به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعلی ملکحسینی به تشریح برنامههای نهمین کنگره بینالمللی پیوند اعضای ایران که به میزبانی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی پیوند اعضای ابوعلی سینا شیراز برگزار شد، پرداخت و گفت: در این کنگره دانشمندان و پزشکان متخصص پیوند، آخرین و بهروزترین تبادلات علمی و آزمایش دستاوردهای خودشان را معرفی کردند.
پدر پیوند کبد ایران افزود: در سالهای اول شروع پیوند اعضا در شهر شیراز و طی ۳۰ سال گذشته، صدها نفر از پزشکان متخصص، جراحان، پرستاران و … کمک کردند تا جایگاه علمی شیراز در این عرصه را به جهانیان معرفی کنند.
ملکحسینی با بیان اینکه نخستین کنگره در سال ۲۰۰۸ به میزبانی شیراز برگزار شد، اظهار کرد: بزرگترین متخصصان پزشکی حوزه پیوند اعضا به خصوص پیوند کبد نظیر دکتر توماس استارزل بنیانگذار پیوند کبد برای اولین بار در کشورمان ایران حضور پیدا کردند که این کنگره باعث شناخته شدن ظرفیت شیراز در بین جهان شد.
h, با اشاره به اینکه اکنون بزرگترین مرکز پیوند کشور در شهر شیراز قرار دارد، گفت: ۹۸ درصد پیوند کلیه در شیراز از اهدا کنندگان مرگ مغزی انجام میشود.
ملکحسینی یادآور شد: با برگزاری اولین کنگره در سال ۱۳۸۶ ذهنیت دانشمندان جهان درمورد ایران تغییر کرد چراکه طی ۴۰ سال گذشته کشورمان مورد تهمت بی مورد قرار گرفته و در تحریم به سر برده است و پزشکان دنیا از پیشرفت ایران خبر نداشتند.
پدر پیوند کبد ایران تصریح کرد: دانشمندان خارجی سفیران تبلیغ کننده ایران در جهان شدند و در نهمین کنگره بین المللی پیوند اعضای ایران ۷۰ مهمان داخلی و خارجی به سخنرانی پرداختند.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی پیونداعضای ابوعلی سینا شیراز از مهمترین اهداف این کنگره را آزمایش دستاوردهای بین مراکز مختلف علمی پیوند اعضا دانست و اظهار کرد: با برگزاری کارگاههای مختلف در این کنگره، اساتید نامآور پیوند جهان از نزدیک تجربههای خود را به اشتراک گذاشتند.
ملکحسینی از احداث مرکز آموزشی پزشکی در کنار بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینا خبر داد و گفت: در کشور دانشگاه غیردولتی، غیرانتفاعی یا مردم نهادی با هدف گسترش دانش و علم نداریم درصورتی که در دنیا بهترین دانشگاه.ها از این نوع هستند از این رو در کنار بیمارستان فوق تخصصی پیوند اعضای ابوعلی سینا شیراز مرکز آموزشی در تمامی رشتههای پزشکی احداث میشود.
h, با بیان اینکه تاکنون ۱۴ هزار پیوند عضو در شیراز انجام شده است، گفت: پیوند کلیه مخصوصاً برای کودکان پیچیدهترین و سختترین عمل جراحی دنیا است چراکه باید از اعضای درجه یک پیوند انجام شود.
پدرپیوند کبد ایران، راه. اندازی و فعالیت ۱۴ مرکز پیوند در کشور را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: سالیانه ۴۰۰ الی ۵۰۰ پیوند کلیه در کشور انجام میشود.
ملکحسینی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش دانشگاه علوم پزشکی در جامعه اشاره و اظهار کرد: در هیچ جای دنیا دو وزارتخانه برای آموزش نداریم این همه وزارتخانه و ساختمان موازی وجود دارد که باعث شکلگیری دپارتمانهای موازی در تمامی بخشها به خصوص پزشکی شده است.
این پرفسور با اشاره به لزوم فراگیری دانشجویان پزشکی در کنار دیگر رشتهها، گفت: باید رئیس دانشگاه علوم پزشکی به مسائل آموزشی بپردازد و مسئله بهداری و بهداشت باید به افراد دیگر محول شود.
h, با تاکید بر اینکه در علوم پایه باید قویتر شویم، گفت: در حال پیگیری برای ایجاد مرکز جدید در این رابطه هستیم.
ملکحسینی همچنین گفت: مرکز رادیولوژی بیمارستان فوق تخصصی پیوند عضو ابوعلی سینا با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان فردا به همت خیرین داخل و خارج از کشور به بهرهبرداری میرسد.
پدرپیوند کبد ایران با اشاره به خیرساز بودن بیمارستان ابوعلی سینا تصریح کرد: ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان هزینه به روز ساخت این بیمارستان فوق تخصصی پیوند اعضا بوده که توسط خیرین انجام شده است.
این استاد دانشگاه لزوم داشتن کارت اهدای عضو برای همه آحاد مردم را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: اعضای بدن انسانها پس از مرگ جان دیگران را نجات میدهد و افرادی که اعضای بدن خود را اهدا میکنند یک کار خداپسندانه و نیکو را انجام میدهند.
ملکحسینی در خصوص اهدای عضو با مرگ طبیعی نیز گفت: برای شیراز پنج پمپ خاص خون نیاز داریم تا برای اهدای عضو مرگ طبیعی استفاده شود و یک تیم به شکل شبانه روزی حضور داشته باشد که افراد اهدای عضو از مرگ طبیعی را داشته باشند.
h, در پایان سخنان خود اظهار کرد: مرگ مغزی یک مرگ واقعی بوده که کارهای خونرسانی و هوارسانی با دستگاه انجام میشود و بیشترین نگهداری عضو هم در مرگ مغزی است.
ارسال ۵۰۰ مقاله به نهمین کنگره بینالمللی پیوند اعضای ایران
سامان نیکاقبالیان نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه موضوع اصلی این کنگره اهدا عضو و گسترش اهدا عضو از مرگ مغزی و اهدا از مرگ قلبی بوده است، گفت: پیوند پانکراس، کلیه و ریه و … از دیگر برنامههای این کنگره است و در حاشیه آن پنج کارگاه در موضوع پیوند برگزار شد.
رئیس کمیته علمی نهمین کنگره بینالمللی پیوند اعضای ایران اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که یکصد مقاله به صورت پوستر الکترونیکی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.