به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا بنفشه، با بیان اینکه حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد داروهای گیاهی ایران در دنیا منحصر به فرد هستند، اظهار داشت: ظرفیت معرفی داروهای گیاهی جدید به دنیا را داریم که علاوه بر ارزآوری برای کشور منجر به مرجعیت علمی ایران در این زمینه نیز میشود.
وی افزود: بیشتر مواد اولیه تولید داروهای گیاهی در کشور وجود دارد و فرآوردههای دارویی مبتنی بر طب ایرانی تولید میشوند که در دنیا میتواند رقابت بینالمللی داشته باشد.
بنفشه اظهار داشت: یکی از اهداف مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران، توسعه صادرات فرآوردههای گیاهی است. همچنین یکی از راههای معرفی منابع غنی گیاهان، تولید داروهای گیاهی و تجاریسازی این محصولات است و برنامهریزی برای جذب سرمایهگذاری در حوزه گیاهان دارویی انجام شده است.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران، توسعه صادرات فرآوریهای گیاهی است و بیش از ۱۴۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه سلامت وجود دارد که از این تعداد، ۴۵۰ شرکت در زمینه داروهای گیاهی، بیوتکنولوژی و صنایع غذایی فعال هستند.
مدیرکل فناوری سلامت وزارت بهداشت گفت: در حوزه دارو جزو حوزههای پیشرو فناوری سلامت هستیم و بیش از ۹۸ درصد اقلام دارویی و ۹۲ درصد ارزش ریالی و دلاری بازار دارویی را در تولید داخل داریم که اغلب نیازهای کشور در داخل تأمین میشود.
بنفشه اظهار داشت: مواد اولیه داروهای شیمیایی سهم بزرگی از واردات را در کشور دربرمیگیرد که باید در این زمینه برنامهریزیها و سرمایههایی در جهت تأمین داخلی این مواد فراهم کنیم تا صرفه جویی ارزی داشته باشیم.
دومین همایش بازار ملی فناوری سلامت ۱۴ و ۱۵ آبان در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود.