خبرگزاری مهر - گروه استانها: پنج کرسی سهم استان زنجان در مجلس شورای اسلامی است که از این تعداد، حوزه انتخابیه زنجان و طارم با دو کرسی بیشترین تعداد نمایندگان را به خود اختصاص داده است.
شهروندان زنجانی در گام دوم انقلاب، نمایندگانی در طراز انقلاب و وفادار به موکلانشان را میخواهند، نمایندگانی که حرف و عملشان در خدمت به مردم باشد، نه خدمت به افراد خاص و دفتر و ستاد انتخاباتیشان، همچنین در چارچوب وظایف قانونی خود گام برداشته و به وظایف قانونی نمایندگی خود عمل کنند، نه اینکه به دنبال چینش و دخالت در انتصاب دوستان خود در مدیریتهای استانی باشند.
ثبت نهایی ۳۷۴ نفر از داوطلبان از حوزههای انتخابیه استان زنجان
رئیس ستاد انتخابات استان زنجان میگوید: پس از مهلت یک هفتهای ثبتنام نهایی داوطلبان نمایندگی مجلس، تعداد ۳۷۴ نفر موفق به ثبتنام نهایی از حوزههای انتخابیه استان زنجان شدند.
ابوالفضل رفیعی با بیان اینکه تعداد ثبتنامیها حدود ۶۰ درصد نسبت به مجلس یازدهم رشد داشته است، میافزاید: از حوزه انتخابیه زنجان - طارم ۲۲۰ داوطلب، ابهر- خرمدره و سلطانیه ۵۸ داوطلب، ماهنشان و ایجرود ۶۱ داوطلب و خدابنده ۳۵ داوطلب ثبتنام خود را قطعی کردهاند و از تعداد کل ثبتنام کنندگان نهایی استان زنجان، ۴۲ نفر را بانوان و ۳۳۲ نفر را نیز آقایان تشکیل میدهند.
مشارکت حداکثری در انتخابات؛ منطق و عقل سیاسی
رئیس خانه احزاب استان زنجان میگوید: طی سالهای اخیر و حتی این روزها شاهد رخ دادن اتفاقاتی هستیم که منطق و عقل سیاسی حکم میکند که باید به دنبال مشارکت حداکثری در برگزاری انتخابات باشیم.
رسول بیات در گفتوگو با خبرنگار مهر، در رابطه با عوامل مؤثر در افزایش مشارکت مردم در انتخابات پیش رو، میافزاید: اگر به دنبال افزایش مشارکت مردم در انتخابات پیش رو بهویژه با توجه به وضعیت موجود منطقهای و فرامنطقهای هستیم، باید اقداماتی انجام شود.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه بایسته اصلی که همان مشارکت مردم است باید حفظ شود، یادآور میشود: اگر روزی تفکری به دنبال کاهش مشارکت مردم در انتخابات باشد، این بدان معنی است که به اصل نظام اعتقاد ندارد؛ چرا که اصل نظام مبتنی بر مردم بهویژه مشارکت حداکثری در عرصهها است.
وی تصریح میکند: وقتی راحتترین و آسانترین راه کسب مشروعیت و مقبولیت مجدد از راه انتخابات میسر است، باید در این مسیر حرکت و از فرصت انتخابات استفاده کرده و مردم را با اعتمادسازی به صحنه بیاوریم که این خود یک نوع رفراندوم مجدد با توجه به شرایط موجود است.
بیات اظهار میکند: مردمیترین انتخابات را میتوان انتخابات مجلس دانست؛ چرا که قرار است منتخبان در مجلسی حضور داشته باشند که با سیاستگذاری خود در سرنوشت خود مردم تأثیرگذار خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه وقتی از مبانی و مقدمات عبور کنیم، به این میرسیم که باید چه اقدامی برای افزایش مشارکت حداکثری مردم در انتخابات انجام دهیم، عنوان میکند: مردم نباید از صندوق رأی دور باشند و این بدان معنی است که افزایش اعتماد متقابل مردم یک اصل بوده و در همین راستا باید همه بازیگران انتخابات وارد صحنه شوند.
بیات، ضلع اصلی بازیگران عرصه انتخابات را مردم دانست و میگوید: هیأتهای اجرایی و نظارت نیز باید بازیگر بیطرفی در این عرصه بوده و اجازه ورود به سلایق مختلف را با دید وسیع بدهند. همچنین کاندیداها ضلع دیگر بازیگران انتخابات هستند و باید ظرفیت بسیج اجتماعی و توان اقبال مردم را داشته و برنامهمحور باشند. معتقدیم تعدد کاندیداها مهم نیست، بلکه کیفیت انتخاب شوندگان بسیار مهم است، لذا باید شاهد حضور افرادی به عنوان کاندیدا باشیم که شعارزده نبوده و با برنامه وارد این عرصه شوند.
