به گزارش خبرنگار مهر، سجاد محمدعلی نژاد در آئین افتتاحیه سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران با بیان اینکه در کشور نزدیک به ۱۰ هزار واحد فناور داریم و ۱۰۲ هزار و۳۰۰ شغل در این تعداد واحد ایجاد شده است و گردش مالی این شرکتها سالیانه ۳۲ همت است، اظهار کرد: در سالهای اخیر زحمات فراوانی انجام شده تا شاهد همگرایی در تمام زیست بوم نوآوری باشیم.
وی بیان کرد: دولت معتقد است حوزه فناوری و نوآوری را تا جایی که میتواند پشتیبانی کند و در این زمینه پارکهای علم و فناوری را به عنوان پدر واحدهای فناور و نوآوری میداند و به همین دلیل باید جنبههای مختلف برای تجاری سازی محصولات و خدمات اجتماعی مختلف را در این پارکها دنبال کنیم.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه متولی اصلی فکر در خلق نوآوری، پارکهای علم و فناوری هستند، تصریح کرد: در این حوزه چند دغدغه وجود دارد و برای آن برنامه داریم که یکی از آنها پشتیبانی از شرکتهای نوآوری و تجاری سازی محصولات آنها است که در این زمینه با وزارت صمت تفاهم کردیم که هشت خوشه تخصصی را شکل بدهیم و یکی از پارکهای علم و فناوری به عنوان محور قرار میگیرد تا بتوانیم این موضوع را محقق کنیم.
وی، محور دوم را رفع نیازهای کشور در زمینه محصولات وارداتی دانست و اظهار کرد: در این زمینه نیازهای صنایع و شرکتهای دولتی که باید برای نیاز آنها ارز اختصاص یابد، بررسی میشود که آیا این نیاز در داخل کشور تولید میشود یا خیر و پس از آن تصمیم گیری میشود و محصولاتی که در این سامانه بارگذاری میشود دیگر به هیچ عنوان واردات آن انجام نمیشود.
محمدعلی نژاد، بحث نواحی نوآوری را یکی دیگر از دغدغههای جدی خود در حوزه نوآوری دانست و تصریح کرد: در این زمینه دچار چالشهایی با وزارت راه و شهرسازی هستیم که متأسفانه تاکنون یک تعریف مشخص از لحاظ شهرسازی در زمینه پهنه نوآوری نداریم که به زودی در این زمینه بسته جدیدی آماده و ارائه خواهیم کرد تا ناحیههای نوآوری بر اساس تعاملات و ظرفیتهایی که شکل میگیرد، میتواند ظرفیتهای جدیدی را ایجاد کند.
وی افزود: البته ایجاد پهنههای نوآوری در تمام مکانها شرایط ایجاد را ندارد که با احتساب این موضوع و در نظر گرفتن این محدودیت در صورت شکل گیری یک زنجیره بین شرکتها در ناحیههای نوآوری میتوان امیدوار بود دغدغههای بسیاری از شرکتها برطرف شود.