خرم‌آباد - لرستان برای تاریخ شش آبان‌ماه مهیای برگزاری کنگره ملی شش هزار و ۵۵۵ شهید استان می‌شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان لرستان در مجموع شش هزار و ۵۵۵ شهید، ۱۸ هزار و ۳۷۷ جانباز، ۹۰۰ آزاده، ۱۲۳ هزار و ۵۰۲ رزمنده و ۱۸۷ شهید جاویدالاثر دارد، کنگره ملی شهدای لرستان قرار است در تاریخ ششم آبان‌ماه در این استان برگزار شود.

در این راستا قبل از برگزاری این کنگره ملی، شش اجلاسیه به ترتیب شامل شهدای روحانی در تاریخ ۱۰ مهر، شهدای عشایر در تاریخ ۱۷ مهر، شهدای زن در تاریخ ۲۴ مهر، شهدای جاویدالاثر در تاریخ ۲۵ مهر و شهدای فرهنگی و دانش‌آموز در تاریخ یک آبان در لرستان برگزار شد.

همچنین دست‌اندرکاران برگزاری کنگره ملی شهدای استان لرستان با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

همکاری دستگاه‌ها برای برگزاری کنگره

سرهنگ محمد محمودوند معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان با اشاره برگزاری کنگره ملی شش هزار و ۵۵۵ شهید لرستان، اظهار داشت: استارت این کنگره‌ها از سال ۷۵ زده شد و از این سال سهمیه‌هایی برای استان‌ها تعیین کردند.

وی، توسعه و تعمیق فرهنگ ایثار و شهادت هدف این کنگره به‌صورت میدانی عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به این هدف، هیئت‌امنا و شورای سیاست‌گذاری با کمیته‌های مختلف را راه‌اندازی کردیم.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان با اشاره به برگزاری ۱۵۰ جلسه اندیشه‌ورزی و کارشناسی با حضور اساتید دانشگاه دراین‌رابطه، عنوان کرد: خروجی این امر ۳۱۴ عنوان برنامه شد.

سرهنگ محمودوند با اشاره به همکاری استانداری لرستان و دستگاه‌های اجرایی دررابطه‌با برگزاری این کنگره، گفت: برنامه‌ها در ۱۴ حوزه فعالیت، نهایی شد و کمیته‌ها کار خود را شروع کردند.

وی با بیان اینکه در طول این سه سال بیش از ۴۵۰ جلسه استانی و شهرستانی بعد از ابلاغ برنامه‌ها برگزار شد، افزود: این برنامه‌ها نظارت شده است.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان، گفت: اجلاسیه پایانی ۶ آبان‌ماه در استان برگزار می‌شود.

۵ اجلاسیه شهدا قبل از کنگره برگزار شد

سرهنگ محمودوند، گفت: پنج اجلاسیه قبل از این اجلاسیه برگزار شده است.

وی با بیان اینکه به طور حتم برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری کنگره دوم طی سه سال آینده را خواهیم کرد، افزود: هزار و ۸۰۶ یادواره شهدا، فعال‌شدن سایت کنگره، دسترسی به زیارت مزار شهدا به‌صورت مجازی، برگزاری دو جشنواره تولید محتوای دیجیتال، ۲۰ قسمت پویانمایی، ۱۵ پویش مجازی، ۱۴ هزار دقیقه برنامه و مستند رادیویی در حوزه ایثار و شهادت، تولید ۱۵۰ دقیقه موسیقی رادیویی، ساخت ۴۰ مستند در صداوسیما، کلیدخوردن ساخت فیلم سینمایی فاخر با موضوع از حاج عمران تا کربلا، فضاسازی محیطی، ترمیم و نصب دو هزار تابلو شهید، ساخت و نصب ۵۴ سردیس و المان شهدا و ۶۵ یادمان شهدای روحانی، مدافع حرم، بانوان و …، جمع‌آوری و واکاوی ۱۳۰ هزار سند دفاع مقدس و.. از جمله اقدامات صورت‌گرفته در قالب این کنگره بوده است.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان با اشاره ساخت مستند نقش زنان در دوران دفاع مقدس، ایجاد پارک بانوان، برگزاری ۱۴ رویداد ورزشی و … در قالب این کنگره، افزود: برگزاری اردوی تیم ملی به نام شهدا در لرستان، تجلیل از ورزشکاران و قهرمانان به نام شهدا، آماده‌سازی و اجرای سرود و تئاتر خیابانی، تجلیل از خانواده شهدا، ارائه خدمات اجتماعی با همکاری دستگاه‌های متولی، سرپرستی شش هزار و ۵۵۵ کودک یتیم، آزادی زندانیان، تسویه‌حساب بدهی اقشار ضعیف در محلات و… از جمله اقدامات صورت‌گرفته بوده است.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان همچنین از برگزاری یادواره‌های شهدا در دانشگاه‌ها و تألیف کتاب در این حوزه خبر داد.