رئیس خانه احزاب استان زنجان در ادامه به انتظارات مردم از نمایندگان استان در خانه ملت اشاره کرد و با بیان اینکه بیتردید مردم از نمایندگان مجلس انتظاراتی دارند، میافزاید: قطع یقین این انتظارات برآورده نشده و مجالس ما رفتهرفته ضعیفتر میشود.
بیات، رد صلاحیتهای بیدلیل را باعث خالی شدن صحنه و انتخاب افرادی که برداشتی از مجلس و قانون ندارند، عنوان کرد و یادآور میشود: گاهی بیدلیل دست و پای مجلس بسته شده و گاهی نیز برخی نهادسازیها باعث میشود که قانونگذار از هر سو احساس کند و همین امر باعث میشود که نماینده مجلس تبدیل به یک فرد محافظهکار شود، هر چند خود مردم نیز با حضور کمرنگ خود باعث انتخاب افراد ضعیف خواهند شد.
اقتدار سیاسی نظام ناشی از انتخابات است
مجید ناصحیمقدم یک فعال اصوالگرا در گفتوگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه اقتدار سیاسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ناشی از انتخابات بوده و کسانی که انتخاب میشوند باید حافظ این اقتدار باشند؛ چرا که این اقتدار از شهدا به ما رسیده است، اظهار میکند: بهترین شیوه برای حل مشکلات و ارتقای جایگاه کشور و نیز بهینه شدن قدرت چانهزنی در مجامع بینالمللی، حضور در انتخابات و مهمتر از آن انتخاب نمایندگان واقعی مردم با آرای بالا است.
این مسئول با یادآوری اینکه به هر میزان که نظام و شاکله دولت در راستای افزایش امیدواری مردم نسبت به پایبند بودن سیستم به وعدهها گام بردارد، به همان میزان مردم نیز اعتماد و حمایت خود را با پایبندی در پای صندوقهای رأی ابراز خواهند کرد، ادامه میدهد: بر همین اساس باید تلاش کنیم تا مردم به دولت در راستای حل مشکلاتشان امیدوار باشند که این مهم نیز باید در عملکرد دولتمردان به معنای عام کلمه خود را نشان دهد.
ناصحیمقدم با اشاره به اینکه یکی دیگر از عوامل مؤثر در افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات، به عملکرد خود نمایندگان مجلس در ادوار گذشته و نمایندگان فعلی برمیگردد، تصریح میکند: مردم این انتظار را دارند که بدانند مجلس تا چه میزان توانسته در زندگی آنها اثرگذاری داشته و این اثرگذاری تا چه میزان مثبت بوده است.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که انتظارات مرم استان از نمایندگان مجلس در چه محدودهای خلاصه میشود، میگوید: با توجه به گستره استان، انتظارات مردم از نمایندگان نیز با توجه به محل اقامتشان متفاوت است. انتظار مردم استان از نمایندگان این است که جایگاه استان را به معنای واقعی کلمه ارتقا دهند که این موضوع میتواند شامل جذب اعتبارات ملی، نظارت بر مسئولان استانی و شهرستانی، عملکرد قوه مجریه در بخشهای مختلف و … باشد.
ناصحیمقدم با تاکید بر اینکه مردم انتظار دارند نمایندگان آنها در سطح ملی درخشیده و اثرگذار باشند، یادآور میشود: نماینده منفعل نمیتواند انتظار مردم را برآورده کرده و در سطح استانی نیز عملکرد مدیران را زیر ذرهبین قرار داده و خطای احتمای آنها را گوشزد و ورود جدی و فعالانه در این زمینه داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه مردم انتظار بهبود کیفیت زندگی و نیز بحث عمران شهری محل زندگی خود را دارند، اضافه میکند: هر چند بخشی از این انتظارات در حیطه وظایف نمایندگان نیست اما باید پاسخ متقن و قانعکنندهای برای مردم داشته باشند. همچنین وعدههایی که نمایندگان به مردم میدهند حتماً باید قابل عملیاتی شدن باشد؛ چرا که انتظار مردم از نمایندگان این است که بعد از حضورشان در خانه ملت، به وعدههای خود عمل کنند.
