دست‌اندرکاران ارکستر «نوای آفتاب» به مدیریت هنری امین سالمی طی یک نشست رسانه‌ای به تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های خود در عرصه موسیقی پرداختند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای ارکستر «نوای آفتاب» روز دوشنبه پانزدهم آبان در سالن دهلوی بنیاد فرهنگی هنری رودکی تهران برگزار شد.

امین سالمی رهبر ارکستر در ابتدای این نشست رسانه‌ای ضمن ارایه توضیحانی درباره تازه‌ترین کنسرت ارکستر «نوای آفتاب» گفت: این برنامه روز ۲۱ آبان با موضوع بازخوانی قطعات عاشقانه ۵۰ سال اخیر موسیقی ایران در سالن اسپیناس تهران برگزار می‌شود. قطعاتی که انتخاب شده مبتنی بر اجرای ۱۵ قطعه از آثار خاطره‌انگیزی هستند که توسط خواننده و آهنگسازان شناخته شده موسیقی ایران بوده اما به فراموشی سپرده شده‌اند. آثاری که گنجینه موسیقی پاپ ما هستند و ما موظفیم که آنها را زنده کنیم؛ هنرمندانی که آثارشان اکنون در بین نسل جوان میسر نیست. البته در طی ماه‌های گذشته دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ما برای دریافت مجوز این آثار کمک قابل توجهی کرد.

وی افزود: ارکستر «نوای آفتاب» از جمله مجموعه‌هایی است که تلاش می‌کند در همه گونه‌های موسیقایی فعالیت‌هایی را داشته باشد. این اجرا هم به نوعی اجرای دوم ما در عرصه کنسرت‌ها است که برای ما تجربه جالب توجهی است. در این کنسرت آثار عاشقانه‌ای از هنرمندان پیشگام موسیقی ایران به ویژه همایون خرم، انوشیروان روحانی، بابک افشار پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

سالمی در ادامه صحبت‌های خود توضیح داد: متاسفانه نسل جدید ما بسیاری از قطعاتی را که قرار است در این کنسرت اجرا شود نمی‌شناسند؛ آثاری که واقعا گنجینه موسیقی پاپ ما بوده و موسیقی سالمی هستند که هیچ نرم‌افزار کامپیوتری ندارد. شرایطی که اکنون در فرآیند تولید آثار موسیقایی وجود ندارد و موجب شده تا گوش مخاطب بیمار شود. قطعاتی که در این کنسرت پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد صرفا بازخوانی نیست چون برای ما اهمیت داشت که آنچه از این قطعه اجرا می‌شود هم با صدای خواننده هم‌خوانی بیشتری داشته باشد و هم دربرگیرنده مفاهیم درستی در اجرای آثار عاشقانه باشد که سردستانه برای شنونده اجرا نشود. البته ما برای این کنسرت موارد مربوط به کپی رایت هم رعایت کرده‌ایم و مشکلی برای اجازه افراد مرتبط با آهنگسازان در این زمینه نداریم.

وی ضمن قدردانی از ناصر طاهریان تهیه‌کننده این اجراهای زنده برای پشتیبانی مالی، درباره نحوه انتخاب سالن اسپیناس برای اجرای کنسرت گفت: متاسفانه ما چند سالن برای اجرای کنسرت پاپ نداریم. بنابراین شرایط به گونه‌ای شد تا نهایتا به گزینه سالن مورد نظرمان برسیم. زیرا برای برنامه‌ریزی کنسرت جای دیگری خالی نبود که بخواهیم در آن‌جا کنسرت برگزار کنیم. نکته دیگر قمیت بلیت است که نهایت تلاش‌مان را انجام دادیم تا بتوانیم بر اساس شرایط اقتصادی فعلی برای تعیین قیمت اقداماتی را انجام دهیم.

