محمدمهدی عبدالصالحی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر در استان گلستان هزار و ۶۰۰ هیأت مذهبی ثبت سامانه طوبی شدند که به همین میزان هیأت در استان در سامانه ثبت نشدند اما مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: سالانه ۵۰ تا ۱۰۰ هیأت برای ثبت نام در سامانه طوبی اقدام میکنند و کد رهگیری دریافت میکنند.
رییس هیأتهای مذهبی استان گلستان گفت: اوج فعالیت هیأتهای مذهبی در محرم و صفر و در مناسبتهای مذهبی است.
وی با اشاره به نقش هیأتها در مسائل فرهنگی و اجتماعی، افزود: هیأتها علاوه بر اینکه نقش مهمی در برگزاری مناسبتهای مختلف سال دارند هرکجایی هم که نیاز به خنثی کردن توطئههای دشمنان باشد ورود کرده و از انقلاب اسلامی پاسداری میکنند.
هیأت یک نهاد مردمی است
عبدالصالحی هیأتها را یک نهاد مردمی دانست و اظهار کرد: تمامی مراجع بر این نظر هستند هیأتهای مذهبی نباید حکومتی شوند بلکه باید به صورت مردمی اداره شوند.
وی خاطرنشان کرد: تمامی هزینههای هیأت از سوی مردم پرداخت میشود و دولت هیچ نقشی از لحاظ مالی در ساماندهی هیأتها بر عهده ندارد.
وی یادآور شد: تمام هیأتهای استان گلستان متشکل از یک روحانی، مدیر هیأت، مداح و هیأت امنا است.
رییس هیأتهای مذهبی استان گلستان با اشاره به اینکه تمامی سنین اعم از کودک، نوجوان، جوان، مسن و سالخورده در هیأتها حضور دارند، گفت: طبق آمارهای گرفته شده بیش از ۸۰ درصد مردم اعلام کردند سالانه یک یا دو بار در هیأتها حضور پیدا میکنند.
اعزام ۲۵۰ هیأت مذهبی به مشهد مقدس در ایام محرم و صفر
عبدالصالحی با اشاره به اینکه از اول ماه محرم تا آخر صفر ۲۵۰ هیأت مذهبی به مشهد مقدس اعزام شدند، اظهار کرد: از این تعداد ۱۰۰ هیأت در دهه آخر صفر اعم از سواره و پیاده به سمت مشهد مقدس حرکت کردند.
وی افزود: امسال هم همچون سالهای گذشته در آخرین روز جمعه ماه صفر تمامی هیأتهای استان گلستان که در مشهد حضور داشتند در رواق غدیر گردهم جمع شدند و عزاداری کردند.
رییس هیأتهای مذهبی استان گلستان با اشاره به اینکه امسال ۳۰۰ دستگاه اتوبوس در اختیار هیأتهای مذهبی استان برای سفر به مشهد مقدس قرار گرفت، گفت: این موضوع باعث شد ۸۰ درصد از مشکلات سالهای گذشته ما برطرف شود.
وی با اشاره به فعالیت هیأتهای خانگی، گفت: این هیأتهای خانگی در هیچ کجا ثبت نیست.
عبدالصالحی اظهار کرد: در صورتی که هیأتهای خانگی از ما درخواست مداح و سخنران داشته باشند حتماً معرفی خواهیم کرد.
وی افزود: جوش زنی کردکوی و آیین سینه زنی کمر به کمر شهرستان رامیان که قدمتی ۳۰۰ ساله دارد امسال در مراسم حسینیه معلی حضور پیدا کردند و توانستند آداب و سنن شهر خود را برای تمام مردم به نمایش بگذارند.