت، عدالت، انعطاف پذیری و احتیاط از اصول اخلاقی در پاسخگویی به بلایا است.
وی افزود: تدوین دستورالعمل پیشگیری از بلایا در اماکن عمومی و حساس از اصول اخلاقی امدادگری پیش از بحران است. استفاده از ابزارهای تصمیمگیری اخلاقی و خلاقانه و برگزاری رویدادهای اجتماعی و کارگاههای آموزشی از دیگر اصول اخلاقی امدادگری پیش از بحران است.
نصیری بیان داشت: همچنین دریافت کمکهای انساندوستانه، گردآوری اطلاعات و جلب مشارکت احترام به کرامت و شخصیت افراد از دیگر اصول اخلاقی حین وقوع بحران است. همچنین انجام اقدامات لازم برای حفاظت و بازسازی محیط زیست از دیگر موارد اخلاق در امدادگری است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بیان داشت: اگر اصول اخلاقی را رعایت کنیم شهروندان هم از امدادگران حمایت میکنند و افزایش اعتماد، بهبود عملکرد و رضایتمندی افراد را شاهد خواهیم بود.