به گزارش خبرنگار مهر، تکنولوژی بسیاری از کارهای روزمره را سهولت بخشیده و امور در کوتاهترین زمان انجام میشوند. اما کارتخوانها و کارتهای بانکی، در کنار تمام محاسنی که دارند، گاهی هم مشکلاتی را برای صاحبان کارت به وجود میآورند.
اسکیمر کارت اعتباری، نوعی سرقت است که در آن سارق از وسیلهای به نام اسکیمر استفاده میکند و اطلاعات کارت بانکی را کپی میکند هنگامی که کارت اعتباری فرد از دستگاه عبور کند، دستگاه اسکیمر جاسازیشده در دستگاه پوز یا خودپرداز، تمام جزئیات موجود در نوار مغناطیسی کارت را کپی و ذخیره میکند.
هنگامی که اطلاعات کارت بانکی توسط اسکیمر به سرقت رفت، سارقان میتوانند به روشهای مختلفی از این اطلاعات استفاده کنند.
مهمترین تفاوت دستگاههای کارت خوان با دستگاههای جعلی یا همان اسکیمر، این است که صفحه نمایش دستگاههای کارت خوان روشن است، یعنی هنگامی که کارت را میکشید قبل از اینکه بخواهید رمز را وارد کنید صفحه نمایش آن روشن میشود.
اما دستگاههای جعلی یا اسکیمر صفحه نمایششان بعد از کشیدن کارت خاموش است و فرد با وارد کردن رمز شما، در واقع اطلاعات کارت شما را کپی میکند تا بعد از اینکه شما از محل دور شدید بتواند حساب شما را خالی کند.
سرهنگ داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت در گفتو گو با خبرنگار مهر درباره راهکارهایی برای جلوگیری از کلاهبرداری گفت: از تحویل کارت خود به فروشندگان پرهیز کنید و هنگام وارد کردن رمز عبور مراقب باشید، شخصاً به دستگاه کارت خوان مراجعه کنید و حتماً رسید را دریافت و بررسی کنید.
وی ادامه داد: افراد سودجو و کلاهبردار با ترفندهایی پس از در اختیار گرفتن کارت بانکی مشتریان و اعلام رمز توسط خریدار، از غفلت آنها سو استفاده کرده و با استفاده از دستگاه اسکیمر از کارتهای بانکی کپی برداری میکنند.
رئیس پلیس فتا پایتخت ادامه داد: جهت پیشگیری از گرفتاری در دام اینگونه کلاهبرداریها از اعلام رمز کارت بانکی به فروشنده خودداری کنید و رمز کارت بانکی را حتماً خودتان وارد کنید.
وی بیان داشت: هنگام خرید از فروشندگان سیار مراقب دستگاه اسکیمر باشید، اسکیمر قطعهای سخت افزاری است که برای کپی کردن اطلاعات ذخیره شده در نوار مغناطیسی کارتهای بانکی طراحی شدهاند. این قطعات قابل استفاده در دستگاههای خودپرداز، کارت خوان و به صورت دستی قابل استفاده هستند.
سرهنگ معظمی گودرزی گفت: اطلاعات کپی شده در اقدام بعدی روی کارتهای سفید کپی میشود و قابلیت سوءاستفاده را خواهند داشت. از آنجایی که اطلاعات صحیحی در خصوص کارت خوانهای سیار وجود ندارد لذا برخی از فروشندگان دوره گرد از اعتماد مشتری سوءاستفاده کرده و بعد از دریافت رمز ورود و کپی کردن اطلاعات بانکی اقدام به برداشت غیر مجاز خواهند کرد. در همین راستا شهروندان مراقب کپی شدن کارت بانکی خود توسط کلاهبرداران اسکیمری باشند و در صورت لزوم برای خرید از فروشندگان سیار از کارت بانکی استفاده کنید که موجودی کمتری داشته است و به هیچ عنوان رمز عبور را در اختیار فروشنده قرار ندهید.