به گزارش خبرنگار مهر، تیم چهارنفره پاراتنیس روی میز ایران در بازیهای پاراآسیایی صاحب دو مدال انفرادی و دوبل برنز شد. بعد از این بازیها و بازگشت ملی پوشان پاراتنیس روی میز اما هجمههایی علیه این رشته شکل گرفته است.
۱۷۶ ورزشکار معترض پاراتنیس روی میز که فهرست اسامی آنها در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده شده است با مطرح کردن موارد انتقادی نسبت به عملکرد سیما لیموچی که مسئولیت پاراتنیس روی میز را در فدراسیون تنیس روی میز بر عهده دارد، طی روزهای اخیر اقدام به اعتصابهای اعتراضی کرده اند.
این افراد در انتقادات خود به موارد زیادی اشاره داشته اند که یکی از آنها مربوط به نفرات اعزامی به بازیهای پاراآسیایی بود. عدم اعلام برنامه مسابقات پاراتنیس روی میز در تقویم فدراسیون، شفاف سازی بودجه، عدم همکاری برای اعزام برون مرزی ورزشکاران با هزینه شخصی آنها و … از دیگر مواردی است که معترضان نسبت به آنها انتقاد داشته اند.
سیما لیموچی مسئول انجمن پاراتنیس روی میز در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با برخی موارد مورد انتقاد از سوی ورزشکاران این رشته توضیح داد. وی ابتدا در مورد بازیهای پاراآسیایی و ورزشکاران اعزامی به این بازیها گفت: سهمیه تخصیص داده شده به پاراتنیس روی میز برای بازیهای پاراآسیایی ابتدا یک سهمیه بود که بعد به دو سهمیه افزایش یافت. در ادامه و با پیگیریها و تلاشهای صورت گرفته تعداد سهمیهها را به چهار ارتقا دادیم.
وی تصریح کرد: از مجموع چهار سهمیه دریافتی، دو سهمیه را به بخش نشسته اختصاص دادیم و برای اولین بار تصمیم گرفتیم که دو سهمیه هم در بخش ایستاده داشته باشیم چراکه همیشه این اعتراض و انتقاد مطرح بود که چرا از این بخش نماینده ای اعزام نمیشود.
مسئول انجمن پاراتنیس روی میز تاکید کرد: برای تعیین نفرات اعزامی به بازیهای پاراآسیایی اقدام به برگزاری رقابتهای انتخابی کردیم. حسن جان فشان و مهدی رضاپور در بخش نشسته در رقابتهای انتخابی کلاس ۲ نفر اول و دوم شدند. ناصر دهقان پور و عرفان غلامی هم در بخش ایستاده جایگاه اول و دوم کلاس ۹ را به دست آوردند. ضمن اینکه این دو نفر تنها نفراتی هستند که در ایران و در بخش نشسته دارای رنکینگ جهانی هستند.
لیموچی در مورد تیم ملی پاراتنیس روی میز بانوان و انتقاد مطرح نسبت به عدم برگزاری انتخابی برای این تیم نیز گفت: کمیته ملی پارالمپیک اصلاً سهمیه ای در بخش بانوان اختصاص نداد و به همین دلیل در این مقطع لزومی به برگزاری انتخابی تیم ملی بانوان نبود. این مسابقات سال گذشته برگزار شد و امسال هم به وقت خود برگزار خواهد شد.
وی در مورد «عدم معرفی هیأت اجرایی تا تاریخ یکم مرداد» که به عنوان دیگر موضوع مورد نقد مطرح شده، گفت: واقعاً متوجه نمیشوم از چه مسئلهای صحبت میشود. هیأت جرایی ترکیبی در کمیته ملی المپیک و پارالمپیک است که طی انتخابات مشخص میشود و اصلاً به انجمن پاراتنیس روی میز و فدراسیون تنیس روی میز هم مربوط نمیشود. ما فعالیتهای خود را از طریق هیأت رئیسه فدراسیون پیگیری میکنیم. در این ترکیب هم دبیر فدراسیون اجرایی ترین فرد به حساب میآید.
مسئول انجمن پاراتنیس روی میز در مورد اینکه «چرا تقویم مسابقات این بخش در تقویم سالیانه فدراسیون جانمایی نشده است؟»، تصریح کرد: رقابتهای سالیانه تنیس روی میز در ردههای سنی مختلف پیگیری میشود و به همین دلیل تعداد آنها خیلی بیشتر از مسابقات پاراتنیس روی میز است. در کل جمعیت ورزشکارانی که درگیر رقابتهای تنیس روی میز هستند تا ۱۶ هزار نفر هم میشود اما این رقم برای پاراتنیس روی میز نهایت بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر میشود.