سالمی درباره کاهش فعالیت‌های موسیقایی گروه خود و تعدادی دیگر از هنرمندان توضیح داد: گروه ما اکنون ۲ آلبوم آماده دارد اما اکنون فرآیند اقتصادی تولید موسیقی در ایران به گونه‌ای هدایت شده که آفت روزمرگی بلای جان مخاطبان شده که دوست ندارند آنچنان که باید به محتوا فکر کنند. متاسفانه بسیاری از خوانندگان ما دیگر به سمت و سوی تولید آثار با کیفیت و با محتوا نمی‌روند. این آسیب جدی است که دیگر مجالی برای هنرمندانی که در کارشان توقف ایجاد شده را نمی‌دهد. چراکه فضایی را برای حمایت و فرهنگ‌سازی ندارند.

فیروز ویسانلو نوازنده و مایستر گروه پاپ این کنسرت هم در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضورش در ارکستر «نوای آفتاب» گفت: جوانان ما در شرایطی هستند که متاسفانه گوش شنیداری‌شان در معرض تابودی است. آثاری که با کیفیت نامناسب، پلی‌بک و دروغ روی صحنه می‌رود. این موضوع اصلا در شان مردم و مخاطب ما نیست و این جای خوشبختی است که ارکستر نوای آفتاب تشکیل شده و در مقابل موسیقی بدی که اکنون جامعه ما را فراگرفته، آمده تا حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. ما تصمیم داریم با بازخوانی آثار خوبی که در عرصه موسیقی تولید شده شرایطی را فراهم کنیم تا جوانان امروز ما که کوش‌شان آلوده به نویز و موسیقی بد هستند با این ملودی‌ها آشنا شوند.

این هنرمند ضمن ارایه دیگر نقطه‌نظرات خود درباره فرآیند این سال‌های تولید در موسیقی پاپ ایران تصریح کرد: این خیلی بد است که تهیه‌کنندگان اکنون در مقطعی هستند که خوانندگان و هنرمندان خود را به گونه‌ای انتخاب می‌کنند که فقط تیپ و ظاهر آن‌ها مهم‌تر هستند تا کیفیت صدای این خوانندگان؛ شرایطی که فضا را به سمتی برده که صدای خوانندگان از لپ‌تاپ بیرون می‌آید. این تغییر مسیر اصلا خوب نیست و ای کاش تهیه‌کنندگان متوجه این فضایی که برای موسیقی پاپ ترسیم کردند، بشوند که چه‌قدر برای موسیقی و گوش شنوندگان ضرر دارد. همین شرایط است که دیگر مجال توجه آن‌ها به نوازندگان و آهنگسازان دغدغه‌مند را نمی‌دهد. مسیری که واقعا تبدیل به ماجرای تاسف باری شده که باید فکری برای حل آن کرد. مسیری که امیدوارم این بار از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شکل جدی‌تری پیگیری شود تا فرق یک گروه موسیقی پاپ با یک گروه ضعیف پلی بک خوان برای مخاطب معلوم باشد.

امیر رفعتی خواننده این کنسرت هم با ادای احترام به فقدان زنده‌یاد اکبر گلپایگانی خواننده پیشگام موسیقی ایرانی گفت: بسیار خوشحالم که در این اجرا به عنوان خواننده حضور دارم چرا که بعد از ایام کرونا برای من این فرصت پیش نیامده بود که به عنوان خواننده در اجرای زنده‌ای جضور داشته باشم. به هر حال اکنون شرایط فعلی به گونه‌ای است که حضور در کنسرت دربرگیرنده اتفاقات مختلفی است. فضایی که حالا برای من در اجرای اخیر ارکستر «نوای آفتاب» پیش‌آمده و من می‌توانم در خدمت مخاطبانم باشم.

وی افزود: برای من باعث افتخار است که در این کنسرت علاوه بر همراهی با ارکستر نوای آفتاب ۲ قطعه موسیقایی از خودم را پیش‌روی مخاطبان قرار می‌دهم. البته آنچه در این کنسرت پیش‌روی مخاطبان قرار می‌گیرد دربرگیرنده جنس صدای من نیست اما برای من یک چالش بزرگ و متفاوتی بود که امیدوارم بتواند مورد پسند مخاطبان قرار گیرد.