رامین نسیمی دوست در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت ارزیابی تغذیهای توسط مشاوران تغذیه در بیمارستانها اظهار کرد: این روز به افتخار تأسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده است و در این روز، سازمانهای بینالمللی، به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش میکنند.
وی افزود: استفاده از تجربیات، نحوه تغذیه، انتقال فنآوری از کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه، موجب رونق و پیشرفت در صنعت مواد غذایی در ملل جهان سوم میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل ادامه داد: روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدانهای به خواب رفته و روز هم دردی با گرسنگانی است که از ابتداییترین حق زندگی، یعنی غذا محروم هستند.
نسیمی دوست با اشاره به اهمیت تغذیه در بیمارستانها گفت: موضوع تغذیه در بیمارستانها، یک مسئله اساسی است و باید به آن توجه ویژه شود، زیرا با توجه به مواردی مانند تغذیه میتوان هزینههای درمان را کاهش داد و درمان سیر بهتری پیدا میکند.
کارشناسان تغذیه نظارت مستمر بر خدمات غذایی بیماران دارند
وی خاطرنشان کرد: تغذیه یکی از ارکان مهم سیر درمان بیمار است و باید به تغذیه بیمار توجه ویژه شود و در بیمارستانها موضوع تغذیه به صورت تخصصی مطرح است، زیرا ممکن است رژیم غذایی یک بیمار با بیمار دیگر متفاوت باشد. در نتیجه هم سفارش غذای بیمار و هم طبخ غذا و هم سرو غذا درباره بیماران مطرح بوده و بر همه این موارد توسط متخصصان و کارشناسان تغذیه در بیمارستانها تحت عنوان خدمات غذایی و به صورت حرفهای نظارت میشود.
معاون درمان دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بر اهمیت ارزیابی تغذیهای توسط مشاوران تغذیه تاکید داریم و درباره برخی بیماریها به صورت اولویتدار، ارزیابی تغذیهای بیماران انجام میشود و حتی فرمهای خاصی برای این کار در نظر گرفته شده که در پرونده بیمار قرار میگیرد.
نسیمی دوست خاطرنشان کرد: بر اساس دستور غذایی که پزشک تعیین میکند، کارشناسان تغذیه وظیفه دارند غذای بیمار را بر اساس آن رژیم تهیه کنند و بیمار تا زمانی که در بیمارستان حضور دارد از آن رژیم غذایی پیروی کند و حتی پس از ترخیص هم باید رژیم غذایی او مشخص باشد.