یو یوان کارگردان فیلم کوتاه تجربی «اکنون» از کشور چین که به بخش بینالملل چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران راه پیدا کرده است، درباره این فیلم به خبرنگار مهر گفت: به عقیده من مردم مانند مورچهها هستند و گردش آنها بینهایت به نظر میرسد. زندگی خستهکننده شهری باعث میشود مردم بیشتر شبیه هم به نظر برسند. موضوع قسمت اول این فیلم «خشم» و «فرار» است. کار بیش از حد، رفتن به دنبال شهرت و ثروت، ظلم برای رسیدن به قدرت و جعل و دروغ، مردم را خسته میکند و باعث میشود صبر را نسبت به زندگی از دست بدهند.
وی ادامه داد: موضوع قسمت دوم فیلم هم «فراموش کردن» و «تکرار» است. گویی با فرارسیدن شب، همه چیز مانند یک رویا است و در نهایت آرامش به آدمها باز میگردد اما وقتی خورشید طلوع میکند، همه افراد دوباره مشغول همان کارها میشوند.
این کارگردان تأکید کرد: برای تودههای زحمتکش مردم، زندگی مانند «تکثیر» و «گردش» است. در طول دوران فراگیری کووید -۱۹ در سال ۲۰۲۲، من بدون هدف در خیابان با دوربینی به پشت راه میرفتم. خیابانهای پکن در مقابل من بیجان بودند و گویی همه مردم با ماسکهایی که بر صورت داشتند مانند اجساد در حال راه رفتن بودند. بدون معطلی دوربین را روشن کردم و اولین عکس را گرفتم و این نقطه آغاز شکلگیری ایده این فیلم بود.
وی درباره حضور فیلم خود در جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در چین بسیار معروف است و من واقعاً میخواستم در این جشنواره شرکت کنم و با دوستانی که عاشق فیلم هستند ارتباط برقرار کنم.
یوان درباره ارتباط خود با سینمای ایران هم توضیح داد: زمانی که در پکن در کالج بودم، معلمم فیلمهای ایرانی «طعم گیلاس» و «بچههای آسمان» را به ما نشان داد که آن زمان خیلی دوستشان داشتم. از همان زمان هم از میان کارگردانان ایرانی عباس کیارستمی و مجید مجیدی را میشناختم که امروز اصغر فرهادی هم به آنها افزوده شده است.