همدان- رئیس اداره صمت شهرستان تویسرکان از نداشتن بودجه کافی تعاونی فرش شهرستان تویسرکان برای خرید فرش های بافته شده توسط بافندگان خبرداد .

حسان عبدالملکی درگفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد :۵ هزار بافنده فرش در شهرستان تویسرکان فعالیت دارند که از این تعداد ۲ هزار و ۶۰۰ نفر بدون مجوز رسمی از سازمان‌ها و نهادهای مربوطه مانند کمیته امداد، بهزیستی، اتحادیه فرش بافان و بافندگان فرش، بنیاد شهید و مرکز آموزش فنی وحرفه ای هستند وتعداد ۲ هزار و ۲۹۳ نفر تحت پوشش شرکت تعاونی فرش شهرستان فعالیت می‌کنند.

وی یادآور شد: در چند سال اخیر ۲۶ دوره آموزش فرش برای ۱ هزار ۴۱۸ نفر توسط تعاونی فرش دستباف ومرکز آموزش فنی وحرفه ای شهرستان برگزار شده است که این کلاس‌ها با استقبال خوبی مواجه بوده که در اشتغالزایی، رفع بیکاری، مشکلات، معضلات اجتماعی واقتصاد خانواده‌ها وشهرستان نقش حائز اهمیتی را شامل شده است.

رئیس اداره صمت شهرستان تویسرکان افزود: نقشه‌های بافت قدیمی در سطح شهرستان شامل آصادقی، مالیچه و آبو دردا است ودرحال حاضر ازنقشه های تبریز وجوزان ملایر استفاده می‌شود.

مشکلات فرش در شهرستان تویسرکان

عبدالملکی در ادامه از مشکلات فرشبافان دراین شهرستان نام برد و خاطرنشان کرد: عدم کیفیت و مرغوبیت مصالح با توجه به استفاده از رنگ شیمیایی باعث شده است رنگ فرش‌ها از نظر کیفیت وضعیت مناسبی را نداشته باشند.

وی درادامه از نداشتن بودجه کافی تعاونی فرش جهت خرید فرش‌های بافته شده توسط بافندگان، مشکلات قطع بیمه قالیبافان باتوجه به یکبار بازرسی توسط اداره تأمین اجتماعی، بالا بودن قیمت مواد اولیه و به صرفه نبودن استفاده از مواد باکیفیت برای بافندگان و مشکل بازار فروش برای بافندگان فرش نام برد.

عبدالملکی تشریح کرد: در شهرستان تویسرکان ۱ هزار و۳۷۰ نفر دار قالی بدون بیمه موجود است و ۵۳۳ نفر بیمه هستند که می‌توان گفت جمعاً ۳ هزار دار قالی در این شهرستان در حال فعالیت هستند.

رئیس اداره صمت شهرستان تویسرکان یادآور شد: یک دوره جشنواره فرش دستباف در شهرستان تویسرکان برگزار شده است، خرید سالانه مواد اولیه جهت بافندگان و متفرقه در این شهرستان یک میلیارد ریال در سال بوده است.

عبدالملکی در پایان گفت: تعداد ۹۰ نفر داری مجوز مشاغل خانگی مستقل در رسته قالیبافی به بانک‌های عامل در سال ۱۳۹۶و ۱۳۹۷ معرفی شده است و تسهیلاتی به مبلغ ۲۷۵ میلیون تومان اخذ نموده‌اند.