امان الله حسین پور حسین عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره اهمیت ابلاغ آئین نامه اعطای وام ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی گفت: ساخت و ساز در روستاها از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین دلیل است که مجلس و دولت به این سمت و سو رفتهاند که برای اعطای وام روستایی اهمیت قائل شده و در این حوزه اقداماتی جدی انجام دهند.
وی در ادامه بیان کرد: سال قبل در راستای این سیاست بود که مبلغ وام مسکن روستایی از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون رسید ولی با تأخیر در ابلاغ آئین نامه تصویب شده اعطای وام مسکن روستایی ۲۰۰ میلیونی رو به رو شدیم و حدود ۲ الی ۳ ماه پایانی سال گذشته این وام برای مردم قابل دریافت بود.
حسین پور در ادامه افزود: امسال نیز آئین نامه اعطای وام مسکن روستایی ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی در هیأت دولت تصویب شده و سود این وام نیز کاهش یافته است ولی هنوز علی رغم تصویب آن و بدون توجه به ورود به فصل سرد سال هنوز ابلاغ نشده است تا بانکها آن را اجرایی کنند.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس توضیح داد: ما با یک مشکل ریشهای مواجه هستیم و به این دلیل این آئین نامه که در هیأت دولت تصویب شده متأسفانه اگر ابلاغ هم بشود باز هم اتفاقی نخواهد افتاد. به عنوان مثال وام فرزندآوری، اشتغال، کمیته امداد و.... ابلاغ هم شده ولی بانکها زیر بار اعطای این وامها نرفتند.
حسین پور در ادامه بیان کرد: یکی از مشکلات ما این است که دولت زمان خیلی طولانی را صرف تدوین این آئین نامهها میکند تا آنها تبدیل به قانون شوند که بحث تسهیلات مسکن هم یکی از آنها است و در حال حاضر فصل ساخت و ساز رو به پایان است و وقتی آئین نامه اعطای وام ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی در زمستان ابلاغ شود دیگر فایدهای برای روستاییان ندارد.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: موضوع بعدی این است که وقتی هم این وامها ابلاغ میشود بانکها زیر بار اجرای آن نمیروند و مدیریت واحدی هم در دولت نیست که برای اعطای این وامها تصمیم نهایی را بگیرد.
حسین پور افزود: به عنوان مثال در زمان مسکن مهر همه وزارت خانهها و ارگانها برای به نتیجه رسیدن این طرح موظف به همکاری شده بودند. اما در حال حاضر محوریتی در این دولت نیست و کسی نمیتواند کار را جمع کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر این محوریت در دولت به وجود بیاید این کار قطعاً عملیاتی میشود. مسکن سازی قانون مصوب مجلس و وعده دولت است و باید محقق شود. اگر نظارت و مدیریت واحدی برای مسکن سازی در دولت وجود نداشته باشد قطعاً رونق مسکن سازی در روستاها و شهرها تحقق نخواهد یافت.
این نماینده مجلس ادامه داد: وقتی این آئین نامهها دیر ابلاغ شود باعث میشود که بانکها به بهانههای مختلف از جمله پایان سال از اجرای آن استنکاف کنند و زمانی هم که این وام پرداخت میشود به دلیل گرانی و تورم موجود دیگر نمیتوان با آن هزینه ساخت و ساز را پرداخت کرد.