تاریخ پرافتخار لرستان در دوران انقلاب و دفاع مقدس تبیین شود

حجت‌الاسلام شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در لرستان نیز اشاره به برگزاری کنگره بزرگ شش هزار و ۵۵۵ شهید استان لرستان، اظهار داشت: این کنگره در ششم آبان‌ماه، بعد از سه سال برنامه‌ریزی در استان برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در طول این سه سال حدود هزار و ۸۰۰ یادواره شهدا و همایش در سطح استان برگزار شده است، عنوان کرد: این کنگره انعکاس ملی دارد، پیشینه علمی، فرهنگی، هنری، اجتماعی، دینی، مبارزاتی و جهادی مردم لرستان به ایران اسلامی معرفی خواهد شد، جهانیان باتوجه‌به ارتباطی که رسانه‌ها دارند، از این پیشینه اطلاعات بیشتری پیدا خواهند کرد.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان، بیان داشت: مبارزات قبل از پیروزی انقلاب و بعد از آن، به‌ویژه در دوران دفاع مقدس و رشادتی که عموم مردم و رزمندگان لرستان به عمل آوردند، شهدای مدافع امنیت، حرم و سلامت تبیین و بیان شده است.

حجت‌الاسلام شاهرخی با تأکید بر اینکه همه ما وظیفه داریم این قطعه درخشان از تاریخ پرافتخار لرستان را به شیوه‌های گوناگون حفظ و نشان دهیم، افزود: این امر در قالب همایش‌ها، یادواره‌ها، کنگره‌های بزرگ، هنر فاخر، سرود، کتاب، نمایشگاه، نرم‌افزار، نماهنگ، فیلم، مستند و… باید حفظ و گسترش پیدا کند.

وی با بیان اینکه کارهایی که در این مدت انجام شده، متفاوت از گذشته است، تصریح کرد: نتیجه این کارها اقتدار ملی که به دنبال آن پیشرفت در همه عرصه‌ها بوده برای ما به وجود می‌آورد.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به اینکه شهیدان، جانبازان، آزادگان، ایثارگران، رزمندگان و خانواده‌های آنها برای ما اقتدار ملی به وجود آوردند و پیشرفت بدون اقتدار ملی امکان ندارد، گفت: از شورای سیاست‌گذاری کنگره بزرگ شش هزار و ۵۵۵ شهید لرستان، ستاد کنگره شهدا، سپاه حضرت ابوالفضل (ع)، کمیته‌های ۲۲ گانه، هیئت‌های اندیشه‌ورز و همه کسانی که دراین‌رابطه کمک کرده‌اند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

برگزاری کنگره شهدا یک اقدام جهادی است

فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز با بیان اینکه ششم آبان‌ماه آغاز کنگره شهدا در لرستان است، اظهار داشت: کمیته‌های تخصصی امورات موردنظر به‌خوبی انجام داده‌اند.

وی، برگزاری کنگره شهدا را یک اقدام جهادی قلمداد کرد و اظهار داشت: اقداماتی که مسئولین برگزاری کنگره انجام می‌دهند علاوه بر روال اداری آنها است و این مصداق کار جهادی است.

استاندار لرستان، شهدا را الگوهای ایثار، فداکاری و غیرت برشمرد و گفت: از زمانی که بنا شد کنگره شهدا در استان برگزار شود تا کنون لرستان ۱۱ شهید را تقدیم نظام و ملت کرده است.

زیویار، افزود: این تعداد از شهید در استان ظرف یک سال گذشته نشان می‌دهد که کاروان فداکاری، ایثار و شهادت در این خطه همچنان در جریان و حرکت است.

وی، تصریح کرد: استان لرستان در ایثار و فداکاری جزو رکوردداران در کشور بوده که مایه افتخار همه ما است.

استاندار لرستان، شهدا را پیوست دائمی ارزش‌های کشور برشمرد و تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری کنگره شهدا برای ما در هر لباس و جایگاهی که قرار داریم توجه به فداکاری و ایثار شهداست که با تأسی از سرور و سالار شهیدان از ارزش‌های دینی و ملی دفاع کرده و جان خود را فدا کردند.

زیویار، اجر کسانی را که برای شهدا زحمت می‌کشند از جمله مسئولان برگزاری کنگره شهدا غیرقابل‌توصیف دانست و ابراز کرد: اعضای برگزاری کنگره در استان به نحو شایسته از عهدهٔ آن برخواهند آمد.