به گزارش خبرنگار مهر، احمد شهریار عصر شنبه در نشست هماهنگی آغاز کشت پاییزه در اردبیل اظهار کرد: عملیات کشت پاییزه در چند روز پیش آغاز شده تا در ۲۹۰ هزار هکتار اراضی دیم و آبی استان عملیات کشت گندم و دیگر محصولات زراعی آغاز شود.
وی تصریح کرد: از این میزان ۵۵ هزار هکتار اراضی آبی در استان داریم و مابقی اراضی دیم هستند که امیدواریم امسال با بارشهای مناسبی که در پاییز و زمستان پیشبینی شده روند کشت و زرع مناسبی را در استان شاهد باشیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در سال زراعی گذشته به دنبال خشکسالی و جاری شدن سیل در مناطق شمالی استان در برخی از شهرستانها تا صد درصد و برخی دیگر تا ۷۰ درصد اراضی دیم استان دچار خسارت شد تا کشاورزان در تولید و عرضه محصولات زراعی خود به مراکز خرید با چالش و مشکلاتی روبهرو شوند.
شهریار افزود: در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها بخشی از کاستیها در این حوزه رفع شد و ما در مجموع توانستیم تولید بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم به رغم خشکسالی و شرایط سخت آب و هوایی در استان شاهد باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در کنار خرید این تولیدات کشاورزان، ۱۲ هزار تن بذر نیز خریداری و آماده شده تا در ایام کشت تحویل زارعین شود.
شهریار اضافه کرد: امسال نیز الگوی کشت باید مورد توجه کشاورزان در فرآیند کشت و زرع قرار گیرد تا با توجه به شرایط خشکسالی بتوان در تأمین نیازمندی کشاورزان اقدام مناسبی را انجام داد.
وی بیان کرد: به هیچ وجه مجوز کشت محصولات پر آبده داده نخواهد شد و عمده کشت توصیه شده برای زارعین شمال، مرکز و جنوب استان گندم، جو، دانههای روغنی و حبوبات است و در کنار آن، سیبزمینی در مرکز استان و محصولات مقاوم در برابر خشکسالی به زارعین پیشنهاد شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: امیدواریم با عنایت الهی و بارش مناسب فصول پیش رو بتوانیم کشت و زرع پربازدهی را در سال زراعی جاری شاهد باشیم و قطعاً نهادهای مختلف نیز جهاد کشاورزی را در اجرای طرح کشت، داشت و برداشت محصولات در سال زراعی جاری کمک و یاری خواهند کرد.