ایلام-یادواره سرداران و ۴۰۰ شهید ایل خزل با حضور باشکوه مردم و مسئولان در ایلام برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز سه شنبه با حضور باشکوه مردم استان ایلام، حجت الاسلام کریمی‌تبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، بهرام نیا استاندار ایلام، سردارشاکرمی و سردار سلمانی فرماندهان نظامی و انتظامی و خانواده معظم شهدای این منطقه یادواره شهدای ایل خزل در سه راهی کارزان برگزار است.

استان ایلام با ۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک در زمان هشت سال جنگ تحمیلی از زمین و هوا در نقاط مختلف خط مقدم جبهه‌های جنگ بوده است.

این استان در زمان جنگ تحمیلی در قسمت‌های شهرستان مهران و دهلران بیشترین نبرد را با دشمن بعثی داشته است هرچند در حین جنگ حملات هوایی زیادی به استان شده و آثار آنها نیز همچنان موجود است.

استان ایلام در زمان جنگ یکپارچه محل رشادت و فداکاری بوده و مردم و عشایر پا به پای دلاورمردان ارتش و سپاه از کیان کشور دفاع کرده‌اند.

مردم استان در زمان جنگ ایلام را ترک نکردند و در زمان حملات هوایی به کوه‌ها پناه می‌بردند، در حالی که با توجه به نزدیکی عراق به استان حملات هوایی زیادی به استان انجام شده است.

عملیات آزادسازی میمک از افتخارات ایل بزرگ خزل است

عملیات آزادسازی میمک از افتخارات مردم ایلام بویژه ایل بزرگ خزل است که در اوایل جنگ تحمیلی صورت گرفت.

این عملیات در سطح کشور کمتر معرفی شده است و جا دارد نسبت به معرفی چگونگی و ابعاد این عملیات غرور آفرین جهت هموطنان عزیز و نسل جوان اقدامات بیشتری صورت گیرد.

اولین عملیات غرورآفرین رزمندگان اسلام با بازپس گیری ارتفاعات میمک در سال ۱۳۵۹ توسط سلحشور مردان ایل خزل در ایلام انجام شد.

پس از اشغال ارتفاعات استراتژیک میمک در جنوب ایلام توسط دشمن متجاوز، ایل غیور، شجاع و پایبند به اهداف عالیه امام (ره)، انقلاب و رهبری، به عنوان صف شکنان در یک عملیات تهاجمی این ارتفاعات را آزاد کردند.

حماسه بزرگ فتح میمک که در نوزدهم دی ماه ۱۳۵۹ در راستای دفاع از دستاوردهای انقلاب به وقوع پیوست، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است.

به استناد تاریخ و اعتراف صریح دشمن، عملیات آزادسازی میمک سرنوشت جنگ را تعیین و اولین روزنه پیروزی در جبهه‌ها را آشکار ساخت.

غیورمردان ایل خزل با کسب این پیروزی، پیروزی‌های بزرگ و بزرگ‌تر را به رزمندگان اسلام نوید داده و طلسم شکست ناپذیری ارتش عراق را شکستند.

دلیرمردان ایلامی و سلحشورمردان ایل خزل با نیروی انسانی و تجهیزات به مراتب کمتر از دشمن اما با اراده‌ای پولادین و تنها با توکل بر خداوند، شجاعانه به دشمن یورش برده و این منطقه استراتژیک را آزاد کردند.