به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه سومین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت، حرم شهید حاج حسین همدانی با حضور سرداران لشکری و کشوری، خانواده شهدا، نویسندگان، ناشران و اصحاب رسانه غروب سه شنبه ۲۵ مهر در سالن خلیج فارس موزه ملی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این اختتامیه سردار علیمحمد نائینی مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: نویسندگان و ناشرین دفاع مقدس و جبهه مقاومت در واقع از منظر رهبر معظم انقلاب واسطههای رزق معنوی هستند و انتقال خاطرات شهیدان و رزمندگان، یک صدقه، حسنه و انفاق است، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تجربهای قریب به ۴۰ سال در جمعآوری، سازماندهی، گویا سازی اسناد دفاع مقدس و ایجاد گنجینه منحصربهفرد از اسناد و تجربه انجام پژوهشهای تاریخی و تاریخ شفاهی فرماندهان با بهرهگیری از منابع دستاول، توفیق و افتخار دارد در ایام هشتمین سالگرد شهادت سردار سرلشکر پاسدار حاج حسین همدانی، دوسالانه آثار برتر مقاومت را که مکمل دوسالانه انتخاب پژوهشهای برتر دفاع مقدس و جبهه مقاومت «جایزه شهید سلیمانی» است، را با تدبیر فرمانده محترم کل سپاه اجرا نماید.
وی ادامه داد: پیوستگی دفاع مقدس و جبهه مقاومت و تدبیر فرمانده محترم کل سپاه در گسترش مأموریتهای مرکز به سایر میدانهای مجاهدت ازجمله جبهه مقاومت و ضرورت پشتیبانی از مأموریتهای نیروی قدس سپاه در ستاد فرماندهی کل سپاه، انگیزه دیگری برای انجام این جشنواره توسط مرکز بود. هدف اصلی از دوسالانه انتخاب آثار برتر جبهه مقاومت، بررسی دستاوردهای حوزه ادبیات مقاومت، کمک به افزودن سرمایه معنوی این جبهه، نیازسنجی و بررسی آثار و داشتههای موجود، گسترش و تعمیق پژوهشهای علمی در مورد چرایی، چیستی، آثار و پیامدهای جبهه مقاومت و تجلیل از پژوهشگران، نویسندگان، ناشرین و در نهایت ارزیابی و انتخاب بهترین آثار میباشد.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس افزود: در این شرایط مفتخریم که در این جمع با شکوه سومین دو سالانه را با محوریت جبهه مقاومت در کشور عزیز ایران و با حضور نمایندگان جبهه مقاومت، خانواده معزز شهیدان، پدید آوران آثار، ناشرین محترم و سایر مهمانان فرهیخته داخلی و خارجی و اصحاب رسانه برگزار نمائیم. مقدمات برگزاری سومین دوسالانه از دی ماه سال قبل آغاز و فراخوان دریافت آثار از فروردین ماه امسال آغاز و بیش از ۵۰۰ اثر مربوط به دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ از نویسندگان و ناشرین داخلی و خارجی جمعآوری شد.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره نسبت به دوره قبل در مجموع ۲۰ درصد رشد و در حوزه بین الملل و جغرافیای مقاومت نسبت به دوره قبل دو برابر شده است. این آثار شامل کتب خاطره، داستان، رمان، زندگینامه، پژوهش، ترجمه میباشد که بیش از ۲۰۰ عنوان مربوط به ناشرین حوزه بین الملل از کشورهای لبنان، عراق، سوریه، ترکیه، آذربایجان، افغانستان، پاکستان و روسیه و به زبانهای انگلیسی، عربی، آذری، روسی، ترکی استانبولی و اردو در دو سال اخیر انتشار یافته است.
وی افزود: آثار در ۸ گروه با مدیریت دبیر محترم علمی جشنواره برادر عزیزم آقای گلعلی بابایی ارزیابی شده است. علاوه بر ارزیابی محتوای اثر، به لحاظ ویراستاری و هنری هم آثار ارزیابی شده اند که بیانیه داوران توسط دبیر محترم علمی جشنواره گزارش خواهد شد.
در ادامه این اختتامیه سردار محمد علی جعفری فرمانده قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیةالله الاعظم سپاه پاسداران گفت: شهیدانی همچون حاج قاسم سلیمانی و حاج حسین همدانی نقش آفرینی زیربنایی خود را از دوران دفاع مقدس شروع کردند. مقاومت اسلامی که امروز به دنبال ترویج آن هستیم از دوران دفاع مقدس آغاز شده و در جوامع مختلف عراق، سوریه، یمن و فلسطین نیز تأثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: مقاومت اسلامی بعد از ماجرای داعش و تلاشهایی که در آن مقطع انجام گرفت و خون پاک شهیدان زیادی که ریخته شد، جهانی شد. مقاومت اسلامی تنها درسی از انقلاب است که به صورت کامل به جهانیان منتشر شد و به سرعت در حال گسترش است. تمام محبوبیت و موفقیت جمهوری اسلامی مدیون مقاومت است. تمام آزادی خواهان جهان مهر تأیید پای راه مقاومت اسلامی زده اند.
فرمانده قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیةالله الاعظم افزود: ایستادگی در مقابل ظلمت، تهدیدها و دشمنیهای مختلف و متعدد از دستاوردهای مقاومت است. مقاومت راهی است که برگشت ندارد. مردم غزه بدون حمایت و کمک مستقیم جمهوری اسلامی ایران سلاح میسازند، تصمیم به مقاومت میگیرند و این اتفاق بی سابقه عملیات طوفان الاقصی انجام میشود که دنیا را به تحیر وا داشته است و در واقع این عمل مردم غزه بر گرفته از تاریخ تشیع و راه امام راحل است.
وی گفت: باید قدر واژه زیبا و مقدس مقاومت اسلامی را بیشتر بدانیم. نویسندگان و صاحب قلمان و هنرمندان وظیفه دارند با هنر و توانمندی ای که خدا به آنها داده است مقاومت اسلامی را برای ثبت در تاریخ و انتقالش به نسل امروز گسترش بدهند. تلاش فرهنگی در شهید همدانی در اوج بود و به خاطر همین جشنواره به نام این بزرگوار نام گذاری شد.