وی در این زمینه ادامه داد: تقویم پاراتنیس روی میز مانند تنیس روی میز همیشه به صورت سالیانه ارائه میشود اما با توجه به تفاوت زیاد در جمعیت و تعدد رقابتهای دو بخش، اگر برنامه مسابقات پاراتنیس روی میز وارد تقویم فدراسیون شود واقعاً گُم میشود و اصلاً مشخص نخواهد بود.
«ملاک ارائه لیست بلند خانم لیموچی به کمیته ملی پارالمپیک برای بازیهای پاراآسیایی چیست؟»، این دیگر مورد مطرح از طرف معترضان بود که لیموچی در مورد آن گفت: ۲۲ کلاس پزشکی برای پاراتنیس روی میز تعریف شده است. ما از هر کلاس چهار پنج نفر اول را به عنوان لیست اولیه (لانگ لیست) به کمیته ملی پارالمپیک معرفی کردیم. نفراتی که در نهایت بر اساس رقابتهای انتخابی عازم هانگژو شدند از همین فهرست بودند.
مسئول انجمن پاراتنیس روی میز همچنین در مورد «بی توجهی به نظرات سرمربی تیم ملی و اینکه نفرات معرفی شده با نظر خانم لیموچی انتخاب شدند» یادآور شد: اصلاً این موضوع صحت ندارد. اصلاً مگر میشود من با تصمیم و سلیقه خود نام حدود ۱۲۰ ورزشکار را به کمیته ملی پارالمپیک اعلام کنم تا از میان آنها چهار نفر را نهایی کنیم. مکاتبات ما با کمیته موجود است. تمام اسامی که از طرف ما به کمیته معرفی شدند بر اساس آخرین رده بندی داخلی و به عنوان چهار پنج نفر اول هر کلاس پزشکی بوده اند.
وی در مورد اعتراض کلی که نسبت به سهمیههای تخصیصی برای بازیهای پاراآسیایی مطرح شده نیز گفت: اصلاً این موضوع از حوزه اختیارات ما خارج است. در این حد میتوانستیم تلاش کنیم که ۲ سهمیه مصوب را به چهار سهمیه افزایش دادیم. اینکه برای بازیهای پاراآسیایی چه تعداد ورزشکاری از هر رشته اعزام شوند توسط کمیته ملی پارالمپیک مشخص میشود نه ما.
لیموچی در واکنش به درخواست مطرح برای شفاف سازی ریز هزینه دریافت شده بودجه پاراتنیس روی میز از سال ۹۸ تاکنون، خاطرنشان کرد: این درخواست اصلاً منطقی نیست. مگر طرف ما سازمان امور مالیاتی و حسابرسی و … هستند. وزارت ورزش ناظر بر عملکرد فدراسیون در حوزه مالی است و ما هم زیر مجموع فدراسیون هستیم. فدراسیون طی سالهای اخیر همواره در رویدادهای مختلف مدال آور بوده است. حتی ما هم در بازیهای قونیه ۹ مدال گرفتیم. این نتیجه هزینه کرد درست و به جا است. به جرأت می گویم فدراسیون تنیس روی میز در امور مالی شفاف و پاک عمل کرده است.
مسئول انجمن پاراتنیس روی میز در مورد دیگر موضوع مورد نقد از سوی ورزشکاران این رشته مبنی بر «عدم موافقت اعزام ورزشکاران متقاضی به مسابقات اوپن جهانی عربستان، تایلند، فنلاند و … با هزینه شخصی و عدم همکاری به موقع برای ارسال فرم هزینه شخصی در مورد مسابقات عربستان» نیز گفت: بعضاً ورزشکاران مایل هستند با هزینه شخصی در رویدادی شرکت کنند، فدراسیون مشکلی با این موضوع ندارد مگر اینکه معذوریتهایی وجود داشته باشد. هر زمان ورزشکاران درخواست بدهند، فدراسیون فرم لازم که مربوط به هزینهها میشود را در اختیارشان قرار میدهد و همکاری لازم را هم خواهد داشت.
لیموچی تاکید کرد: همین الان تعدادی از ورزشکاران با هزینه شخصی در مسابقات فرانسه شرکت کرده اند. فدراسیون همکاری لازم را برای اعزام آنها داشت. اصلاً وقتی قرار است ورزشکار با هزینه خود در رویدادی شرکت کند چه دلیلی برای ممانعت وجود دارد مگر اینکه از طرف خود ورزشکار دیر اقدام شده باشد یا معذوریتهایی وجود داشته باشد.