به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، مجید عمیدپور روز سهشنبه در نشست تخصصی ارتقای بهرهوری در بخشهای منابع انسانی، توسعه مدیریت، تحقیقات و فناوری اطلاعات که با حضور وزیر نیرو در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران برگزار شد، افزود: به دنبال راه اندازی این نظام در صنعت آب و برق هستیم؛ یعنی اگر اتفاقی بخواهد در این صنعت رخ دهد باید این نظام پیاده سازی و در چارچوب آن خواستهها و تحولات محقق شود.
عمیدپور گفت: در دنیا شاهد تحولاتی در حوزه دیجیتال هستیم و بحث آی تی و پلتفرمهایی که بویژه در حوزه هوش مصنوعی در حال توسعه هستند شتاب باورنکردنی دارند، بنابراین نیاز داریم نظام نوآوری را پیاده سازی و اکوسیستم آموزش و پژوهش را در وزارت نیرو توسعه دهیم.
وی افزود: در توسعه زیست بوم در حال فعالیت هستیم، اما مقداری باید به آن شتاب داده شود، چون دنیا منتظر ما نمیماند و اتفاقات با سرعت بسیار بالایی در حال رخ دادن است.
عمیدپور، تحقق نظام نوآوری را مستلزم اصلاح ساختارهایی دانست و گفت: روی نظام آموزش و پژوهش هر چه سریعتر باید اقدامات را پیاده سازی و آماده سازی کنیم که اگر اینها در سازمانی نباشند به تدریج دچار عقب ماندگی میشود.
رئیس پژوهشگاه نیرو ادامه داد: به دنبال توسعه پلتفرمها برای ایجاد تحول جدی در صنعت آب و برق هستیم تا بتوانیم تمام تحولات مورد نظر را پیاده سازی کنیم، چون اینها نیازمند بسترهای قوی در حوزه آی تی است، لذا دستیابی به کارایی و اثربخشی نیازمند همکاری همه است. اگر در فضاهای سنتی بخواهد این کار انجام شود و در یک مکانیسم و فرآیند نظام نامهای تعریف نشود، راه به جایی نمیبریم.
وی با اشاره به اینکه مسائل در دنیا نسبی است، افزود: وقتی در صنعت آب و برق تحولات به سرعت رخ میدهد اگر زیرساختها ایجاد و پیاده سازی نشود دچار خسران جدی میشویم.
عمیدپور گفت: لازم است به سمت آموزشهای نوین برویم و افراد در این حوزهها آموزش ببینند. درک نظام نوآوری و اکوسیستم آموزش و پژوهش به گونهای است که هر روز دچار تحول است و نیاز دارد که نیروها آموزش ببینند.
رئیس پژوهشگاه نیرو افزود: باید روی بحث آموزشهای نوین حرکت کنیم که در غیر این صورت دانش کافی برای انجام کارها را نخواهیم داشت. باید افراد و مجتمعها را در این حوزهها آماده کنیم.
عمیدپور همچنین گفت: به زودی کانون ارزیابی شایستگی مدیران راهاندازی میشود و پیگیری جدی روی این مسئله وجود دارد.