مشارکت حداکثری در کنار انتخاب اصلح
رئیس حزب همدلی مردم تحولخواه (همت) میگوید: مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش رو باید در کنار انتخاب اصلح کاندیدا باشد. این فعال سیاسی با بیان اینکه عملکرد نمایندگان
مجلس از سوی مردم رصد و قضاوت شده و این در شرایطی است که عملکرد نمایندگان فعلی بیش از همه در این مشارکت تأثیرگذار است، خاطرنشان میکند: نمایندگان مجلس باید صاحب دانش لازم برای ورود به این عرصه بوده و مردم آنها را امین خود در خانه ملت بدانند که قطعاً سابقه این افراد باعث افزایش اعتماد عمومی برای مشارکت در انتخابات و بالا بردن شور انتخاباتی خواهد شد.
امجد باقری در گفتوگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه امروز دشمنان منتظر این هستند تا خودمان با مشارکت کمرنگ در عرصههای مهمی چون انتخابات، خشنودی آنها را فراهم کنیم، تصریح میکند: به همین خاطر انتظار میرود مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی بهویژه پایتخت شور و شعور حسینی در انتخابات اسفندماه امسال حضوری پرشور داشته باشند.
باقری با یادآوری اینکه با اتمام مهلت نامنویسی در انتخابات پیش رو، شاهد ثبتنام افرادی به عنوان کاندیدا در این عرصه بودیم، ادامه میدهد: انتظار داریم نهادهای نظارتی در زمینه تأیید صلاحیتها با انصاف و دقت بیشتر اقدام کنند تا حقی از افراد اصلح ضایع نشده و از طرفی افرادی که شایسته حضور در این جایگاه را ندارند، با نظارت دقیق دستگاههای مربوطه، این فرصت به آنها داده نشود.
رئیس حزب همدلی مردم تحولخواه (همت) با یادآوری اینکه انتظار مردم از نمایندگان این است که تکالیف مکلف شده را به درستی انجام دهند تا بتوانند جایگاه استان را در سطح کشور ارتقا داده و در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها منفعل عمل نکنند، میافزاید: نمایندگان باید با مردم صادق بوده و در حد توان خود برای مردم استان و کشور تلاش کند. نمایندگان فعلی هم باید در فرصت باقیمانده به وعدههای داده شده خود برگردند.
باقری با بیان اینکه قطعاً مشارکت مردم در انتخابات پیش رو خوب خواهد بود، ادامه میدهد: حزب همت این تقاضا را از مردم دارد که از همین امروز کاندیداهای مورد نظر خود را مورد پایش قرار دهند. حتی در صورت گلهمندی از وضعیت موجود، باید مشارکت حداکثری در انتخابات داشته باشیم.
تبیین تأثیر هر رأی برای مردم و اهمیت «رأی من» محرک حضور
یک کارشناس حوزه رسانه با بیان اینکه انتخابات نماد مشارکت مردم، نماد اعتماد و امید مردم است، میگوید: هرچه مردم امید به حاکمیت و اعتماد به آن بیشتر باشد، قطعاً مشارکت بیشتری در پیشبرد اهداف آن و از جمله انتخاب نمایندگانی برای ریلگذاری برنامههای کشور خواهند داشت.
سولماز شهبازی با تاکید بر اینکه تبیین تأثیر هر رأی برای مردم و اهمیت «رأی من» نیز محرک حضور خواهد بود، ادامه میدهد: حضور با بصیرت مردم و انتخاب افراد صالح»، «تمکین همه به قانون»، «اهانت نکردن به نهادهای قانونی»، «مشوش نکردن اذهان عمومی»، «اهانت نکردن نامزدها به یکدیگر»، «ندادن وعدههای غیرعملی و شعارهای غیرقانونی» و «صادقانه برخورد کردن با مردم»، از جمله محورهایی است که رهبر معظم انقلاب در بیانات انتخاباتیشان بر آنها تاکید میکنند.
بیشک انتخابات امسال صحنه دیگری از حضور و مشارکت حداکثری مردم در پای صندوقهای رأی خواهد بود و این امر یک نیاز اساسی و اصلی برای ایران اسلامی است، فارغ از همه جناحبندیها و دیدگاه، همه باید برای ایران اسلامی و اقتدار این کشور بزرگ به صحنه بیایند، چون با نیامدن به صحنه کسانی که پشت پول و رانت و رابطه پنهان شدهاند، پیروز میشوند و افراد توانمند و متخصص از ورود به مجلس باز میمانند، از این رو مشارکت حداکثری تضمین کننده مجلس توانمند و متخصص است.