به گزارش خبرنگار مهر، فواد ایزدی ظهر پنجشنبه در همایش طوفان الاقصی؛ گذار به نظم نوین منطقهای و جهانی که در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم برگزار شد اظهار داشت: امروز ۴ جنبش جهانی داریم که در همه دنیا فراگیر است و کمتر کشوری است که در این چهار مورد اعتراض و جنبشی نداشته باشد که عرصه اول مسائل زیست محیطی است که تبعات آن در تمام دنیا وجود دارد.
استاد دانشگاه تهران گفت: جنبش دیگر مربوط به زنان و جریان دیگر مربوط به نژاد پرستی است که هر از چند گاهی این موضوعات پررنگ و بدان پرداخته میشود.
ایزدی گفت: موضوع فلسطین نیز از جمله موضوعاتی است که در تمام دنیا بدان توجه میشود و امروز شاهد تظاهرات میلیونی در اقصی نقاط دنیا علیه صهیونیست هستیم.
کارشناس مسائل آمریکا ابراز داشت: در آمریکا در روزهای گذشته ۴۰۰ هزار نفر به میدان آمدند و تظاهرات کردند که جمع کردن این تعداد مردم کار سخت و دشواری است.
وی ادامه داد: امروز جریانهای روشنفکری بر خلاف این جریان در کشور ما که ۳۰ سال از دنیا عقب است به دنبال حل موضوع فلسطین هستند و این موضوع برای آنان بسیار مهم است.
ایزدی بیان داشت: اسلام در این چهار عرصه من مورد دغدغه جامعه جهانی است حرف برای گفتن دارد و اجازه تعرض به محیط زیست، زنان و نژادها را نمیدهد.
استاد دانشگاه تهران عنوان داشت: اگر ایران نبود پرونده فلسطین سالهای قبل بسته شده بود اما امروز همه مردم دنیا نسبت به این موضوع دغدغه دارند.
کارشناس مسائل آمریکا گفت: در حوزه نرم افزای فلسطین، کشورهای ترکیه و قطر کارهای زیادی انجام دادند و ما در این زمینه اقدام قابل توجهی نداریم، هر چند که در عرصه سخت افزاری ایران شناخته شده است.
وی با اشاره به علل حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی بیان داشت: در انتخابات آمریکا اگر فردی بیشترین هزینه را انجام دهد، ۹۴ درصد پیروز خواهد شد و در حقیقت میزان هزینه کرد برای تبلیغات، شاخص پیروزی در انتخابات است و این واقعیتی است که در آمریکا بخش زیادی از پولها در دست صهیونیستها است و به همین دلیل دولتها در آمریکا برای ماندگاری خود مجبور به حمایت صهیونیستها هستند.
وی اضافه کرد: بایدن ۵۰ سال در سیاست است و از همان ابتدا اعلام کرده که صهیونیست است و بر ایدئولوژی صهیونیست باور دارد در حالی که ترامپ اینگونه نبود.
وی با بیان اینکه ۴۸ پست اصلی کابینه بایدن نیز در دست یهودیان صهیونیست است افزود: همین امر موجب حمایتهای ویژه آمریکا از اسرائیل شده است.
وی افزود: آمریکاییها اذعان دارند به سرزمینی در این منطقه نیاز دارند و معتقدند اگر اسرائیل هم نبود، باید چنین منطقهای ایجاد میکردند.
ایزدی بیان داشت: اسرائیلیها در زمینه استفاده از ابزارهای سرکوب مردم، رتبه نخست را دارند که این امر به دلیل آن است که صهیونیستها از مردم فلسطین برای طرحها و ابزارهای خود استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: استعمار شهرک نشینی امروز از سوی رژیم صهیونیستی دنبال میشود که بر این اساس بومیان را اخراج میکند و اعلام میکنند که این سرزمین از آن ما است.
استاد دانشگاه تهران گفت: ۷۰ درصد مردم غزه آواره هستند که از مناطق دیگر فلسطین به این منطقه آمدند و امروز دوباره آواره شدند.
وی با بیان اینکه طرفهای آمریکایی و اسرائیلی بر روی هم تأثیرات مثبتی دارند و سابقه تاریخی مشترک این دو کشور نیز بر این روابط تأثیر دارد افزود: مظلومیت مردم فلسطین امروز ۷۵ ساله شده در این سالها کارهای زیادی صورت گرفته است و شبکه سازی رخ داده است و در محیطهای دانشگاهی دنیا نیز برنامههایی در حمایت از فلسطین پیاده شده است.
وی تصریح کرد: امروز اشخاص در حمایت از فلسطین در حال هزینه دادن هستند و حتی از مسئولیت هایخود اخراج میشوند اما نمیتوانند وجدان خود را زیرپا بگذارند.
ایزدی بیان داشت: توقف بشر دوستانه با آتش بس متفاوت است و دیروز نتانیاهو از توقف تاکتیکی جنگ در غزه خبر داده است.
کارشناس مسائل آمریکا تاکید کرد: بایدن خواستار آتش بس نشده است و این مشکل مترجم یکی از خبرگزاریهای داخلی است که به اشتباه آتش بس ترجمه کرده است.
وی گفت: روزانه از مصر به غزه ۵۰۰ کامیون از مرز رفح وارد میشد که در طی این یک ماه فقط ۴۰۰ کامیون اجازه ورود یافته است.
استاد دانشگاه تهران گفت: ایران در حوزه نرم افزای مسئله فلسطین ورود جدی نداشته و باید توجه داشت که نمیتوان فقط با ابزار سخت به پیروزی رسید که ابزار نرم هدفش کاهش حمایتهای غربیها از رژیم غاصب اسرائیل است که در این صورت آنان نمیتوانند اقدامات خود عملیاتی کنند.
ایزدی اضافه کرد: اتفاقاً در حوزه نرم میتوان اقدامات بهتری انجام داد که به نظر میرسد تصمیم آن در کشور هنوز وجود ندارد
وی افزود: حماس همان مردم فلسطین است و امروز غزه ۱۷ سال در محاصره است و ملت فلسطین را نمیتوان سرکوب کرد و مانع از رسیدن به اهداف شأن شد.
کارشناس مسائل آمریکا گفت: آمریکاییها هراس دارند که امروز وارد جنگ نشوند و این در حالی است که در گذشته میگفتند حزب الله لبنان باید از بین برود.