بررسی‌ها نشان می‌دهد بورس باز هم به مشوق‌های جدید برای صعود نیاز دارد و بزرگترین مشوق را می‌توان ثابت نگه داشتن و یا کاهش نرخ بهره دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، روز سه شنبه شاخص کل بورس با فشار عرضه در نیمه پایانی معاملات از صعود ۳۱۰۰ واحدی عقب نشینی کرده و ۱۹۵ واحد ریزش کرد، شاخص باز هم در برابر عرضه‌ها تاب نیاورد. بررسی‌ها نشان می‌دهد بورس باز هم به مشوق‌های جدید برای صعود نیاز دارد و بزرگترین مشوق را می‌توان ثابت نگه داشتن و یا کاهش نرخ بهره دانست.

در این گزارش شاخص کل بورس را از نگاه نمودار بررسی می‌کنیم:

طبق تصویر بالا شاخص کل بورس بعد از ریزش در ۶ ماه پیش یک کانال نزولی ساخته که در ۶ ماه اخیر به آن پایبند بوده است. حال در دل این کانال نزولی یک کانال نزولی دیگر در مدت زمان روزانه ساخته است که این کانال را باید به قضایای ۳ هفته اخیر و افزایش ریسک سرمایه گذاری ربط داد.

تصویر بالا مربوط به کانال نزولی کوچک در مدت زمان روزانه است، شاخص برای اینکه بخواهد صعودی شود باید این کانال را ابتدا به سمت بالا بشکند، همانگونه که در تصویر فوق مشخص است، بعد از دو روز رشد نسبتاً خوب، بازار در معاملات روز سه شنبه با افزایش عرضه در نیمه پایانی معاملات مواجه شد. این عرضه باعث شد یک کندل ضعیف به صورت سنجاقک تشکیل شود.

همانگونه که در تصویر بالا مشخص است، بازار برای صعود باید با چند کندل قوی در روزهای آینده این کانال را به سمت بالا بشکند وگرنه ریزش تا ناحیه یک میلیون و ۹۳۰ هزار واحد (کف کانال کوچک نزولی) دور از دسترس نیست.

طبق تصویر بالا و در مدت زمان هفتگی نمودار، شاخص کل بورس برای صعود به نواحی بالاتر باید مقاومت ۲۰ میلیون و ۳۰ هزار واحد را به سمت بالا بشکند و در آن ناحیه تثبیت شود.

باید دید بازار ساز می‌تواند با حمایت‌های دیگر و ایجاد مشوق‌های جدید روند صعودی جدیدی ایجاد کند یا باز هم شاهد امتداد کانال‌نزولی بزرگ (چند ماهه) و کانال نزولی کوچک (چند هفته‌ای) خواهیم بود؟